Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Dooomi nika Eliasz norwegia Kasia Kowalska RafałTDW (3386 niezalogowanych)
22 Posty
RENATA KUTA
(OTOLA1920)
Wiking
nie wiem, może jestem jedyny na tym świecie któremy Polacy pomogli i to nie raz. I oby tak dalej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Musisz pracować w Oslo?
Masz pojecie o konstrukcjach?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
RENATA KUTA
(OTOLA1920)
Wiking
Chcę w Oslo, bo żona tu pracuje i już mamy dosyć rozłąki.
PS. Gabriel a Ty gdzie pracujesz, w jakim zawodzie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
gabriel napisał:
2013 napisał:Widac ze jestes tepy jak lopata,kto ci naopowiadal ze na budowach pracuja ludzie bez wyksztalcenia a jedynie przyuczeni do zawodu ,chyba ze sadzisz sam po sobie
Czy coś Piłeś ? ... iż nie potrafisz logicznie , zinterpretować czytanego tekstu ! .
---
Niemniej wytłumaczę tobie Mój tekst ...
---
PISAŁEM O POMOCNIKACH NA BUDOWIE ... ! .
Pisałem o Norweskich cieślach , zbrojarzach , stolarzach , blacharzach murarzach i innych ...
---
NIE pisałem natomiast o ELEKTRYKACH I CHYDRAULIKACH ponieważ te zawody wymagają specjalnych certyfikatów i Naprawdę Rzetelnej wiedzy i praktyki zawodowej ...
---
Czegoś jeszcze nie rozumiesz MUNDLALIŃSKI ..!? .

Czy dociera do ciebie tepaku ze ciesle,zbrojarze ,stolarze ,blacharze,murarze musza miec wyksztalcenie kierunkowe aby aplikowac na stanowisko,w moim przypadku skonczylem szkole budowlana o kierunku murarz-tynkarz a to ze po ogolniakach pracuja w w/w zawodach to inna historia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
RENATA KUTA
(OTOLA1920)
Wiking
ale się uśmiałem... ogladam kabaret w TV i mnie tak nie rozśmieszył jak Gabriel mnie... rozbawił do łez
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
2013 napisał:Czy dociera do ciebie tepaku ze ciesle,zbrojarze ,stolarze ,blacharze,murarze musza miec wyksztalcenie kierunkowe aby aplikowac na stanowisko,w moim przypadku skonczylem szkole budowlana o kierunku murarz-tynkarz a to ze po ogolniakach pracuja w w/w zawodach to inna historia
LUDZIE ... mili ... skąd się biorą ... takie ...Mundre ... Przygłupy ...? no do kurwy nędzy skąd !!!? .
---
Weź ciulu , przeczytaj Moje posty jeszcze raz , a może i trzy razy ... najlepiej 10 razy ... tylko powoli słowo po słowie zdanie o zdaniu .!!! .
---
Może wtedy załapiesz o kim pisałem i dlaczego .
---
INACZEJ won do wykopu aliensie , jebać ... jak głupi niedouczony robol ...
---
Niemniej czekam na Przeprosiny i to na Tym Forum I w Tym Temacie , inaczej WON STĄD ... !!! .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
OTOLA1920 napisał:
Chcę w Oslo, bo żona tu pracuje i już mamy dosyć rozłąki.
PS. Gabriel a Ty gdzie pracujesz, w jakim zawodzie?

Ja pracuję w Norwegi na Tutejszych Budowach , w zależności od zapotrzebowania i wewnętrznej chęci , zarobienia Koron Norweskich na Norweską" Deptaną" .
---
Jakie to ma dla ciebie znaczenie Gdzie Ja pracuję ... ? .
Przeczytaj sobie Moje tematy o Sandefiordzie to zobaczysz , jaki jest Tutaj proces rekrutacji na Legalną Budowę , gdzie za ogrodzenie budowy , nie wejdziesz bez Imiennej Zielonej Karty Budowlańca .
---
ŚMIECH TO ZDROWIE ... ode czasu , dode ... można się i pośmiać do rozpuku ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
RENATA KUTA
(OTOLA1920)
Wiking
Gabriel spokojnie,a Ty gdzie pracujesz, masz fajną pracę?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
OTOLA1920 napisał:
Gabriel spokojnie,a Ty gdzie pracujesz, masz fajną pracę?
Nie ma problemu , jak chcesz na spokojnie i rzeczowo , porozmawiać o realiach Pracy w Norge .
---
JUTRO Jest Niedziela ...
O godzinie 14:30 jest w Oslo Msza w Kościele Św. Olafa / tzw Polski Kościół / w języku polskim .
Jak dobrze pójdzie przeprowadzka do LIER na Baraki , to powinienem być wolny o 12:00 .
---
O 13 - 13:30 możemy spotkać się na kawie , w sali przy Kościele ...
ZAPRASZAM
Podaj tylko na priwa nr fona a jak będę na miejscu do dam znać ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
P.J. napisał:
Musisz pracować w Oslo?
Masz pojecie o konstrukcjach?

Ja Nie Muszę ...
Ważne by Umowa była legalna i projekt dłuższy niż tydzień .
---
Tak , znam się na konstrukcjach i nie tylko .
Zależy jeszcze , na Jakichże to konstrukcjach ...! .
---
Stalowych drewnianych , czy też ... konstrukcje z Tworzyw Sztucznych ... ? .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok