Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

No w szoku jeste,miał ktoś podobne doświadczenie ? - Norwegia

Czytali temat:
Dorota Niedzielska Vippe Extensions (546 niezalogowanych)
108 Postów
EWA J
(ewunia200)
Początkujący
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
431 Postów

(Turysta11)
Wyjadacz
No ładnie jaja sobie robią UDI chciało sprawdzić czy ona rozumie to co jej napisali i żeby się odwołała i jej uznają , ja to tak zrozumiałem, po prostu złośliwość nawet nauczycielom nie wieżą, dodatkowy sters za friko i flustracja.
No możemy jedynie współczuć Norwegom takiej administracji
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
dobrze dziala ,kto jak nie urzednik wie najwiecej o korupcji
chcieli sprawdzic czy nie kupila swiadectwa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
EWA J
(ewunia200)
Początkujący
cysiek2 napisał:
dobrze dziala ,kto jak nie urzednik wie najwiecej o korupcji
chcieli sprawdzic czy nie kupila swiadectwa

nie zrozumiałam,jak kupić świadectwo jeśli od trzeciego roku zycia mieszka w Norwegii czyli zaliczyla wszystkie stopnie edukacji w norweskiej szkole ! zarzucono jej,ze ...Vi kan ikke se at du har gjennomført 300 timer godkjent norskopplæring eller dokumentert tilstrekkelige kunnskaper i norsk eller samisk i følge Statsborgerloven paragraf 8. gj.f. Hovedregel om erverv etter søknad paragraf 7, første ledd, f fyller kravet om norskopplæring fastsatt i § 8,», skriver Utlendingsdirektoratet i avslaget datert 29. januar...czyli,ze nie zaliczyła 300 godzinnego kursu jezykowego ,którego sie wymaga,Jednak kiedy sie konczy wszystkie etapy nauczania w norweskich szkolach i to z bardzo dobrym wynikiem to według mnie szczyt głupoty i brak realizmu w interpretacji prawa .Biurokracja i bezdenna głupota w interpretacji prawa.Mogę mieszkać 5 lat i podejśc bez uczęszczania do norweskiej szkoły tylko przedstawiając papierek,że ukonczyłam niezbedny kurs i mam wymagane 300 godzin.
I zdać egzamin.bo tak to rozumiem,takich ''naturalizowanych'' Norwegów jest z 40 prpcent populacji kraju.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
ewunia200 napisał:

nie zrozumiałam,jak kupić świadectwo jeśli od trzeciego roku zycia mieszka w Norwegii czyli zaliczyla wszystkie stopnie edukacji w norweskiej szkole ! zarzucono jej,ze ...Vi kan ikke se at du har gjennomført 300 timer godkjent norskopplæring eller dokumentert tilstrekkelige kunnskaper i norsk eller samisk i følge Statsborgerloven paragraf 8. gj.f. Hovedregel om erverv etter søknad paragraf 7, første ledd, f fyller kravet om norskopplæring fastsatt i § 8,», skriver Utlendingsdirektoratet i avslaget datert 29. januar...czyli,ze nie zaliczyła 300 godzinnego kursu jezykowego ,którego sie wymaga,Jednak kiedy sie konczy wszystkie etapy nauczania w norweskich szkolach i to z bardzo dobrym wynikiem to według mnie szczyt głupoty i brak realizmu w interpretacji prawa .Biurokracja i bezdenna głupota w interpretacji prawa.Mogę mieszkać 5 lat i podejśc bez uczęszczania do norweskiej szkoły tylko przedstawiając papierek,że ukonczyłam niezbedny kurs i mam wymagane 300 godzin.
I zdać egzamin.bo tak to rozumiem,takich ''naturalizowanych'' Norwegów jest z 40 prpcent populacji kraju.

Biurokrata to biurokrata. W przepisach jest, ze ma miec papierek, ze zaliczyla 300 godzin i tyle.
Papierku nie bylo, to biurokracie pewnie sie nawet nie chcialo do podania zajrzec.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok