Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Margo Małgorzata (5963 niezalogowanych)
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
P.J. napisał:
onkagda napisał:
A jesli w Polsce nie ma pracy dla kobiet...ja nic tu nie zostawiam. Slyszalam, ze jest ciezko, ale lzej niz w PL

Jak moze byc lżej bez znajomosci języka?
To Ukraińce w Polsce rownież będzie lżej ?

Ukraince w Polsce bedzie lzej, bo jakos tam sie dogada...
Po polsku w Norwegii ciezko sie dogadac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
3 tys i tu sie wybierać?
Ok zapraszam każda z pan
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Małgorzata Zwska
(Gosia1973)
Początkujący
nie rozumiem Twojej wypowiedzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Gosia1973 napisał:
nie chcę wegetować - chcę pracować.. na początek pół etatu.. później pewnie coś się znajdzie.... dziwi mnie zwykła nieuprzejmość niektórych.. Polak Polakowi nadal wilkiem? każdy z Was jakoś cienko, bo cienko - zaczynał.. czy ktoś z Was chce wracać do Polski?? nie sądzę - chyba lęk przed kolejnymi emigrantami, którzy nie daj Boże znajdą pracę - przykre przykre.. a w Polsce co się ma zostawić? pensje 3 tys zł i 19 lat doświadczenia... no i? no i nic.... bo emerytura z tego żadna qrwa mać to nie jest nieuprzejmość tylko tłumaczą ci jak chłop krowie na miedzy a tu uparcie tkwisz w swoim przekonaniu, wiec po co pytasz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
198 Postów
Skurczybyczek Skurczybyczek
(Skurczybyczek)
Stały Bywalec
Gosia1973 napisał:
nie chcę wegetować - chcę pracować.. na początek pół etatu.. później pewnie coś się znajdzie.... dziwi mnie zwykła nieuprzejmość niektórych.. Polak Polakowi nadal wilkiem? każdy z Was jakoś cienko, bo cienko - zaczynał.. czy ktoś z Was chce wracać do Polski?? nie sądzę - chyba lęk przed kolejnymi emigrantami, którzy nie daj Boże znajdą pracę - przykre przykre.. a w Polsce co się ma zostawić? pensje 3 tys zł i 19 lat doświadczenia... no i? no i nic.... bo emerytura z tego żadna

3000zł 6000nok

na szmacie zarobisz ????? na poczatek

12000nok 6000tyś

pokój od 3000nok

jedzenie nooo 3000nok skromnie

jakis bilecik prądzik necik hmmmm

polak polakowi wilkiem czy dupą chcesz dorabiać???????????

przykro ze musialem to napisac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Piszesz ze chcesz odłożyć pieniądze i godnie żyć.
Jak jedna osoba pracuje to nie odkłada i żyje na byle jakim poziomie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
94 Posty
Małgorzata Zwska
(Gosia1973)
Początkujący
to skoro mówisz, że aż tak źle - to co Ty tam robisz? zasiłek??? no ok.. więc skoro tak ciężko o pracę Pani do sprzątania - w takim razie zaryzykuje - mąż z Polski mnie utrzyma - ja będe w Norwegii pracowała na 0,5 etatu - w między czasie przez 3 lata nauczę się języka - i za 3 lata zapraszam do mojego biura księgowego w Oslo.... bo sprzątaczką być nie mogę - brak wykształcenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
znajomego żona siedziała tu 4mc bez pracy, angielski perfect (3lata w anglii), doswiadczenie przy sprzątaniu i na kuchni w barze. 4mc szukała pracy i znalazła na pół etatu zarabia max 10tysNok(na waciki ma)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Chochlik napisał:
Gosia1973 napisał:
nie chcę wegetować - chcę pracować.. na początek pół etatu.. później pewnie coś się znajdzie.... dziwi mnie zwykła nieuprzejmość niektórych.. Polak Polakowi nadal wilkiem? każdy z Was jakoś cienko, bo cienko - zaczynał.. czy ktoś z Was chce wracać do Polski?? nie sądzę - chyba lęk przed kolejnymi emigrantami, którzy nie daj Boże znajdą pracę - przykre przykre.. a w Polsce co się ma zostawić? pensje 3 tys zł i 19 lat doświadczenia... no i? no i nic.... bo emerytura z tego żadna

3000zł 6000nok

na szmacie zarobisz ????? na poczatek

12000nok 6000tyś

pokój od 3000nok

jedzenie nooo 3000nok skromnie

jakis bilecik prądzik necik hmmmm

polak polakowi wilkiem czy dupą chcesz dorabiać???????????

przykro ze musialem to napisac
3tys pokoik???? moze byc ciezko chyba ze po za miastem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
To ile twój mąż zarabia 10 tys zł ze cię utrzyma?
A jak do dzis nie wladasz angielskim to norweski sam przyjdzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok