Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Ciucholandy,tanie, w Oslo? - Norwegia

98 Postów
Kasia Janowska
(maniakalnie)
Początkujący
Wiem, że jest mnóstwo sklepów z używanymi ubraniami w Oslo. Czesto jednak nie są wcale takie super tanie.

Lecę do Polski za kilka dni i chciałabym zrobic paczkę (troche ubrań) dla zaprzyjaźnionego domu dziecka.
Czy ktoś wie, czy i gdzie w Oslo znajdę sklep np z ubraniami na wagę? Gdzie ceny są naprawde "ciucholandowe"?
Wiem, ze na loppemarketach ubrania sprzedawane są bardzo tanio, niestety w ten weekend żadnego szkolnego Loppe nie było. żałuję, że nie wybrałam się w zeszły weekend:/

będę wdzięczna za info.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
Katarzyna Gajdosz
(yenever711)
Stały Bywalec
sklepow z ciuchami na wage to chyba nie maja... sklep z uzywana odzieza typu Fretex wcale nie ma nic wspolnego z tanim... ale masz tu 2 loppemarkety www.loppemarkeder.com/category/helgen-7-og-8-september-2013/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
114 Posty
Henryk Sikorski
(Wieprz)
Początkujący
maniakalnie napisał:
Wiem, że jest mnóstwo sklepów z używanymi ubraniami w Oslo. Czesto jednak nie są wcale takie super tanie.

Lecę do Polski za kilka dni i chciałabym zrobic paczkę (troche ubrań) dla zaprzyjaźnionego domu dziecka.
Czy ktoś wie, czy i gdzie w Oslo znajdę sklep np z ubraniami na wagę? Gdzie ceny są naprawde "ciucholandowe"?
Wiem, ze na loppemarketach ubrania sprzedawane są bardzo tanio, niestety w ten weekend żadnego szkolnego Loppe nie było. żałuję, że nie wybrałam się w zeszły weekend:/

będę wdzięczna za info.

....tak jasne..., dla zaprzyjaźnionego domu dziecka
Dla rodziny swojej, powiedz lepiej, a potem będzie, że nówki

Jak jakaś dobra to kup w Polsce....o wiele więcej będziesz mieć.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia Janowska
(maniakalnie)
Początkujący
Martin2011 napisał:
maniakalnie napisał:

będę wdzięczna za info.

....tak jasne..., dla zaprzyjaźnionego domu dziecka
Dla rodziny swojej, powiedz lepiej, a potem będzie, że nówki

Jak jakaś dobra to kup w Polsce....o wiele więcej będziesz mieć.

czekałam na taki właśnie komentarz. Widzę ze dla Ciebie to niesamowite, że mozna chciec komus pomoc, niekoniecznie rodzinie, w ktorej akurat nie mam małych dzieci. A dom dziecka prowadzony jest przez siostry zakonne, które dobrze znam. W Polsce będę dosłownie chwilę i nie bede miec czasu na zakupy w ciucholandzie. w zeszłym roku na loppe kupiłam wielką torbę w ktorej zmiesciło się duuużo ubranek dla tych maluchów i zapłąciłam 50 NOK. chyba nawet w Polsce musiałabym zaplacic więcej.

Dzieki za info o loppe markecie,ale te akurat nie są szkolne i raczej ciuchow na worki tam nie kupię.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
221 Postów
P. yy
(DratilHelvete)
Stały Bywalec
nie spotkalem sie w Norwegii z czyms takim jak odziez uzywana,ewentualnie mozesz pochodzic po "brukt handel" tam lezy masa szmat cos jak we fretex tylko to chyba za darmo rozdają jesli ktos jest chetny a we fretex za wszystko sie płaci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
armia zbawienia tez ma sklepy ,ale nie tanie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
maniakalnie napisał:

będę wdzięczna za info.

Oglos u siebie w pracy, ze zbierasz dla domu dziecka. Moze dostaniesz cos od ludzi za darmo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia Janowska
(maniakalnie)
Początkujący
alexkawa napisał:
maniakalnie napisał:

będę wdzięczna za info.

no sorry kurwa! ale jakbys sie czul/a dostajac w darze uzywane szmaty. przeciez w sieciowkach typu Lindex, Cubus, Dressman znajdziesz tanie ciuchy... to takie polskie... wielki donator wreczajacy smieci ;/

jebnij się w łeb. po raz kolejny.

Nie masz chyba pojęcia w jakiej kondycji są domy dziecka i inne placówki tego typu,więc się nie udzielaj. Sama będąc dzieckiem dostawałąm mnóstwo ubrań po starszym rodzeństiwe, kuzynostwie, znajomych rodziców itp. Jak się z tym czułam?NORMLANIE, nie ma w tym nic złego.

Nigdy nie zawiozłam do domu dziecka brudnych, na maxa zużytych, dziurawych ubrań itp. Wtedy rzeczywiście mogliby poczuc się dośc dziwnie.
Używane ubranka dziecięce są BARDZO czesto w super stanie,bo przecież dzieci szybko rosną i ubrania są noszone krótko. Dlatego tak łatwo można znalezc super ubrania w niskiej cenie. Mam pracę 25h tygodniowo, dlatego też na zakupy nowych ubranek w większej ilości nie mogę sobie póki co pozwolic.
wielki donator wręczający śmieci?? o chuj ci chodzi, oceniasz mnie i moje działania nie mając o sytuacji zielonego pojęcia. Więc się po prostu zamknij idioto.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia Janowska
(maniakalnie)
Początkujący
aaa,wszystkim innym dziękuję za sugestie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
98 Postów
Kasia Janowska
(maniakalnie)
Początkujący
a pisz sobie pisz... dla mnie i tak pozostaniesz tepa dzida! jesli chcesz wciskac uzywane szmaty, to mozesz je, mimo swojej kiepskiej sytuacji materialnej kupic w polskim szmateksie za grosze, a nie targac z dalekiej Norwegii i przeplacac w NOK, zeby mialo jakies modne logotypy P a co do kondycji bidulow to wiem co najmniej dobrze jak Ty, poniewaz ktos musi likwidowac konsekwencje katolickiej , prokreacyjnej hipokryzji i na moim podworku dosc powaznie jestem zaangazowany, lecz nigdy mi nie przyszlo do glowy zeby podarowac/zamontowac w trakcie remontu cos uzywanego...[/quote]

mam w głęboko gdzieś to, kim jestem dla jakiegoś chwasta na emigracji

Jeśli wg ciebie ubieranie dzieci w ubrania wcześniej używane jest czymś złym, to nie mamy o czym gadac. Jeśli im się to podoba, ja mogę to zrealiwoac, to po chuj się wpierdalasz między wódke a zakąske, ze swoimi "mądrościami" wyssanymi z widocznie nudnego życia.

poza tym masz chyba za dużo czasu, skoro siedzisz na tym forum i wpierd...sz swoje 3 grosze w każdy wątek. współczuję.

a najśmieszniejsze jest to, jak próbujesz stwierdzac "fakty", ktore sam sobie w głowie układasz.
"modne logotypy"...ee?

poza tym,jak juz pisalam wyzej, będę w Polsce 'w przelocie', więc na szukanie ciucholandow z ubaniami w dobrym stanie czasu miec nie będę.

życze milego wieczoru i abyś miał do roboty coś innego, niż śleczenie przed kompem na forum MN:/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok