Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1140 niezalogowanych)
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
takie mam dodatkowe pytanie, bo pisalas ze znajomi sprowadzali meble z polski: zaplacili clo za przywoz tych rzeczy czy nie? zastanawiam sie nad transportem mebli i niewiem czy bede placic clo za przywoz czy tak sobie moge przywiezc i juz?
dzieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
ogr17 napisał:
ania_s napisał:
Komuna komunie nierowna jedna ci da na 2mln, druga na 2,4mln a trzecia wcale (wartosci kredytu). A za 2mln jest ciezko cos znalezc na rynku chyba ze w stanie totalnego rozkladu.

Jezusie to ile on by musial zarabiac sam (o ile zona nie pracuje) zeby miec zdolnosc kredytowa na 2 mln?
u nas pracuje maz, ja tez na iles tam procent i nasza zdolnosc to 900 tys (biorac pod uwage zarobki obydwojga i 2 dzieci)

startlån nie dostalismy bo wyszlismy wg komuny 3,5 tys kr miesiecznie na minusie- a staralismy sie o 250 tys....

no i gdzie Ty mieszkasz skoro w tym miescju za 2 mln kr kupisz rudere? u nas za te pieniadze mam juz niemal wille
my kupilismy dom do remontu- ale za 730 tys

a dzis na rozmowie w banku sie dowiedzialam ze ludzie na budowe NOWEGO domu biora od 1,5- 2 mln kr- z totalnym wyposazeniem wnetrza....
my tez zamierzamy ten dom zburzyc za pare lat i postawic nowy- ale wszystko do wykonczenia wnetrza bedziemy sciagac z Polski- znajomi postawili dom na tych samych warunkach- za 600 tys kr!

Podziwiam cie za optymizm. Kupilas dom do wyburzenia i cieszysz sie z tego jak dziecko. Pozazdroscic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
34 Posty
Ola N
(ogr17)
Nowicjusz
mam napisac w takim razie ze jestem zalamana? ze sie wpier*** w gowno do konca zycia? i wtedy byloby dla Ciebie ok i moglabys Ty sie cieszyc? nie kochana- wiedzielismy co robimy i byc moze ten dom zburzymy i postawimy nowy a byc moze go wyremontujemy i sprzedamy za 2 razy tyle- nie wiem, nie mieszkamy tam jeszcze i nie wiemy jak nam tam sie bedzie podobac... wazne ze zrobilismy jakis krok i weszlismy "w market"

a z reguly jestem pesymistka- ale latwo sie nie poddaje wiec sie o mnie nie martw
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
Nie rozumiem Twojego oburzenia. Napisalam ze Cie podziwiam. Czy to cos zlego? I nie martwie sie o Ciebie. Twoja sytuacja nie spedza mi snu z powiek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Ej zwukle nie porozumienie a widze juz rodzi sie problem.Luzik drodzy forumowicze!!!! Dom to nie mury tylko to co w nas i Anka chciala napewno to powiedziec. Tez jestem na etapie poszukiwania lokum do zbudowania "domu" i wiem co bede czul jak bede juz je mial wiec rozumie twoja radosc. Powodzenia . Kto wiem moze kiedys bedziemy sasiadami,hihihihii!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1654 Posty
ka mi
(kami)
Maniak
fazi dawaj do nas u nas sa jeszcze wolne działki do sprzedania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów