Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(1739 niezalogowanych)
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
retier1 napisał:
Grzes203 napisał:
Jaka tam znieczulica, przecież odpisałem więc w jakimś stopniu przejąłem się tymi pilnymi poszukiwaniami.

p.s. Wy wrażliwi nawet tyle nie doradziliście...
i to jest właśnie znieczulica

A kto tam tetryków i staruchów będzie słuchał

Na zdjęciu wcale tak staro nie wyglądasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
211 Postów

(mari66)
Stały Bywalec
wiecie co wam powiem
tu nie chodzi o znieczulice ale o to ze na polakach można a sie nieźle przeliczyć....jak ja tu zaczynałam to wszyscy obiecywali złote góry (oczywiscie ci ktorym moj chlopak juz wczesniej pomagal z praca zyciem tu itd) a potem go w dupe kopnęli tak jak i swoje obietnice ze pomoga mi....
jak wiadomo człowiek uczy sie na błędach, a na forach w szczególności można znaleźć od groma ogłoszeń :czesc szukam mieszkania pomóżcie ,czesc szukam pracy pomóżcie, czesc nie ma mnie jeszcze w norwegii ale szukam osoby ktora mi wszystko zalatwi......itd czy to nie jest śmieszne....moze to nie jest kwestia lenistwa ale na pewno pasożytnictwa....( nie obrażając wam dziewczyny ktore tu napisałyście o tym ogłoszeniu) chodzi mi raczej o sam fakt ze ludzie się tu tak ucza i potem tylko frajerów szukają...a zeby sie odwdzięczyć jak juz ktos potrzebuje to oczywiscie nie ma czasu....polak polakowi wilkiem i taka jest prawda a wiadomo bedac na obczyźnie kazdy walczy o swoje zycie....bywa tylko niestety tak ze ludzie ktorzy sa dobrzy i chca pomagać koncza zle bo potem to oni wychodzą na najgorszych i pocałowanych w d....jak to sie mowi masz dobre serce miej twarda dupe....slowa mocne ale prawdziwe ja tez tu sie juz przekonalam o życzliwości polakow....jesli ktos zamierza tu cos osiągnąć to tylko własnymi rekami i własnym wysiłkiem....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Pola Zawadzka
(Polunia)
Wiking
Niestety masz rację Mari66 Polak Polakowi wilkiem.Jesteśmy bodajże jedynym narodem na obczyźnie,który nie umie się zjednoczyć za granicą.To smutne Patrząc na inne narodowości za granicą,które potrafią się wspierać,pomagać sobie,jednoczyć się aż żal ściska,że my tego nie potrafimy...A tu proszę=Polak Polaka potrafi nawet słownie na forum obrażać.Zazwyczaj jest tak,że nie pamięta wół jak cielęciem był i woda sodowa uderza do główki.No ale tak niestety jest zazwyczaj i nic się na to nie poradzi.Pozdrawiam serdecznie komentujących
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Grzes203 napisał:
Zgaduję...
Do tej drugiej?

88!..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
papuc0201 napisał:
Niestety masz rację Mari66 Polak Polakowi wilkiem.Jesteśmy bodajże jedynym narodem na obczyźnie,który nie umie się zjednoczyć za granicą.To smutne Patrząc na inne narodowości za granicą,które potrafią się wspierać,pomagać sobie,jednoczyć się aż żal ściska,że my tego nie potrafimy...A tu proszę=Polak Polaka potrafi nawet słownie na forum obrażać.Zazwyczaj jest tak,że nie pamięta wół jak cielęciem był i woda sodowa uderza do główki.No ale tak niestety jest zazwyczaj i nic się na to nie poradzi.Pozdrawiam serdecznie komentujących

A konkretnie to co masz na myśli , mówiąc jednoczeniu się i wspieraniu? Jeśli w własnym kraju nie potrafimy tego robić,to w jaki sposób mamy to robić poza?Legalną pracę szuka się zdaje w legalnych biurach pośrednictwa pracy A jeśli ktoś nie potrafi czytać z zrozumieniem i wziąć pod rozwagę życzliwych rad,trudno I nie życzę powodzenia,bo pewnie hipokryzją by zaleciało
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2842 Posty
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
Grzes203 napisał:
retier1 napisał:
Grzes203 napisał:
Jaka tam znieczulica, przecież odpisałem więc w jakimś stopniu przejąłem się tymi pilnymi poszukiwaniami.

p.s. Wy wrażliwi nawet tyle nie doradziliście...
i to jest właśnie znieczulica

A kto tam tetryków i staruchów będzie słuchał

Na zdjęciu wcale tak staro nie wyglądasz

Przy tym kolorze nie widać zbytnio tych latek do laseczki jednak jeszcze brakuje trochę
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
papuc0201 napisał:

Już ostatni raz się odnoszę do Twojej wypowiedzi bo zabierasz mi oklaski i denerwujesz tym tych co mi je dają
Albo ja nie czytam ze zrozumieniem, albo Ty wyczytałaś z tekstu Mari66 tylko to co chciałaś. Przecież wyraźnie napisała że ludzie oczekujący pomocy od forumowiczów w znalezieniu pracy i mieszkania to pasożyty szukające frajera

mari66 napisał:
...na forach w szczególności można znaleźć od groma ogłoszeń :czesc szukam mieszkania pomóżcie ,czesc szukam pracy pomóżcie, czesc nie ma mnie jeszcze w norwegii ale szukam osoby ktora mi wszystko zalatwi......itd czy to nie jest śmieszne....moze to nie jest kwestia lenistwa ale na pewno pasożytnictwa....( nie obrażając wam dziewczyny ktore tu napisałyście o tym ogłoszeniu) chodzi mi raczej o sam fakt ze ludzie się tu tak ucza i potem tylko frajerów szukają...

Mówię stanowcze NIE pasożytom i nie będę frajerem

p.s. Ja zgadzam się z całością tekstu mari66
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Prosze mi tu przestac Grzesia pinowac...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
90 Postów
Marcin :)
(Marcinlbn)
Początkujący
Przytoczę tu pewien dowcip który można w łatwy sposób przetransformować do tej sytuacji:

Wiecie kto to jest student? Student to takie małe gówno na oceanie wiedzy. Magister to takie gówno, które pływa po oceanie wiedzy ale ma mapę. Doktor to takie gówno, które pływa po oceanie wiedzy i widzi brzeg. A profesor? Profesor to takie gówno, które siedzi na brzegu i i robi fale żeby inne gówna nie dopłyneły do wyspy.

A teraz konkluzja: Szczerze mówiąc rzygać mi sie chce jak widzę całą to nieżyczliwość i cwaniactwo, przynajmniej jak nie macie nic do powiedzenie to się nie odzywajcie. Nie chcecie pomagać to nie, nikt nie prosi was o to z osobna.

Kulturę i mentalność sami sobie tworzycie i w niej żyjecie, a później komentarze w stylu polak polakowi wilkiem itp. wasi bliscy muszą być z was dumni że potraficie żyć w takim gównie, a dzieci będą wam dozgonnie wdzięczne za wychowanie w takim szambie, nikt nie każe ci chodzić i szukać dla kogoś pracy, ale może akurat wiesz coś co może być dobrą radą np. jak ty znalazłeś prace itp. a tu o razu nie, wracaj do UK, pijak, złodziej...

Przestańcie robić przynajmniej "fale", to że jesteście na wyspie nie zmienia faktu że jesteście takim samym gównem!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
39 Postów

(LilaW)
Nowicjusz
Marcinlbn napisał:
Przytoczę tu pewien dowcip który można w łatwy sposób przetransformować do tej sytuacji:

Wiecie kto to jest student? Student to takie małe gówno na oceanie wiedzy. Magister to takie gówno, które pływa po oceanie wiedzy ale ma mapę. Doktor to takie gówno, które pływa po oceanie wiedzy i widzi brzeg. A profesor? Profesor to takie gówno, które siedzi na brzegu i i robi fale żeby inne gówna nie dopłyneły do wyspy.

A teraz konkluzja: Szczerze mówiąc rzygać mi sie chce jak widzę całą to nieżyczliwość i cwaniactwo, przynajmniej jak nie macie nic do powiedzenie to się nie odzywajcie. Nie chcecie pomagać to nie, nikt nie prosi was o to z osobna.

Kulturę i mentalność sami sobie tworzycie i w niej żyjecie, a później komentarze w stylu polak polakowi wilkiem itp. wasi bliscy muszą być z was dumni że potraficie żyć w takim gównie, a dzieci będą wam dozgonnie wdzięczne za wychowanie w takim szambie, nikt nie każe ci chodzić i szukać dla kogoś pracy, ale może akurat wiesz coś co może być dobrą radą np. jak ty znalazłeś prace itp. a tu o razu nie, wracaj do UK, pijak, złodziej...

Przestańcie robić przynajmniej "fale", to że jesteście na wyspie nie zmienia faktu że jesteście takim samym gównem!

bardzo mi się podoba cała ta wypowiedz - same konkrety. Życzę powodzenia szukającym pracy, dobrze je rozumiem bo sama szukam i wiem że jest ciężko a z forum raczej pomocy się nie uzyska, bo większość robi ''falę''
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok