Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Rafal Ludynia Zjawiskowa Dziewczyna (3096 niezalogowanych)
107 Postów
Kasia kkkkk
(Kosacha)
Początkujący
Polecam pojsc prosto do banku w ktorym sie ma konto, umowic sie z doradca ktory odrazu wyliczy zdolnosc kredytowa.
Kredyt mozna dostac na 100 % wartosci domu/mieszkania.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Kosacha napisał:
Polecam pojsc prosto do banku w ktorym sie ma konto, umowic sie z doradca ktory odrazu wyliczy zdolnosc kredytowa.
Kredyt mozna dostac na 100 % wartosci domu/mieszkania.

Ja tez to polecam, tak zreszta pozniej zrobilem... wyzej zasugerowalem, dlaczego chcialem skorzystac z oferty
100% z banku.. niestety juz nie te czasy... chyba ze posiada sie juz jakas nieruchomosc.. 75-85% to standardowa oferta.. oczywiscie mozna skorzystac z Toppfinansering w Kommune, niestety tu tez zaczeli wprowadzac obostrzenia...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Kasia kkkkk
(Kosacha)
Początkujący
W tym tygodniu dostalam 100 % !! Wiec warto pojsc i sie zapytac...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
A w jakim to bylo banku???
Na swoim przykladzie wiem , ze banki jednak nie chca dawac osobom z nie norweskim obywatelstwem pozyczki na 100%.
Jeszcze 3 lata temu jak sie dowiadywalem o takowa pozyczke, bank poinformowal mnie ze nie mam szans na pozyczke bez 10% wkladu wlasnego i nie ma tu znaczenia ile sie zarabia rocznie... I konsultant tego nie moze zmienic gdyz sa to zalecenia od gorne ... po czym 2,5 roku temu jak bralem pozyczke to niestety wplata wlasna urosla do 20%...
Opisuje tutaj Postbanken...
Druga sprawa, ze to bylo jakis czas temu i moglo sie cos zmienic...
Dlatego fajnie by bylo gdybys podala jaki to bank i jakie oprocentowanei masz na kredycie....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
W listopadzie dostalem w DnBNOR, na 80%, a zanim zakonczylem formalnosci nie chcieli juz przyznawac na wiecej niz 75% bez dodatkowego zabezpieczenia. Oprocentowanie za to w miare OK... 3,03%. Kredyt *rzekomo* zalatwiony w Postbanken przez w/w biuro mial byc na 3,45%, na 75% watrosci mieszkania, to bylo w sierpniu '09.

DnBNOR tanim bankiem na pewno nie jest i raczej interesuja sie klientami korporacyjnymi i przedsiebiorcami.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
O ile wiem Postbanken jest jednym z najtanszych bankow.... choc na dobra sprawe ''matka'' jest wlasnie DnB ...
I ja dokladnie takie mam oprocentowanie... lecz od kwietnia odsetki wzrosbna do 3,75% czyli effektiv rente 4,23%...
Kiedys myslalem nad przeniesieniem pozyczki, ale nikt nie dawal mi lepszej oferty zwlasza ze przy pierwszej pozyczce jest najlepsze oprocentowanie, przy kazdej nastepnej niestety odsetki sa troszke wyzsze...
przy kupnie meiszkania warto takze otworzyc BSU, zreszta nawet jesli sie wynajmuje to uwazam ze to bardzo dobra inwestycja...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Prawda. O dziwo DnB byl jedynym bankiem otwartym na negocjacje i wartosci podane sa duzo bardziej korzystne niz wartosci wyjsciowe. Mialem juz u nich kredyt wiec poszlo duzo latwiej niz mi sie wydawalo.... probowalem jeszcze w Nordea, ale jakos mnie nie przekonali
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Kasia kkkkk
(Kosacha)
Początkujący
Bank ktory udzielim nam kredytu to SparebankenVest, odsetki od kredytu wyliczyl na 3,2 % z zastrzezeniem, ze moga wzrosnac nie wiecej niz 3 % w przyszlosci...
W tamtym roku pytalam w DNBNor i tez chieli odemnie wklad wlasny min 10%, zalozylismy wtedy oboje z chlopakiem ksiazeczki BSU i przydaly sie teraz Mysle, ze to ma duuzy wplyw na to by uzyskac 100% wartosci inwestycji.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Kosacha napisał:
Bank ktory udzielim nam kredytu to SparebankenVest, odsetki od kredytu wyliczyl na 3,2 % z zastrzezeniem, ze moga wzrosnac nie wiecej niz 3 % w przyszlosci...
W tamtym roku pytalam w DNBNor i tez chieli odemnie wklad wlasny min 10%, zalozylismy wtedy oboje z chlopakiem ksiazeczki BSU i przydaly sie teraz Mysle, ze to ma duuzy wplyw na to by uzyskac 100% wartosci inwestycji.

No wlasnie, to robi spora roznice... Dlatego dostalas..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
70 Postów

(cekinek)
Początkujący
Witam.
Czy moglibyscie napisac cos wiecej o ksiazeczkach BSU? Co to takiego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok