Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Jak sprawdzic kto scholowal mi auto ? - Norwegia

49 Postów
Rafal Grzelak
(Grzel)
Nowicjusz
Witam jakis tydzien temu postawilem auto na pewnej ulicy w oslo ... nie byla to strefa platnego parkowanie . Dzisiaj przychodze zeby zobaczyc czy moje auto stoi a tu go nie ma ... pytanie jak sprawdzic kto scholowal moje auto?
a 2 pytanie to co zrobi firma cholujaca jezeli auta nie odbiore ? auto zarejestrowane jest na soobe pracujaca w polsce i jest na polskich blachach ? czy ktos moze mial podobny przypadek i moze mi pomoc w rozwiazaniu tego problemmu ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów

(Kartabi)
Nowicjusz
Możesz sprawdzić to na Alnabru bo tam zapewne stoi wziąć dowód rejestracyjny, dowód osobisty, zapłacić 2600 NOK i odebrać auto więcej Ci nie pomogę bo nie wiem. Ale wydaje mi się, że tak za darmo to u nich stać nie może pewnie jakieś koszta dodatkowe naliczą za parking jak długo nie będziesz odbierał
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
O ile Toll się tym pojazdem nie zainteresował... to wtedy wykup auta będzie bardzo bolał właściciela...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Rafal Grzelak
(Grzel)
Nowicjusz
raczej tool sie nie xzainteresuje bo nie jestem powyzej roku w norwegi takze moge jezdzic polskim autem .. tlykoco zrobi ta organizacja ktora scholowala auto jezeli nie odbiore auta ? a autojest zarejestrowane na osobe pracujaca w polsce ?

nie ma jakiejs strony gdzie moge sprawdzic czy auto zostalo scholowane ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów

(Kartabi)
Nowicjusz
gabriel napisał:
O ile Toll się tym pojazdem nie zainteresował... to wtedy wykup auta będzie bardzo bolał właściciela...
Nie strasz chłopaka Gabrielu nie sądze choć też to możliwe

Grzel napisał:
tlykoco zrobi ta organizacja ktora scholowala auto jezeli nie odbiore auta ? a autojest zarejestrowane na osobe pracujaca w polsce ? Ale to na chłopski rozum jest normalne, że za darmo auto nie będzie sobie tam stało
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Rafal Grzelak
(Grzel)
Nowicjusz
ja oczywiscie rozumiem ze nie bedzie tam stalko za darmo pytanie jest taki czy ktos kiedys upomnie sie od tej osoby na ktora zarejezstrowane jest auto pieniazkow za ten postoj czy poprostu zlicytuja auto albo zezlomuja albo zrobia co chca . NIe chce tej osobie problemow narobic a nie wiem wlasnie czy ta norweska firma ma takie dojscia zeby od kogos z polski sie domagac kasy ..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-6  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów

(Kartabi)
Nowicjusz
No raczej na pewno będą chcieli ściągnąć kase od właściciela. Przecież za złomowanie też się tu płaci
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Grzel napisał:
ja oczywiscie rozumiem ze nie bedzie tam stalko za darmo pytanie jest taki czy ktos kiedys upomnie sie od tej osoby na ktora zarejezstrowane jest auto pieniazkow za ten postoj czy poprostu zlicytuja auto albo zezlomuja albo zrobia co chca . NIe chce tej osobie problemow narobic a nie wiem wlasnie czy ta norweska firma ma takie dojscia zeby od kogos z polski sie domagac kasy ..

Ma dojścia Zapytają na policji i wysla rachunek do Polski zapewnie włącznie z wyborem czy odbierasz autko czy maja zezłomowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(giovi2)
Wiking
A może autko nie zostało zholowane,tylko któryś z naszych wschodnich "kolegów"zwietrzył na nim interes i samochód jest już daleeeeeeeeeeekoooo!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
giovi2 napisał:
A może autko nie zostało zholowane,tylko któryś z naszych wschodnich "kolegów"zwietrzył na nim interes i samochód jest już daleeeeeeeeeeekoooo!

a może Grzel jest roztargniony i poprostu przez tydzień zapomniał gdzie zostawił auto .
jest mi znany taki przypadek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok