Serena napisał: Powodzenia . Mus z poziomek jest ucierany bez gotowania co nie powoduje utraty/zmiany zapachu i smaku. Zebrane poziomki zasyp na noc taką samą wagowo ilością cukru.Następnego dnia dodaj porcję soku z cytryny i troszkę mocnego alkoholu (jedno i drugie proporcjonalnie do ilości zbiorów) i ucieraj przynajmniej do czasu całkowitego rozpuszczenia cukru.Zamknij w słoikach delikatnie smarując krawędź musem.Przechowywanie w chłodnej piwnicy lub w lodówce. Życzę owocnych łowów
co prawda poziomek nie znalazłam, ale jagód trochę zebraliśmy..
podejrzewam, że z jagód również można zrobić mus.I tu moje pytanie do Sereny: ile powinnam dodać soku z cytryny i alkoholu na ok 400g owoców? pozdrawiam
Przepraszam za zwłokę-urlop. Sok z ok.cwiartki cytryny i niepełną łyżkę od zupy alkoholu.Osobiście z jagód nie robiłam musu ale też nie widzę powodu żeby nie wyszedł.Powodzenia
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.