Strona korzysta z plik贸w cookies

w celu realizacji us艂ug i zgodnie z Polityk膮 Prywatno艣ci. Mo偶esz okre艣li膰 warunki przechowywania lub dost臋pu do plik贸w cookies w Twojej przegl膮darce.

Przejd藕 do serwisu

kr

Kredyt got贸wkowy w Norwegii

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

Eff. rente 15,82%, 100 000 kr. over 5 氓r, etablering 950 kr., Tot. 142 730 kr.

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • 脜lesund, M酶re og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Tr酶ndelag, Norwegia
  • Br酶nn酶ysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bod酶, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, 脴stfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
zenon niepsuj Karol2101 Bogdan Sylwestrzak (4578 niezalogowanych)
10 Post贸w
Beti M.- K.
(BetiMK)
Wiking
gabriel napisa艂:
Eryk, Beata napisa艂:
... W NAV trzeba podac adres zameldowania w Norge,
I znow z wlasnego doswiadczenia dodam, ze ja ubezpieczenie dostalam, wyslano mnie tez na kursy dokwalifikujace czy przekawalifikujace(jak zwal tak zwal).Faktem jest,ze "odchaczalam" sie przez internet i propozycje pracy tez przez internet, ale przez ten caly czas przebywalam w NO.

I- W Norge nie jest problemem poda膰 adres zamieszkania -a nie zameldowania - Tu meldunek nie ma takiego znaczenia jak w Polsce ...
Wystarczy tylko poda膰 jakikolwiek adres ze skrzynk膮 listow膮 i po k艂opocie..
np. wieszasz sobie w艂asn膮 skrzynk臋 opisan膮 nazwiskiem obok innych w dowolnie wybranym punkcie miasta i na ten adres b臋dzie przychodzi膰 korespondencja urz臋dowa.
II-Ty ubezpieczenie dosta艂a艣 jako wsp贸艂ma艂偶owin i tyle a te inne sprawy s膮 tylko dodatkami , skoro uje艂a艣 je w formularzu rejestracyjnym to urz膮d si臋 do nich tylko dostosowuje...

Gabriel widze ze nie czytales pierwszego mojego postu....
Gdy rejestrowalam sie w NAV mojego obecnego meza,wtedy chlopaka, znalam 3 miesiace wiec jak moglam dostac ubezpieczenie jako wspolmalzponka???nie bylismy nawet w konkubinacie...a wlasnie chodzilo o to bym miala ubezpieczenie i legalny pobyt do czasu podszkolenia jezyka i znalezienia pracy w no.
Lidka prosila tu o rady a przerodzilo sie to w bezsensowna dyskusje...
Zamiast sobie wzajemnie pomagac to juz zaczynaja sie kombinacje... nie dziwie sie ze norki zaczynaja mec negatywna opinie o polakach.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Post贸w
Maniak
Eryk, Beata napisa艂:

... nie dziwie sie ze norki zaczynaja mec negatywna opinie o polakach.

Norgi maj膮 taka opini臋 o ka偶dym z kt贸rym si臋 spotykaj膮 na jak膮 ten kto艣 sobie w ich oczach zas艂u偶y艂...

U mnie w pracy ludzie patrz膮 si臋 na to co Ja robi臋 i jak to wykonuj臋 .

Natomiast dyskusja na temat innych moich pobratymc贸w niczym si臋 nie r贸偶ni od tej w jaki spos贸b traktuj膮 swoich wsp贸艂ziomk贸w... kt贸rzy s膮 notowani pozytywnie lub negatywnie w 艣rodkach masowego przekazu i tyle .

Tu w miejscowej prasie ma艂o s艂ycha膰 o przemycie przez polak贸w , wi臋cej jest wiadomo艣ci o szwedach i Norgach kt贸rzy na pot臋g臋 szmugluj膮 ca艂ymi rodzinami tyto艅 i artyku艂y spo偶ywcze , i to jest g艂贸wnie tematem negatywnych dyskusji i opinii...
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(fazi)
Wiking
A ja dalej chcialbym wiedziec czy kazdy kto wpadnie do Norge moze sie zarejestrowac? Nie laczenie rodzin,nie przyjazd do kolegi,chlopaka czy mamy.Teraz jeszcze dowiadujemy ze i ubezpieczenie nawet bedzie mial taki ktos.HMMMMMMM zaczne naprawde sciagac ludzi z kraju tutaj.
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(lidka)
Wiking
do Eryka i Beaty- moze i znasz przepisy(troche)-ale te stare -poniewaz teraz wystarczy sam fakt iz jestem w ci膮zy -bez dokumentowania ze jestesmy ze soba 2 lata...; od niedawna przepisy troche sie zmieni艂y i prace teraz tez mozna podj膮膰 czekajac na pozwolenie z policjii/
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
10 Post贸w
Beti M.- K.
(BetiMK)
Wiking
Do Lidki, no to super, najwazniejsze bys nie musiala placic za porod i pobyt w szpitalu
Ps.Jak pisalas moga to byc stare informacje(tak jak pisalam, sprzed 2lat) i fajnie ze zmienily sie na lepsze
Pozdrawiam
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
122 Posty
Magda P
(pepcia83)
Sta艂y Bywalec
do lidki
tak wszystko sie zgadza ze bedac w ciazy masz opieke zdrowotna nawet jak niemasz pozwolenia , ale dowiec sie w swoim nawie czy napewno dostaniesz becikowe , z tego co mi powiedzieli u mnie w nawie to musze miec udokumentowane 6 miesiecy przed porodem ze tu bylam i dopiero wtedy mi sie nalezy , moze tylko mnie tak chciala zbyc zebym nieskladala wniosku , ale to samo mi powiedzialy dziewczyny ktore tu juz rodzily , a jedna co zlozyla o przedluzenie pozwolenia w pazdzierniku zeszlego roku a w styczniu tego roku urodzila a pozwolenie dostala dopiero w czerwcu , wogole niedostala becikowego bo powiedzieli ze jej sie nienalezy(mimo ze ma synka ktory chodzi do przedszkola ju drugi rok ), moze gdyby miala ze oczekuje na przedluzenie poprzedniego pozwolenia to jeszcze by mozna bylo zlozyc odwolanie ale ze nic takiego niemiala ,i nie dali jej ,tak wiec sie upewnij czy niepotrzebujesz tych min.6 miesiecy pobytu
pozdrawiam
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
6 Post贸w

(kacper000)
Wiking
a czy ktos moze mi napisac jak otrzymac staly nr personalny ?
jestem w norwegi prawie 3 lata i jakos przeoczylem to a teraz bedzie mi potrzebny bo z tego co wiem do kuroniowki takowy jest potrzebny ....
jakie dokumenty potrzebuje?
pozdrawiam
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Post贸w
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Nieee, no nie wiem jak Wy... ale Ja po niektorych dzisiejszych przebudzeniach, padam na cycki
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
Sethur napisa艂:
Nieee, no nie wiem jak Wy... ale Ja po niektorych dzisiejszych przebudzeniach, padam na cycki

to jest najbardziej roztargniony dzie艅 w tym roku to ju偶 jaki艣 czwarty post po przebudzeniu
tym bardziej 偶e temu kacprowi to przypomina si臋 mi 偶e kilka dni temu pisa艂em w innym w膮tku
Zg艂o艣 wpis
Oce艅 wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
a mo偶e mi臋dzyczasie powsta艂 nowy kuroni贸wkowy urz膮d
Zg艂o艣 wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok