1.Nastaw piekarnik na 175 stopni Celsjusza. Torebkę z kawałkami marchewki wsyp do miski. Dodaj 1,5 decylitra oleju i 3 dl. wody. Wymieszaj i zostaw na 10 min. żeby odpoczęło (zostaw na dłużej żeby kawałki marchewki stały się bardziej miękkie i troszkę większe)
2.Wsyp ciasto (ten proszek z drugiej torebki pewnie) do tych kawałków marchewki i wymieszaj dokładnie. Przelej ciasto do foremki wysmarowanej masłem (mała podłużna foremka lub okrągła 22-24cm). Piecz na środkowym poziomie piekarnika przez około 35-40 min. Ciasto pozostaw na kratce do wystygnięcia.
3.Glazurę (lukier) wymieszaj z 3 łyżkami stołowymi wody lub śmietany do uzykania gładkiej glazury. Żeby uzyskać białą ładną glazurę można dodać serka homogenizowanego naturalnego. No i na koniec glazurą posmaruj ciasto
Tips:
1.opakowanie tego ciasta marchewkowego
2.3dl wody
3.1,5dl oleju neutralnego smakowo np. słonecznikowy, rzepakowy…
4.150g bakalii – nie podano w przepisie gdzie je dorzucić
5.150g. posiekanej czekolady – nie podano w przepisie gdzie ją dorzucić