Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

reklama | kup tutaj »
Czytali temat:
Sylwia Kosinska Panda xoxo Adam Mar Magdalena Kleczkowska (6231 niezalogowanych)
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
gama28 napisał:
Hmmmm, ja natomiast polecam bycie naturalnie pięknym, zero sztucznosci w postaci doklejanych włosów, paznokci, ton makijażu i innych rzeczy, które rabia z nas kobiet sztuczne, plastikowe lale. Zdecydowanie proponuje i polecam zdrowy styl życia, dbanie o kondycję ducha i ciała, bo piękno kobiety jest w jej wnętrzu, a za zewnętrzna ozdobe powinna wystarczyc zdrowa skóra. Od jakiegoś czasu obserwuje nasze rodaczki i uważam, ze są coraz bardziej sztuczne, a inwestycje w wygląd cenią bardziej niż w cokolwiek innego. Szkoda!

Też stawiam na naturalne piękno i się nie maluję

Dlatego też nie polecam makijażu permanentnego w wykonaniu uzdolnionego kucharza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
kasiaaa24 napisał:
Dobrze dziewczyny,to może zamiescimy tutaj nasze zdjecia? Bo z tego co zauważylam to na wszystkich forach najwięcej do powiedzenia i do skrytykowania wyglądu innych maja te, co same są zakompleksione i nie grzeszą uroda

Taki argument pojawia się w podobnych tematach prędzej lub później. Miałam tu kilka swoich zdjęć, ale zrezygnowałam z nich. Wolę być oceniana po tym co piszę, a nie po tym jak wyglądam. A wyglądam zupełnie zwyczajnie. Porównując siebie do innych czasem wypadam pięknie, czasem średnio, czasem brzydko. Dlatego już się nie porównuję, ale cieszę tym co mam. Nie odrzucam też swojego wyglądu, bo jak już pisałam są lepsze sposoby na dbanie o niego, a nie sztuczne włosy lub paznokcie. Znam też dziewczynę z makijażem permanentnym, nie wiem kto go robił, ale ma na brwiach i wokół ust pomarańczowy kolor, wypukła krecha, bleeee.
Większość osób, których twarz nie wyświetla się obecnie w awatarze miała tu swoje zdjęcia wcześniej. Nie dla każdego człowieka wygląd zewnętrzny jest sprawą nadrzędną.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1132 Posty
Gosia P
(małgośka)
Maniak
kasiaaa24 napisał:
Dobrze dziewczyny,to może zamiescimy tutaj nasze zdjecia? Bo z tego co zauważylam to na wszystkich forach najwięcej do powiedzenia i do skrytykowania wyglądu innych maja te, co same są zakompleksione i nie grzeszą uroda

Dziwię się , że jeszcze tego nie zrobiłyście jeżeli jest taka możliwość na tym forum . Oczywiście chodzi mi o zdjęcia waszej pracy , bo fachowość jest tym co zainteresuje wasze potencjalne klientki . Dla klientki nie ma znaczenia jakaś powalająca uroda kosmetyczki , fryzjerki , masażystki czy wizażystki .Wg mnie taka osoba powinna być schludna , wykształcona w kierunku pracy jaką wykonuje , mieć aktualne badania , mówić wtedy kiedy klientka ma na to ochotę , mieć krótko obcięte czyste paznokcie , uprzejma , spokojna , cichy kojący głos , pozytywne nastawienie do ludzi .
Poza tym należy uszanować to , że ktoś nie lubi zabiegów upiększających , ludzie są różni , a wdawanie się w dziecinne dyskusje pt "ja to jestem ładna , a ty jesteś zakompleksiona " może być gwoździem do trumny reklamy Waszego biznesu na tym forum .

