Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
8929 Postów
Maniak
giovi2 napisał:
A może autko nie zostało zholowane,tylko któryś z naszych wschodnich "kolegów"zwietrzył na nim interes i samochód jest już daleeeeeeeeeeekoooo! Taka opcja też może być realna...
Niemniej jeżeli auto stało na tzw.ulicy w miejscy gdzie parkowanie jest dozwolone acz nie płatne.
To jak pisałem... Toll też mógł się tym zainteresować dlatego , że auto ma blachy polskie a właściciel auta nie jest w rejestrze Norweskim ani na -D-ani na -F- numerze... /no chyba ,że kiedyś dawno pracował... to tym gorzej/
I auto mogło być z holowane jako zabezpieczenie do wyjaśnienia sprawy...
Tak czy inaczej koszty mogą być ogromne...
Jeszcze jedno pytanie ...a auto miało aktualne ubezpieczenie...??? .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Rafal Grzelak
(Grzel)
Nowicjusz
autkooczywiscie bylo ubezpieczone .... postawilem je na nieplatnym parkingu podejrzewam ze ulica byla s[przatana przez specjalne maszyny w wyniku cego wszystkie auta z parkingu musialy zniknac ja nie zauwazylem zapewne znaku ze takie sprzatanie bedzie w najblizszym terminie i zabrali autopytanie gdzie moge sprawdzic i dowiedziec sie czy w ogole auto bylo scholowane ? i w ogole co jezeli zostalo scholowane a ja nie zaplace za odbior poniewaz auto jest stare i zapewne koszty holowania przewyzsza koszt auta ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
bad harry napisał:...a może Grzel jest roztargniony i poprostu przez tydzień zapomniał gdzie zostawił auto .
jest mi znany taki przypadek

No ... Ja to przeżyłem taki przypadek osobiście na sobie Samym ...
Zostawiłem auto w Dalszym pobliżu ...UDI/Policja/ w Oslo z rana , załatwiłem Sprawy w tak po 12...wiadomo kolejka ogromna ...
I z radości poszedłem do centrum koło Dworca i te inne okolice... ,pod wieczór przypomniałem sobie o aucie i o tym , że na kwaterę czas najwyższy....
Zachodzę na Parking a tam niema auta... SZOK!!! ,a w okolicy pełno tego nie tamtego , różnej maści młodzieży ...
Zdrętwiały szedłem szukać policji , kogokolwiek w mundurze... , wróciłem się na nieszczęsne UDI bo myślałem ,że tam też jet policja ...a to lipa ...tylko biura ..
To zacząłem iść w kierunku kościoła Olafa do proboszcza , bo nikogo w Osii wtedy jeszcze nie znałem i tak człapu , człap...człap idę zrezygnowany stanąłem i rozglądam się gdzie tu przejść przez ulicę ...patrzę a tu stoi podobna favoritka do Mojej... podchodzę bliżej patrzę.... dokładniej ...a to Fakt , Moje graciarstwo stoi spokojnie i czeka cierpliwie ...
Jaka to była ulga i radocha... BITE TRZY GODZINY ŁAŻENIA I SZUKANIA... policji , a ona stała dwie przecznice od UDI...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(cyganka)
Wiking
No i jak mam pisać tylko na temat , skoro po wypowiedzi gabriela chcę się pośmiać, napisać , że lubię czytać jego ,,bajeczki,, i chcę się odczuciami podzielić z forumowiczami ? Gdzie ja to mam pisać , jak nie pod tym samym postem ???
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(bad harry)
Wiking
a kto to tak cygankę zastraszył
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
Grzel napisał:
[quote]autkooczywiscie bylo ubezpieczone .... postawilem je na nieplatnym parkingu podejrzewam ze ulica byla s[przatana przez specjalne maszyny w wyniku cego wszystkie auta z parkingu musialy zniknac ja nie zauwazylem zapewne znaku ze takie sprzatanie bedzie w najblizszym terminie i zabrali autopytanie gdzie moge sprawdzic i dowiedziec sie czy w ogole auto bylo scholowane ? i w ogole co jezeli zostalo scholowane a ja nie zaplace za odbior poniewaz auto jest stare i zapewne koszty holowania przewyzsza koszt auta ...[/quote]

Gabrys w swoj sposob powiedzial Ci ze masz isc na policje... tam Cie poinformuja na jakim dokladnie parkingu stoi Twoj samochod... ewentualnie zadzwon do ''viking''...
Jesli chodzi o koszt parkingu... Moim zdaniem bedziesz musial zaplacic.... im predzej to zrobisz tym mniej zaplacisz... nie jestem pewien ale doba kosztuje chyba 500nok... ale nie jestem pewien.... zawsze mozesz sprobowac dogadac sie zeby tylko sciagnac blachy i zostawic samochod do zezlomowania.... tak zrobil moj kumpel , roznica byla tylko taka ze samochod byl scholowany po wypadku
Jesli jestes z Oslo to komisariat jest czynny cala dobe na bodajze hammersborggatta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
247 Postów
Stały Bywalec
wszystkie należności płatne w NO są ściągalne w Polsce.Robią to przez biuro windykacji należności w poznaniu.Podpisano potrozumienie o przyśpieszonym i dużo mniej sformalizowaniem kontaktów policji w NO i w Polsce, o ile miwiadomo mają bezpośredni dostęp do polskich systemów ewidencji.Za postój na parkingu na pewno zpłacisz- zholowanie plus parking.
Im dłużej c zekasz tym bardziej boli.
WMD
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
49 Postów
Rafal Grzelak
(Grzel)
Nowicjusz
NO i wlasnie o to mi chodzilo czy zezlomowanie auta bez zadnych kosztow z mojej strony wchodzi w rachube ? czy poprostu musze zaplacic i koniec/? macie moze jakis numer do vikinga ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
111 Postów
piotr kasprzak
(traveleroslo)
Początkujący
06000 zadzwon i zapytaj
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Grzel napisał:
... macie moze jakis numer do vikinga ?Nie wiem czy o to biega ...
Niemniej możesz spróbować...

www.vikingredning.no
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok