Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

rozmowa o prace - Norwegia

5 Postów
Wiking
Witam,

w przyszlym tygodniu mam rozmowe o prace na stanowisko laborant. Jest to moja pierwsza powazna rozmowa .Moze ktos mi cos mi powiedziec jak wyglada w Norwegi interwev, jak sie mam do niej przygotowac ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Zapewne zapytaja sie ciebie:
- dlaczego jestes w Norwegii
- dlaczego chcesz u nich pracowac
- jakie masz doswiadczenie
- pewnie troche o sytucje rodzinna i mieszkaniowa,
- troche o twoje plany na przyszlosc
- troche o twoje zainteresowania - w tym przypadku o spiewaniu pod prysznicem nic nie wspominamy
- i pewnie jeszcze jakis inne bzdety typu, czy masz czas zeby pracowac nadgodziny, moze ile chcesz zarabiac (choc osobiscie nigdy sie z tym pytaniem nie spotkalam na takim spotkaniu)
Ogolnie chodzi o wybadanie czy nie zwiejesz do innej pracy/miasta po miesiacu, czy jestes godny zaufania, czy pasujesz do zespolu zarowno w pracy jak i prywatnie (fest/julebord) i czy ogolnie warto w ciebie inwestowac czas i pieniadze.

I to by bylo tak w skocie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
www.studenttorget.no/index.php?show=4793...&artikkelid=8162

Na dole strony masz pytania. Masz tydzien. Jak je przerobisz, szanse na prace beda duze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Wiking
dzieki wielkie wiec mam juz co robic weekend

a moze ktos tu z obecnych forumiczow pracuje/pracowal w Mi Swaco i moze sie podzelic jakimis informacjami ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty

(AdrianL)
Nowicjusz
Witam!
Nie ma ogolnego przepisu na rozmowe kwalifikacyjna, sa rozne pytania w zaleznosci od stanowiska ,no i firmy.
Moge ci troche podpowiedziec,bo sam przeprowadzam rozmowy kwalifikacyjne z kandydatami.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Wiking
oooo było by świetnie...

a wiec tak ubiegam się o stanowisko LAboratory engineer w Mi Swaco. Juz na samym wstepie zapytano mnie czy jestem zainteresowana pozycja w Stavanger, bo obecnie mieszkam w Bergen (koszty podroży pokryje firma).
Prawdę mówiąc nigdy nie byłam na rozmowie w moim kierunki bo od razu po studiach przyjechałam do Norwegi, wiec totalnie nie wiem czego się spodziewać.... nie wiem czy beda sie mnie wypytywać o sprawy zwiane z branża ( typy zagadki np. co zrobic by...) czy poprostu o moje ogólne umiejętności, z czym miałam styczność itp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty

(AdrianL)
Nowicjusz
Moja znajoma prowadzi firme konsultingowa w Stavanger, ona zna sie na tym bardzo dobrze i zna firme,wiec wejdz w kontakt z nia
Podaje strone internetowa: www.aaastconsulting.com

Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
wajper napisał:
... nie wiem czy beda sie mnie wypytywać o sprawy zwiane z branża ( typy zagadki np. co zrobic by...) czy poprostu o moje ogólne umiejętności, z czym miałam styczność itp.
Jezeli juz pracujesz w Norwegii, to pewnieo zasiegneli juz jezyka i wiedza kim ty jestes i co umiesz. Ludzie w branzach sie znaja.
Na ogol pytaja tylko ogolnie, taka zwykla, przecietna rozmowa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Wiking
dziękuję bardzo za pomoc

jeszcze nie zaczęłam pracy w zawodzie ( dorabiam w adecco, żeby przetrwać )wiec temu tak tez się wypytuje... jeszcze raz dziękuję za wskazówki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...pamietaj

o szczerosci !

na mojej ostatniej

rozmowie,po uslyszeniu pytania

o zainteresowania i hobby,szczerze odpowiedzialem:

- pije wodke z kolegami !! pracuje do dzisiaj,szczerosc poplaca...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok