Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

Nawet 20% rabatu

Kalendarz 2026

Zam贸w
Autopromocja

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

89 Post贸w
Damian Rzesz贸w
(Patronas)
Pocz膮tkuj膮cy
Rewelacja . Jestem zdrowszy dzi臋ki temu forum ubawi艂em si臋 po pachy .Podobno 艣miech to zdrowie .
Ta kasiula czy kto艣 tam to raczej 偶arcik sobie chcia艂 zrobi膰 g艂upi bo nie wierz臋 偶eby nawet m贸j chomik by艂 tak g艂upi .
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Adam adamski
(kajzera)
Wiking
buniusia79 napisa艂:
呕e te偶 Wam si臋 chce dyskutowa膰 z pustostanem...

Wiecie, 偶e od czwartku przez kilka dni b臋dziemy go艣ci膰 s艂o艅ce w Bergen
Pozdrawiam MN.

wiemy wiemy i juz sie szykujemy ..
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
370 Post贸w
Bunia D.
(buniusia79)
Sta艂y Bywalec
kajzera napisa艂:
buniusia79 napisa艂:

Wiecie, 偶e od czwartku przez kilka dni b臋dziemy go艣ci膰 s艂o艅ce w Bergen
Pozdrawiam MN.

wiemy wiemy i juz sie szykujemy ..

No to zobaczymy, bo wczoraj to by艂o nie za ciekawie!
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Wiking
No co za ubaw po pachy. szkoda ze kasia jaka艣 tam z holandii IP wszyscy znamy wiec mozna zlokalizowa膰 po艂ozenie gdzie tak 艣wietnie zarobi艂a na ten dom maj膮c 23 lata. Ale ci zazdroszcze ahhhh no zal mnie tak scisn膮艂. A je艣li chodzi o pierwotne pytanie kasi to czy chodzi艂o Ci o ferm臋 艂ososia czy 艂osia. Bo na temat pierwszego nie mam pojecia ale na temat 艂osia mog臋 co艣 powiedzie膰. Ot贸偶 ferma czyli produkcja 艂osia albo inaczej okres reprodukcyjny 艂osi zaczyna si臋 najcz臋艣ciej we wrze艣niu, a ko艅czy si臋 w drugiej po艂owie pa藕dziernika. 艁osie w贸wczas gromadz膮 si臋 w liczne grupy, w kt贸rych cz臋sto pozostaj膮 a偶 do nadej艣cia wiosny.Samice, kt贸re jeszcze nigdy nie by艂y kryte, maj膮 bardzo niewielk膮 p艂odno艣膰. Pierwsze krycie niezwykle rzadko owocuje ci膮偶膮. Kontakt do dostawcy znajduje sie w kazdym norweskiem lesie.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
854 Posty
BEATA K
(B.K.)
Maniak
ebu napisa艂:
No co za ubaw po pachy. szkoda ze kasia jaka艣 tam z holandii IP wszyscy znamy wiec mozna zlokalizowa膰 po艂ozenie gdzie tak 艣wietnie zarobi艂a na ten dom maj膮c 23 lata. Ale ci zazdroszcze ahhhh no zal mnie tak scisn膮艂. A je艣li chodzi o pierwotne pytanie kasi to czy chodzi艂o Ci o ferm臋 艂ososia czy 艂osia. Bo na temat pierwszego nie mam pojecia ale na temat 艂osia mog臋 co艣 powiedzie膰. Ot贸偶 ferma czyli produkcja 艂osia albo inaczej okres reprodukcyjny 艂osi zaczyna si臋 najcz臋艣ciej we wrze艣niu, a ko艅czy si臋 w drugiej po艂owie pa藕dziernika. 艁osie w贸wczas gromadz膮 si臋 w liczne grupy, w kt贸rych cz臋sto pozostaj膮 a偶 do nadej艣cia wiosny.Samice, kt贸re jeszcze nigdy nie by艂y kryte, maj膮 bardzo niewielk膮 p艂odno艣膰. Pierwsze krycie niezwykle rzadko owocuje ci膮偶膮. Kontakt do dostawcy znajduje sie w kazdym norweskiem lesie.

Ocho,uciek艂y nam 艂oso艣ki ale mo偶e chocia偶 艂osia pojemy na te swi臋ta
ja zamawiam ta samice jeszcze nie kryt膮
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
59 Post贸w

(Kamie艅 Jedenasty)
Nowicjusz
ebu napisa艂:
na temat 艂osia mog臋 co艣 powiedzie膰. Ot贸偶 ferma czyli produkcja 艂osia albo inaczej okres reprodukcyjny 艂osi zaczyna si臋 najcz臋艣ciej we wrze艣niu
Wiem , 偶e starasz si臋 roz艂adowa膰 w tym temacie niemi艂膮 sytuacj臋 , niemniej powiniene艣 wiedzie膰 i偶 w Norwegi 艁OSIE si臋 nie hoduje na 偶adnej Fermie .

Te zwierz臋ta s膮 "niereformowalne" , i w niewoli zdycha艂y .
艁o艣 potrafi w ci膮gu doby przemierzy膰 do 100km. w nieokre艣lonym z g贸ry kierunku .
Owszem s膮 znaczone i maj膮 nadajniki , niemniej s膮 wolnymi zwierz臋tami w odr贸偶nieniu od Renifer贸w .
艁osie mo偶na od艂awia膰 ca艂y rok , jedynie samce . Samice s膮 pod ochron膮 selektywn膮 .
Wystarczy mie膰 odpowiedni膮 bro艅 paln膮 i zezwolenie z danego okr臋gu na od艂贸w . Niemniej jest to trudne do zrealizowania . 艁osie nie maj膮 sta艂ych 偶erowisk / "NIEREFORMOWALNE" / i trudno jest je zlokalizowa膰 .
No to tyle na pocz膮tek , lub na koniec , jak kto woli i lubi .
Pozdrawiam
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Post贸w
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
gabrys sie pojawia przeciez.....
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
280 Post贸w
55555555 55555555
(Sebastian)
Sta艂y Bywalec
czesio.:* napisa艂:
niereformowalne na 100%,czesio sie zgadza ...czesio pami臋ta takiego jednego 艂osia...Gabriel mu chyba by艂o.
totalnie nireformowalny 艂o艣...ci臋偶ki do namierzenia by艂...czesio ma nadziej臋 偶e go nie odstrzelili...bo dawno go nie widzia艂

hahahaha dobre Czesiu!
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
8 Post贸w
Amator asdsa
(amator75)
Wiking
Zapraszam do kontaktu raidar75@wp.pl
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj