Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Rok chorobowego w Norwegii - Norwegia

4 Posty

(pawel75jfk)
Wiking
Witam , mam pytanko - czy po roku chorobowego w Norwegii stosunek pracy wygasa automatycznie ? od roku juz choruje a na dodatek teraz zlamalem reke , co teraz bedzie z moja umowa o prace ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Nie wiem, ale postaw się w sytuacji pracodawcy...
Wyobraź sobie, że masz pracownika, który od roku jest na zwolnieniu lekarskim i gdy już sprawa zaczyna zbliżać się do finału, to... pracownik ulega wypadkowi i ulega kontuzji która znowu wydłuża zwolnienie lekarskie...

Nie twierdzę absolutnie że tak było w twoim przypadku, ale uwierz mi, że na każdy przypadek próby wy...ujania szefa przez pracowników przypada co najmniej jeden przypadek w odwrotną stronę... O ludziach którzy przez lata siedzą na chorobowym, albo przez 3-4 lata "nie mogą znaleźć pracy" i latami kończą jeden kurs NAV'owski i natychmiast idą na kolejny nie wspomnę...

A ze swoim problemem po prostu zadzwoń do:

www.arbeidstilsynet.no/artikkel.html?tid=92397

Na dole znajdziesz informację o numerach telefonów i godzinach kiedy linię obsługują konsultanci polskojęzyczni.

Powrotu do zdrowia i powodzenia życzę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok