Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Jak nadac dziecku nazwisko ojca???? - Norwegia

Czytali temat:
anna marek Agata Krauze Katarzyna Knor Kasia Tłumacz Kasia K (2956 niezalogowanych)
4 Posty
D B
(Szaman1984)
Wiking
Witam
Dwa tygodnie temu urodzila nam sie sliczna coreczka. Dzisiaj dostalismy wiadomosc na altinn ze mozemy zaczac jej rejestracje u tutaj pojawia sie problem!!! tzn. kiedy w rubryke z nazwiskiem malej wpisujemy moje pokazuje sie blad jedyna opcja to nazwisko matki prosze pomozcie nam, poniewaz nie wiemy co mamy zrobic a zalezy nam na czasie poniewaz kupilismy juz bilety na wakacje i do tego czasu musimy zalatwic paszport malej a tu nawet nie mozemy nadac jej nazwiska. ktos mi powiedzxial zematka musi wyrazic zgode na nadanie nazwiska ojca...ale gdzie to sie robi i w jaki sposob?? prosze pomozcie
z gory dziekujemy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Catherine Bakes
(CatherineBakes)
Wiking
Jesli nie jestescie malzenstwem to po porodzie w szpitalu powinniscie podpisac uznanie ojcostwa, Nam od razu po porodzie polozna przyniosla papierki do podpisania, a jesli tego nie zroiliscie to musicie isc do Skatt'u i tam to zrobic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
D B
(Szaman1984)
Wiking
dziekujemy za pomoc. my rowniez dostalismy jakies papiery do podpisania ale pozniej bylismy z nimi w nav i tam je nam wyzucili poniewaz uznali ze tam jest blad i dali nam cos innego do wypelnienia. Serio tutaj zawsze jest problem jak cos sie zalatwia. jutro udamy sie do skate zobaczymy co tam sie uda zalatwic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Catherine Bakes
(CatherineBakes)
Wiking
Prawdopodobnie dadza Wam do wypelnienia papierek o odpowiedzialnosci za dziecko, wpisuje sie jedynie imie nazwisko i numer, to powinno wystarczyc no niestety jak trzeba cos zalatwic to trzeba sie nachodzic i miec mase cierpliwosci powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
davids507 napisał:
kiedy w rubryke z nazwiskiem malej wpisujemy moje pokazuje sie blad
może robili badania DNA
sprawdź też sam, upewnij się
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
jasta102 napisał:
davids507 napisał:
kiedy w rubryke z nazwiskiem malej wpisujemy moje pokazuje sie blad
może robili badania DNA
sprawdź też sam, upewnij się

Jasta, nie wiesz iz testy DNA drogie?
Slyszalam, ze teraz beda nadawac nazwiska z urzedu. Imie jak narazie mozna samemu wybrac. Ale tez do czasu.
Urzad zaczyna od litery A:

Abrahamsen
Amundsen
Aas
Aamot
itp

Reklamacji niestety skladac nie mozna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok