Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marzena D........a danutka solowij Ela B. nadin . Agnieszka Poniecka kasia Nowak Sara74 RomanD (6068 niezalogowanych)
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
Acha, czyli jak tylko przejezdzam przez szwecje to nie musze go odrobaczac.
No dobra a jak to jest z tym odrobaczaniem w norwegii?? bo pytalam ale nie uzyskalam odp co jaki czas musze podawac psinie tabletke na odrobaczenie?? jak pisalam wczesniej w polsce dawalam mu co 3 mieisace a tu nie wiem jak to dziala...
wiem tylko, ze za kazdym razem po przyjezdzie z polski musze sie udac do veta, to jest tak glupie, ze az sie nie chce o tym pisac :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Ja nigdy nie daje psu tabletki przed wyjazdem z Polski do Norwegii wbijam tylko pieczatke, dopiero jak jestem w No udaje sie do veterynarza i on podaje psu tabletke ile razy mozna faszerowac psa.
A w Norwegii odrobaczam tylko w momentach jak wracam z Polski mniej wiecej 3 razy do roku, jak to weterynarz powiedział więcej nie trzeba.
Ale wiadomo jak to w NO kazdy powie Ci cos innego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
dziekuje Wam za odpowiedz racja, najlepiej spytac sie veta tu w norwegii co ile mam odrobaczac pieska. Najbardziej mnie martwikowal ten wyjazd do polski przez szwecje, czy tam tez nie "czychaja" jakies przepisy w zwiazku tylko z przejazdem przez ten kraj.
No dobra, teraz juz wszystko wiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
Moze sie komus przyda taka info
Ja w lipcu robilam test serologiczny i zaplacilam 500 zl. Badania byly wyslane do niemiec i wyniki mialam po 2 tygodniach. Wiem, ze jesli krew jest wysylana do Pulaw wydluza sie okres oczekiwania do miesiaca albo i dluzej. Wiec jesli komus zalezy na czasie to najlpiej szukac przychodni, ktora wspolpracuje z laboratorium w niemczech.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
roxanka napisał:
No dobra a jak to jest z tym odrobaczaniem w norwegii?? bo pytalam ale nie uzyskalam odp co jaki czas musze podawac psinie tabletke na odrobaczenie?? jak pisalam wczesniej w polsce dawalam mu co 3 mieisace a tu nie wiem jak to dziala...
Ogolnie nie ma na to przepisow.

Ja tam odrobaczam psa tylko raz na rok i tylko wtedy gdy wyjezdzam z psem na wakacje poza granice Norwegii, a odrobaczam bo takie sa przepisy.
W koncu moj pies gowien nie jada ani innym psom tylkow nie lize, to nie widze powodu dlaczego mam czesciej odrobaczac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
Widziałem parę razy psy, które noszą na głowie obudowę z plastiku na kształt żyrandola. Ktoś wie do czego to służy?
/tak pytam z babskiej ciekawości/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
121 Postów
Jerzy Świerzykał
(Fredzio)
Stały Bywalec
koalski napisał:
Widziałem parę razy psy, które noszą na głowie obudowę z plastiku na kształt żyrandola. Ktoś wie do czego to służy?

To po to, by się nie lizały po siersci. W Polsce też noszą - to nie jest norweski specyjał.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
287 Postów

(koalski)
Stały Bywalec
Fredzio napisał:
koalski napisał:

To po to, by się nie lizały po siersci. W Polsce też noszą - to nie jest norweski specyjał.

W takim razie może to i higieniczne, ale okrutne co nieco. Jakoś nie wyobrażam sobie, żebym miał coś takiego nosić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
670 Postów
Dorota K..
(Jasna)
Wyjadacz
koalski napisał:

hehe
w większości przypadków zakłada się to zwierzętom po operacji lub z jakimiś ranami, by nie wygryzały szwów lub nie zlizywały środków przyśpieszających gojenie i odkażających.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Jak psiaki noszą te klosze to na pewno miały jakiś zabieg i klosz hamuje lizanie się, później to im ściągają

Ja za test który był wysłany do Niemiec płaciłam 300 zł, okres oczekiwania 1,5 tygodnia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok