Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Rafal Ludynia Zjawiskowa Dziewczyna (3011 niezalogowanych)
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
cekinek napisał:
Witam.
Czy moglibyscie napisac cos wiecej o ksiazeczkach BSU? Co to takiego?

To rodzaj konta oszczednosciowego z przeznaczeniem tylko i wylacznie na zakup mieszkania. Stanowi to czesc Twojego wkladu wlasnego, kiedy kupujesz mieszkanie. Zapytaj w Swoim banku o szczegoly.
Generalnie zasady: nie mozesz miec wiecej niz 33 lata, oszczedzasz max 20000NOK w skali roku nie wiecej niz 150.000 calkowicie do tego uzyskujesz jakas (niewielka) ulge w rozliczeniu rocznym...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
My dostaliśmy 100% na dom (faktycznie dostaliśmy promesę na 2,2 mln, ale kupiliśmy dom tańszy), bez książeczki, w zasadzie bez kontraktu mojego męża, oczekiwał na podpisanie umowy o pracę stałą, wszystko w 24 godz, dochody średnie, 1,5 roku temu w Sparebanken1
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
gama28 napisał:
My dostaliśmy 100% na dom (faktycznie dostaliśmy promesę na 2,2 mln, ale kupiliśmy dom tańszy), bez książeczki, w zasadzie bez kontraktu mojego męża, oczekiwał na podpisanie umowy o pracę stałą, wszystko w 24 godz, dochody średnie, 1,5 roku temu w Sparebanken1

Tak gama28. To bylo poltora roku temu, kiedy nawet samotna matka ze srednia krajowa mogle dostac kredyt na 100% (moja dobra znajoma), zanim wylozyla sie gospodarka w stanach. Teraz sa na prawde ostrozni.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Napisałam to, bo niektórzy twierdzą, że już 2-3 lata temu nie mogli dostać więcej niż 75-80%, ostatni rok to inna sprawa
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
Nie tyle co twierdza ale takie byly fakty.... tak jak juz napisalem odnosilo sie to do Postbanken i DnB w innych bankach nawet nie probowalem ze wzgledu na wysokosc stopy procentowej itd... Kwestia jest tez tego , ze czasem oplaca sie nawet miec wklad wlasny z powodu odsetek... zasada jest podobna jak przy kredycie im wiekszy wklad wlasny tym nizsze odetki.... nie jestem specjalistom od kredytow, opisuje tylko swoj przypadek z 2007 roku...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
70 Postów

(cekinek)
Początkujący
Sethur napisał:
cekinek napisał:
Witam.
Czy moglibyscie napisac cos wiecej o ksiazeczkach BSU? Co to takiego?

To rodzaj konta oszczednosciowego z przeznaczeniem tylko i wylacznie na zakup mieszkania. Stanowi to czesc Twojego wkladu wlasnego, kiedy kupujesz mieszkanie. Zapytaj w Swoim banku o szczegoly.
Generalnie zasady: nie mozesz miec wiecej niz 33 lata, oszczedzasz max 20000NOK w skali roku nie wiecej niz 150.000 calkowicie do tego uzyskujesz jakas (niewielka) ulge w rozliczeniu rocznym...

Sethur dzieki za odpowiedz. Chcialam dac Ci plusika, ale weszlam na dzial psychologii i plus wedruje do Hilton za ten tekst:

Hilton napisał:
mepsycholog napisał:
Na miedzynarodowym forum psychologicznym pojawilo sie pytanie o to, czy polskie matki czesto zostawiaja swoje dzieci dla pracy za granica i czy to jest w Polsce normalne?

Niektore dzieci, opuszczone przez matki zostaja psychologami, czy to jest normalne?

Hilton dzieki za poprawienie humoru
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski0)
Wiking
traveleroslo napisał:
Nie tyle co twierdza ale takie byly fakty.... tak jak juz napisalem odnosilo sie to do Postbanken i DnB w innych bankach nawet nie probowalem ze wzgledu na wysokosc stopy procentowej itd... Kwestia jest tez tego , ze czasem oplaca sie nawet miec wklad wlasny z powodu odsetek... zasada jest podobna jak przy kredycie im wiekszy wklad wlasny tym nizsze odetki.... nie jestem specjalistom od kredytow, opisuje tylko swoj przypadek z 2007 roku...

Travel??? Dzis dzien kobiet

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Kowalski0 napisał:
traveleroslo napisał:

Zabiles mnie dzisiaj hahaha... nie ty jeden zreszta ... sprawdz date
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Kowalski0)
Wiking
Sethur napisał:
Kowalski0 napisał:
traveleroslo napisał:

Zabiles mnie dzisiaj hahaha... nie ty jeden zreszta ... sprawdz date

Ty mi tu w symboliki nie uderzaj. Kwiatki slac w wiadome miejsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
53 Posty
Julita Więzowska
(julka235)
Nowicjusz
hej mam do was kilka pytan zamierzamy z mezem kupic dom w norwegii i chcialabym dowiedziec sie od was czy nie miliscie problemu z dostani9em kredytu i co jest potrzebne do zlozenia wnosku. maz sam opracuje ma stala prace i mamy 2 dzieci.dom chcemy kupic blizniaka jedna polowe my druga nasi przyjaciele. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok