Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pytanie dot. bramek na trasach. - Norwegia

Czytali temat:
(1291 niezalogowanych)
1 Post

(Hilton)
Wiking
Na trasie do Oslo w okolicy Holmenstrand sa bramki, przejazd samochodem osobowym 30 koron. Nastepnie wjeżdzając do Oslo trzeba zapłacić za wjazd na bomstasjon, lub wykupic sobie autopass. Na chopski rozum jedno z drugim nie ma nic wspolnego. Ale mam pytanie , czy autopass obowiązuje tylko przy wjazdach/wyjazdach dot. Oslo? Czy na trasach po Norwegii co 40km trzeba płacic za przejazd?
Czy na esso po zgłoszeniu sie samemu po ok. 10 dniach, mozna zapłacic zaległy przejazd?

Dzięuje z góry za przejrzyste wyjasnienie tej kwestii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Gabrielu, dziekuję ci za porade zamieszczoną w twoim wątku. Przeczytalam i na stronie autopass (wiele tam nie wyjaśniają, trzeba na stacji pytac, ma na to nie mialam dzis czasu) i na innych forach i te informacje są od siebie rozne.
Zadalam pytanie, bo nie jestem kierowcą , a na drodze z Horten do Oslo sa bodajże 2 bramki.
Jak widac od ponad 5 godzin nikt sie nie wypowiedzial w tej kwestii, widocznie to nie takie proste.
Nie ma na ten temat info na stronie navu i nikt wobec tego nie wkleił linka
A forum jest od tego, zeby pytac, w koncu ja, "niejaka" Hilton tez mam prawo o cos zapytac ( nawet jesli to pytanie brzmi głupio), a nie tylko odpowiadac i rozwiązywac cudze problemy. Teraz juz wiem co nieco.
Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Kasia kkkkk
(Kosacha)
Początkujący
Autopass obowiazuje na terenie calej norwegii, nie wazne gdzie go wykupilas. A jesli ktos przejezdza przez bramki ni eposiadajac autopassu to wysylaja potem fakturke poczta za takie przejazdy. Nie spotkalam sie z tym zeby mozna bylo placic za to gdzies na stacjach.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Można płacić na stacjach chyba Esso, tam gdzie można wykupić abonament.
Należy podać wtedy miejsce i czas przejazdu. Dobrze jest sobie zapisać o której się przejeżdżało. Można płacić za kilka przejazdów jednorazowo lub każdy osobno.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
a nie prosciej sobie wykupic chipa i problem rozwiazany na cala norwegie , mosty, tunele ,bramki i rozne platne odcinki autostrad.
a poza tym jest taniej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Mnie nie potrzeba na całą norwegię, bo przekraczam bramki sporadycznie. A co to znaczy taniej?
Najprosciej bedzie jak zapytam na esso bezposrednio, a na forum napisalam bo mi to info było ptrzebne "na wczoraj".
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
na wczoraj to za póżno na dziś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ohoho, Hary hoduj owlosinie na klacie a nie mysl o samochodach i bramkach bo nawet prawka nie masz.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
o Boze Hilti wczoraj to ja mialem byc u ciebie, wystarczylo zapytac o bramki , a tak to ty pojechalas chyba objazdem i dlatego sie chyba minelismy.
taniej tzn.jak kupujesz bramki za np. 1500kr. to masz 30% taniej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
don't worry ..........na głowie już urosły , na łysinie też tylko patrzeć jak będę musiał golić klatę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok