Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

paczka - Norwegia

16 Postów
Marcin Krukowski
(AsiaMarcin)
Wiking
Hej czy moze ktos sie orientuje ile kosztuje przeslanie paczki 10 kg.z Norwegi do Polski przez poczte.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
a więc tak paczka do Polski gotowa czyli do 10 Kg kosztuje na poczcie 363 nok- jest to paczka ubezpieczona i powinna trafić do adresata do domu !!!

przestrzegam jednak bo tydzień temu miałem problem z paczką , nie tu ale oczywiście w Polsce !!!
otóż nasz kochany naród stworzył nowy przepis celny , gdzie zastrzegł sobie że wartość paczki nie może przekraczać 45 euro !!!. otóż wysłałem paczkę do siostry bo urodziła dziecko i chciałem wysłać jakiś prezent , no i kupiliśmy trochę ubranek dla dziecka w H&M i wysłaliśmy-- ale nasza służba celna zabrała paczkę ponieważ stwierdzili że jej wartość przekracza 45 euro , i powiadomili siostrę że musi zapłacić cło za tą paczkę --- cyrk na hu///j///a -- radzę uważać co się pcha do paczki i ile tego jest no biurokracja w naszym kraju kwitnie jak nigdy ---pozdrawiam !!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
masz tu jeszcze link ,ile jaka paczka kosztuje

www.posten.no/Produkter+og+tjenester/Pakker/951.cms
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
robert ............
(browarek)
Stały Bywalec
moge w czwartek taką paczke zabrac z oslo i wyłac ja pozniej w polsce i po kłopocie w polsce naadanie takiej paczki to koszt 18 zł. cena za zabranie od was paczki to 200 koron pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok