Martu napisał:
pajacu pracowalem 5 lat na czarno i w sierpniu pooszedlem do legalnej pracy pracowalem od sierpnia do marca a 118 tys mam od sierpnia do konca roku nie do marca i to nie jest dziadostwo tylko normalne godziny to ze ty wasie zapieprzasz po 14 dziennie to zapieprzaj z checia poszedl bym do pracy a nie liczyl na socjale poprostu pytam bardziej mi chodzi o dofinansowanie mieszkania i nie pajacuj na tym forum ! do pracy jestem bardzo chetny a oczywiste jest to ze teraz robie na czarno przeciez ze nie siedze w domu .
Pajacem, to poki co jestes Ty sam.5 lat na czarno

, a teraz o socjal pytasz. Pajacuj dalej na czarno.Ci, ktorych wyzywasz od pajacow nie zebrza na forum o pomoc socjalna, ani doplaty do mieszkania, tylko akurat Ty. Ani Ty, ani zona nie macie zadnych udokumentowanych dochodow i na dodatek 3 miesieczne dziecko na utrzymaniu.Kiepsko to widze. Dobrze sie zastanow nad przyszloscia rodziny i dziecka, bo za chwile ktos moze sie zainteresowac z czego sie od marca utrzymujecie.
To nie Polska, ze urzedy nie sa zainteresowane dobrem dziecka.
Czasami na na korzysc wychodzi uzywanie mozgu, a nie tylko rak do czarnej roboty
Jak sie ktos ma za takiego cwanego, a innych za pajacow, to po 5 latach w Norwegii powinien miec podstawowa wiedze na temat funkcjonowania w norweskim systemie. Ale jak sie tylko do czarnej roboty chodzilo i cieszylo jape, jak to jest fajnie byc cwaniekiem, to teraz radz sobie sam z tym pasztetem.