Pozdrawiam

ps Grześ
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(kasiaaa24)
Wiking
Nie rozumiem w takim razie po co sie tu udzielacie skoro nie jestescie zainteresowane moja usluga??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Ostatnia wypowiedź w tym temacie z mojej strony, żeby nie było, że nie popieram dbania o siebie:

Natura, natura, natura! Dbanie TAK, doklejanie sztuczności NIE. Podoba mi się trend ostatnich czasów lansowany również wśród Celebrytek, tzn. make up no make up. Lśniąca skóra, włosy, paznokcie, pielęgnacja. Każda kobieta ma swoje tajemnice, ale na pewno makijaż powinien powodować, że jest się maksymalnie pięknym, a jego zmycie nie powinno robić większej różnicy. Zbyt wiele kobiet nakłada sobie maskę. Ostatnio widziałam gdzieś zdjęcia Alicji Bachledy Curuś. Każda kobieta wie, że na pewno jest umalowana, natomiast żaden facet się tego nie domyśli, bo wygląda po prostu naturalnie. Nawet ubiera się z klasą lub zupełnie zwyczajnie, nie przerysowuje. Na coś takiego ja mówię TAK, na doklejane włosy, rzęsy, paznokcie oraz farbowanie na dziwne kolory (nie każde) NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE i jeszcze raz NIE! Czasem ciężko mi patrzeć na zdjęcia wyświetlające się z lewego boku MN, jak bardzo piękne kobiety potrafią się oszpecić, przebrać, przerysować. Tam to dopiero wychodzą kompleksy!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
kasiaaa24 napisał:

Szanowna Kasiu, uroda jest darem na kilka lat, ponadto jest pojęciem względnym. Bo nie to jest ładne co jest ładne, ale to, co sie komu podoba.
A ty jako fryzjerka/kosmetyczka pwinnas byc obiektywna, a nie dyskutowac na forum o tym, to po pierwsze, po drugie - złamalas regulamin, bo nie mozna reklamowac firm na forum, a ty reklamusze swoją. Od tego jest dział ogłoszen, 35 koron kosztuje zamieszczenie ogloszenia.

Są kobiety, ktore nie czują potrzeby wyginania sie do zdjec i zamieszczania na portalu MN. Sa tez takie, ktore są przeciwniczkami sztucznosci i solarowych trumien. Uszanuj to. A na razie to jestes jak dziecko.... bo ona jest na pewno brzydka bo skrytykowala przedłuzanie włosow i nie ma foty w awatarze....
Znam takie jak ty, klientka wyjdzie a wy jej dupe obrabiacie, smiejecie sie ze nos miala nie taki, ze nogi nie takie i ze ogolnie byla nie taka. Nie taka jak wy chcialybyscie aby była, czyli mahoń z solarium, czern lub żenująca żółc na włosach i paznokcie grubosci deski do krojenia, a takze wary botoksowe i naszkicowane brwi.
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1371 Postów
Barbara H
(barbara67)
Maniak
A ja uwazam, ze wszystkie dziewczyny sa piekne : jedne z przodu, inne z tylu , jeszcze inne z boku , a niektore maja piekne wnetrze , niektore swoje piekno potrafia dobrze wydysponowac - inne nie

Sa tez zwolenniczki sztucznych dodatkow i zwolenniczki naturalnej urody

Ja tam nie mam nic przeciwko sztucznosci - jezeli komus to odpowiada - jednak sama nie pisze sie na to - lubie n.p moje zmarszczki smiechu i nie chcialabym sie ich pozbywac

Powodzenia w biznesie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(kasiaaa24)
Wiking
Szanowna/y Hilton
Problem jest w tym ze kompletnie nic o mnie nie wiesz, a krytykujesz. Nie nosze sztucznych paznokci, nie opalam sie na solarium, nie nakladam na siebie ton makijazu.. ale to wszystko jest niewazne.. nie ocenia sie ludzi na podstawie wygladu czu sposobu ubierania, akurat moim zawodem jest kosmetologia i ja zawsze musze dobrze wygladac, i do niedawna mialam nawet obowiazek malowania paznokci do pracy. Ale nie mam absolutnie nic przeciwko dziewczynom ktore lubia sie malowac, nosic tipsy itp, nie wypisuje na forach nic obrazliwego czy niemilego, i nie staram sie przekonac "naturalnych dziewczyn" zeby staly sie nienaturalne. A to co stalo sie tutaj na forum po zamieszczeniu mojego ogloszenia, poprostu zrujnowalo moja wiare w ludzi, myslalam ze sa tu na tyle dojrzale kobiety, ze potrafia uszanowac odrebnosc innych i nie narzucac na sile wlasnego zdania, nie besztac kogos tylko dlatego ze nosi tipsy, czy przedluzane wlosy. I dla Twojej wiadomosci to mam bardzo duzo stalych klientek, ktore staly sie moimi kolezankami, i nigdy nie zrobilam niczego wbrew zasadom etyki w stosunku do nich. Ciekawa jestem czy gdybys byla chora i starcila wszystkie wlosy, to czy tez bys mowila ze trzeba byc naturalna??? A moze noszenie okolarow czy szkiel kontaktowych jest oznaka nienaturalnosci? bo przeciez w ten sposob poprawiamy swoj wlasny wzrok? a noszenie obcasow jest naturalne czy nie? bo juz sama nie wiem..
I zauwaz ze ja nie krytykuje tutaj nikogo, tylko to do mnie zostala przypieta łatka solarowy i sztucznej dziewczyny zupelnie nie wiem z jakiego powodu, widocznie niektórych cieszy wyładowywanie swoich emocji no Bogu ducha winnym ludziom, bo uwazaja ze ich zdanie i ich przekonania są niezaprzeczalne.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(smajk)
Wiking
gama28 napisał:
Ostatnia wypowiedź w tym temacie z mojej strony, żeby nie było, że nie popieram dbania o siebie:

Natura, natura, natura! Dbanie TAK, doklejanie sztuczności NIE. Podoba mi się trend ostatnich czasów lansowany również wśród Celebrytek, tzn. make up no make up. Lśniąca skóra, włosy, paznokcie, pielęgnacja. Każda kobieta ma swoje tajemnice, ale na pewno makijaż powinien powodować, że jest się maksymalnie pięknym, a jego zmycie nie powinno robić większej różnicy. Zbyt wiele kobiet nakłada sobie maskę. Ostatnio widziałam gdzieś zdjęcia Alicji Bachledy Curuś. Każda kobieta wie, że na pewno jest umalowana, natomiast żaden facet się tego nie domyśli, bo wygląda po prostu naturalnie. Nawet ubiera się z klasą lub zupełnie zwyczajnie, nie przerysowuje. Na coś takiego ja mówię TAK, na doklejane włosy, rzęsy, paznokcie oraz farbowanie na dziwne kolory (nie każde) NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE, NIE i jeszcze raz NIE! Czasem ciężko mi patrzeć na zdjęcia wyświetlające się z lewego boku MN, jak bardzo piękne kobiety potrafią się oszpecić, przebrać, przerysować. Tam to dopiero wychodzą kompleksy!!!

Smajk uwielbia naturalnosc
Tylko i wylacznie ... no moze delikatny .... tuninng

a czy nie wydaje wam sie ze kazdy moze robic co mu sie podoba ??(no prawie kazdy)
Smajk slyszal ze przedluzanie wlosow je niszczy od siostry fryzjerki ... ale jesli ktos ma ochote dlaczego nie ??
Idz , zrob , czuj sie swietnie i tyle - placisz -> teraz ...gotowka - pozniej ->...zloscia i pewnie czyms innym

byc moze sa juz technologie co az tak nie niszcza ?? lub faktycznie - zalezy to od wykonania

dziewczyny ...spokojnie ......gleboki wdech ...raz i dwa ...raz i dwa .... raz i dwa .....śiiiii....

powodzenia Kasiu, Smajk zyczy udanego popoludnia i spokoju
jest takie fajne powiedzonko - Smajk gdzies je wychwycil ->
-> denerwowac sie ?? to mscic sie na wlasnym zdrowiu za glupote innych

wiec chyba nie ma potrzeby prawda ??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
100 Postów
Ricco Xxxxxx
(ricco)
Początkujący
No , to dla pań co to nie wiedza czemu oprócz subtelnego podkreslenia damskiej urody sluży oglnie makijaż !!!

MAKIJAŻ PERMANENTNY - służy podkreśleniu naturalnej urody twarzy i zakamuflowaniu jej niedoskonałosci.Technika ta można skorygować rzadkie brwi podkreślić kontury oczu, poprawić zarys ust i powiek,a także zatuszować przebarwienia .
Zalety tego makijażu doceniają zwłaszcza osoby prowadzące tzw. życie publiczne,od których wymaga się odpowiedniego wyglądu .
UPIEKSZENIE - to jedna sprawa .Druga to cel medyczny. Dla osób po wypadkach z oparzeniami ,po operacjach czy chemioterapii,makijaż permanentny, to jedyny sposób przywrócenia normalnego wyglądu.
Co to jest makijaż permanentny >?
Jest to makijaż trwały , wykonany w celach kosmetycznych lub medycznych.Zwany bywa często mikropigmentacją .W Hollywod mowi sie o nim - makijaż przyszłości - I JEST RÓWNIE POPULARNY JAK FARBOWANIE WŁOSÓW.
Technike wykonania takiego makijażu można porównać do haftu w najdelikatniejszej koronce.Za pomoca mikroigły ( jednorazowej ) barwnik wprowadzany jest delikatnie do 2/3 warstw naskórka. Tkwi tam przez 3-5 lat.Potem jaśnieje z rowną intensywnością. Pigmenty sa nietoksyczne, nadają się nawet dla alergikow .Zawierają alkohol,wode i minerały ( krzem,magnez,aluminium,siarkę,węgiel,tytan )

Najbardziej popularnym jest LIP LINER czyli wykonanie konturu ust- jest zalecany dla osób z asymetrią linii warg lub osób chcących uzyskać wygląd"pełnych ust "
nastepnie FULL LIP color to technika,W KTÓREJ ŁĄCZY SIĘ WYKONANIE KONTURU Z CAŁKOWITYM WYPEŁNIENIEM US ( U OSÓB Z WĄSKIMI USTAMI ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ ICH POWIĘKSZENIA i utracie czerwieni wargowej co powoduje czesta opryszka)

Bardzo popularny permanentny makijaż OKA należy do najmniej miłych,gdyż okolica ta jest bardzo delikatna.Najcześciej wykonywany jest EYEBROWS ,czyli makijaz brwi .Technika jest zbawienna dla osób ,które intensywnie wyskubywały brwi ,a teraz rosną one słabo lub wcale .Tatuowanie pozwala na uzyskanie ich pięknego ,regularnego rysunku .Zadowoli to takze osoby marzące o całkowitej zmianie kształtu brwi.
Panie ,które zdecydują się na korekte brwi ,często decyduja się na EYELASHES ,czyli na optyczne zagęszczanie rzęs .Zabieg polega na "malowaniu' małych kropek pomiędzy naturalnymi włoskami .Wtym przypadku barwnik wprowadza sie odrobinę głębiej ,by uzyskac bardziej naturalny wyglad.
Wiele kobiet decyduje sie na EYELINER czyli wykonanie trwałej kreski na powiece.Powodzenie zabiegu zależy od doboru barwnika.Najlepiej by był to kolor zbliżony do brwi rzęs
to na tyle w wielkim skrocie .Dziękuje

no!!! wiecej na ten temat ? to prosze do mnie napisać .
strone mam , swoje prace mam ! nawet zywe chodza i zadowolone , jeszcze jak .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok