Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Margo Małgorzata (5961 niezalogowanych)
94 Posty
Małgorzata Zwska
(Gosia1973)
Początkujący
dziękuje za 1 rzetelną odpowiedź... ja nie powiedziałam, że chcę pracować w zawodzie.. myślałam raczej o pracy fizycznej na początek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Małgorzata Zwska
(Gosia1973)
Początkujący
pytam, ponieważ zauważyłam oferty pracy np do ekipy sprzątającej - bez znajomości języka... i to mnie zastanawia - czy nie znając języka można jednak jakąś pracę dostać u pośrednika
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Małgorzata Zwska
(Gosia1973)
Początkujący
czyli jak to jest?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
a tak że z takiej pracy to się tu ledwie utrzymasz . bo przeważnie nie na pełny etat , nie na umowę o pracę tylko na swojej działalności albo na czarno , a stawka marniutka ( choć minimum do sprzątaczki w norge to 151 NOK ale na taki kontrakcik to się nie załapiesz ) . na dodatek dziś możesz pracować a jutro wynocha bo na twoje miejsce jest setki .
a co zrobisz wtedy ? ....bo o nowej pracy to będziesz tylko marzyć jak tysiące podobnych tobie a nawet w lepszej sytuacji bo ich tu w norge np chłopak albo mąż utrzymuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(AgnieszkaKawka)
Wiking
co ty gadasz ze nie ma szans kobieta na prace bez znajomosci jezyka ma szanse i niech probuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Małgorzata Zwska
(Gosia1973)
Początkujący
to w końcu jest szansa na pracę czy jendak nie ma? rzekomo norweg jak jest zadowolony z pracy to nie wywala ot tak - bo setki są na Twoje miejsce ( poniekąd tekst czysto rodem z Polski )....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
AgnieszkaKawka napisał:
co ty gadasz ze nie ma szans kobieta na prace bez znajomosci jezyka ma szanse i niech probuje
a gdzie ma zacząć
pracować
na Norweskiego Króla?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Agnieszka czy ty uważasz nauczania swoim doświadczeniem, ze warto porzucić prace w Polsce po 19 latach gdzie masz już jakieś stanowisko itd.
A otrzymać wzamian niepewność, przy dobrych wiatrach 10 tys koron z czego zostanie ok 4000 przy spartanskich warunkach.
Jak dla mnie nie to nie ma sensu ale próbować można .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Małgorzata Zwska
(Gosia1973)
Początkujący
sens jest... bo jaki jest sens pracować kolejne 19 lat w Polsce bez pewności godnej starości?? gdyby sensu nie było to żadnego z was w Norwegii chyba by nie było - logiczne???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Małgorzata Zwska
(Gosia1973)
Początkujący
a poza tym... tu kawek etatu tu kawełaek.. chyba nie chceci mi powiedzieć, że wszystkie dziewczyny w Norwegii pracują na czarno
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok