Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Przyjazd do Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
Kosmetyczka Edyta (574 niezalogowanych)
1 Post

(VioletWexford)
Wiking
Witam

Obecnie mieszkam 8 lat w Irlandii, niestety życie stało się tutaj coraz bardziej podobne do życia w Polsce,dlatego postanowiliśmy z mężem zmienić kraj.
Byłabym wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki i informacje. Jak jest z pracą, gdzie jej szukać, czy jest ciężko ją znależć? Trochę czytałam na ten temat, obejrzałam kilka blogów na youtube,ale chętni poczytam świeże spojrzenie na ten wątek.
Czy życie jest drogie?
Jak z edukacją dla dzieci?Czy jest na dobrym poziomie?

Z góry dziękuję za wszelkie info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
431 Postów

(Turysta11)
Wyjadacz
Zawsze możecie próbować, polecam zacząć się uczyć norweskiego i jak macie jakiś fach w reku bo do biura raczej ciężko będzie chyba że otworzycie własne studio. Ludzie mają różne przygody tutaj jeżeli macie dziecko to dobrze by było mieć jeszcze trochę zaskórniaków do 7 mieś to stresu nie będzie sprawdzajcie każdą umowę, niestety niektórzy słyną z kombinatorstwa. Chyba że macie znajomych którzy pomogą to może nie będzie wam potrzebnego dużego wkładu. Nie liczył bym za bardzo na trafne rady tutaj ale zapoznajcie się co i gdzie www.nyinorge.no/pl/
moge wam dać na początek Książkę i ćwiczenia på vei z cd wydanie 2012 mi już są nie potrzebne ale to w Lillehammer, Pracy trochę jest ale nie dla wszystkich.

Mimo wszystko powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
VioletWexford napisał:
Jak jest z pracą, gdzie jej szukać, czy jest ciężko ją znależć?
Czy życie jest drogie?

Wszystko zalezy jakie macie zawody i praktyke.
Ogolnie jezeli sie nie ma konkretnego zawodu, to moze byc ciezko ze znalezieniem pracy. Choc moze praktyka ma tez jakies znaczenie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok