Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Margo Małgorzata (5961 niezalogowanych)
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Anna82 napisał:
Ja znając język norweski szukałam pracy 3 miesiące w Stavanger.
Takich jak Ty Gosiu w Oslo są tysiące, a pamiętaj że pierwszeństwo zawsze ma norweg, później czarny i skośny i gdzieś na szarym końcu polak.
Ale życzę powodzenia.
...polak z norweskim, polak z angielskim a polak bez języka?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
Gosia1973 napisał:
wpisz w google
ps. inteligent zauważy literówkę i zozumie o co chodzi

Oj, to chyba musi byc nie "literowka", tylko "multiliterowka".....

A tak na powaznie: czy to jakas gwara ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Małgorzata Zwska
(Gosia1973)
Początkujący
mój znajomy, który mieszka 25 lat w Toonto - Kanada ( dla tych którzy są gimbusami i skończyli tam edukacje ) - powiedział jedno bardzo mądre zdanie:

- jak byłeś nieudacznikiem w Polsce, to i na emigracji będzie to samo - wieczne narzekanie -

teraz mu wierze w 100% - mieszkacie latami poza granicą i te Polskie nawyki - źle, biednie, ciężko, nie ma pracy , wszystko drogie a w Angli dodają jako kolejny powód - deszcz pada....

a co robicie w kierunku swojego osobistego rozwoju???? nie mam na myśli image...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Małgorzata Zwska
(Gosia1973)
Początkujący
tak - gwara z Poczdamu
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
292 Posty
Stały Bywalec
Gosia1973 napisał:
mój znajomy, który mieszka 25 lat w Toonto - Kanada ( dla tych którzy są gimbusami i skończyli tam edukacje ) - powiedział jedno bardzo mądre zdanie:

- jak byłeś nieudacznikiem w Polsce, to i na emigracji będzie to samo - wieczne narzekanie -

teraz mu wierze w 100% - mieszkacie latami poza granicą i te Polskie nawyki - źle, biednie, ciężko, nie ma pracy , wszystko drogie a w Angli dodają jako kolejny powód - deszcz pada....

a co robicie w kierunku swojego osobistego rozwoju???? nie mam na myśli image...

PUSTAKU!!!!

ALE TO TY NARZEKASZ, ZE 19 LAT PRACOWALAS JAKO KSIEGOWA I NIC NIE MASZ.

WROC DO POCZATKU POSTU I PRZECZYTAJ CO NAPISALAS

PANI YNTELIGENTNA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Ale dziewczyno ci co tu piszą sa ogarnieci, zarabiają ponad 30 tys, sa zadowoleni z pracy
Posługują sie trzema językami a w czasie wolnym rozwijają swoje zainteresowania
Moje w tej chwili to próba ratowania ludzi przed złym losem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
198 Postów
Skurczybyczek Skurczybyczek
(Skurczybyczek)
Stały Bywalec
ps. do formuowicza, który namiętnie chyba mnie namawia do zarabiania "dupa" - sorry za słownictwo.... szukasz kochanki czy jak?
ps2. nie stać Cie na dupsko z Polski bez mastesztiku i platiku

DOBRA CHLOPAKI pozwolmy jej tu przyjechać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Gosia1973 napisał:
ja piernicze.... po kiego grzyba ja się wogóle wypowiadam jakie są moje cele. Bardzo proszę odpowiedzieć na moje pytanie a nie dywagować na temat wychowywania dzieci... proszę o odpowiedzi zawarte w pytaniu
co sie tak unosisz??? dystansu troche do zycia... nie musze sie dopytywac - nie mam takieog obowiazku.... sama tak zadalas pytanie to tak odpowiedzialem... jesli nie powiesz o co Ci dokladnie chodzi to my nie wiemy o co Ci chodzi!!!!! wiec zejdz na ziemie...

ps. a po co kupowac dziecku mieszkanie?? zeby pozniej samo sobie w zyciu nie poradzilo????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Małgorzata Zwska
(Gosia1973)
Początkujący
dobre hahahha tylko pamietaj, żebyś nie żałował:

bez litra whiskey do przystawki nie zasiadam - bom nienauczona inaczej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Gosia1973 napisał:
sens jest... bo jaki jest sens pracować kolejne 19 lat w Polsce bez pewności godnej starości?? gdyby sensu nie było to żadnego z was w Norwegii chyba by nie było - logiczne???
jakies utopijne texty marksa i engelsa....
godna starosc??? w NO po 40 przepracowanych latach dostajesz jakies ochlapy na emeryture... pracujesz do 67 (uogolniam, nie pisze tu o 62 latach i 80% itd...) a dostajesz malutka emeryturke... o jakiej Ty godnosci piszesz???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok