Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Bozena mioduszewska Danuta E W . Sara11 Anna Rzymyszkiewicz Jagoda Wolicka (4374 niezalogowanych)
1 Post

(Hilton)
Wiking
ladyinblue, to ze popełniłabys bład decydując sie na cesarke, to nawet chyba nie trzeba położnej do stwierdzenia tego. Wystarczy na ten temat poczytac. Ale w Polsce wiekszosc ciezarnych to ciemna masa i myslą ze jak sie dadza pociąc to bedzie lepiej bo rodzenie przeciez boli. Cesarka to powazna operacja. I to nie pacjentka "decyduje sie" na cesarke.
Co do antybiotyków, to w PL wcale nie przepisuja za duzo. To tylko pacjenci sa madrzejsi i myśla ze jak maja kaszel to bez antybiotyku sie nie obejdzie i nawet na angine by chcieli antybiotyk. Antybiotyk podaje sie wtdy gdy jest zapalenie wirusowe, a nie bakteryjne.
Co do biegunki - smecta i rozgotowany ryz z marchewką. W PL mozna tę mieszanke marchewkowa kupic w aptece, ale jest droga, wiec samemu tez mozna ugotowac.
Zycze ci zdrowia i dla dzieciaczków tez Ja tu 3 miesiace temu przezyłam koszmar, bo moja córka 2 letnia miała wysoka temperature i mdlała, a pani z legevakt powiedziała ze mam ją przywieźć. Tu nie przyjezdzaja do domu...jak sie okazało. Zapytałam ją co mam zrobic bo w domu spi jeszcze drugie dziecko a ja mieszkam sama. Stwierdziła ze mam obudzic.Było juz bardzo póżno. A ja sie pytam czy mi zapłaci za taksówke bo ja nie mam pieniedzy - powiedziała ze nie. A jak zapytaąłm zcy wezmie odpiwuedzialnisc za ewentualną smierc mojego dziecka to powiedziała ze tak, ale nazwiska podac nie chciała, bo podobno nie ma takiego obowiązku. Rozpłakałam sie z bezsilnosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(buzka66)
Wiking
Hilton napisał:
ladyinblue, to ze popełniłabys bład decydując sie na cesarke, to nawet chyba nie trzeba położnej do stwierdzenia tego. Wystarczy na ten temat poczytac. Ale w Polsce wiekszosc ciezarnych to ciemna masa i myslą ze jak sie dadza pociąc to bedzie lepiej bo rodzenie przeciez boli. Cesarka to powazna operacja. I to nie pacjentka "decyduje sie" na cesarke.
Co do antybiotyków, to w PL wcale nie przepisuja za duzo. To tylko pacjenci sa madrzejsi i myśla ze jak maja kaszel to bez antybiotyku sie nie obejdzie i nawet na angine by chcieli antybiotyk. Antybiotyk podaje sie wtdy gdy jest zapalenie wirusowe, a nie bakteryjne.
Co do biegunki - smecta i rozgotowany ryz z marchewką. W PL mozna tę mieszanke marchewkowa kupic w aptece, ale jest droga, wiec samemu tez mozna ugotowac.
Zycze ci zdrowia i dla dzieciaczków tez Ja tu 3 miesiace temu przezyłam koszmar, bo moja córka 2 letnia miała wysoka temperature i mdlała, a pani z legevakt powiedziała ze mam ją przywieźć. Tu nie przyjezdzaja do domu...jak sie okazało. Zapytałam ją co mam zrobic bo w domu spi jeszcze drugie dziecko a ja mieszkam sama. Stwierdziła ze mam obudzic.Było juz bardzo póżno. A ja sie pytam czy mi zapłaci za taksówke bo ja nie mam pieniedzy - powiedziała ze nie. A jak zapytaąłm zcy wezmie odpiwuedzialnisc za ewentualną smierc mojego dziecka to powiedziała ze tak, ale nazwiska podac nie chciała, bo podobno nie ma takiego obowiązku. Rozpłakałam sie z bezsilnosci.

mialam podobne zdarzenie z moim dzieckiem, całe szczęście dał sobie radę sam ale też korzystam z konsultacji z lekarzami z Polski. Jednak jako tłumacz tu w Norwegii byłam wile razy świadkiem, że nie każdy ma tyle szczęścia.
Jedno dziecko zmarło, inny dorosły prawdopodobnie zostanie kaleką...Ci lekarze tutaj albo się nie uczą bo nie trzeżwieją w okresie studiów albo są totalnymi ignorantami, albo winny jest system... Powodzenia i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
Stały Bywalec
norwescy lekarze potrafia przypisywac tylko,tylko i jeszcze raz tylko PARACET!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
frihed napisał:
norwescy lekarze potrafia przypisywac tylko,tylko i jeszcze raz tylko PARACET!!!!

No nie przesadzaj, mi przepisali IBUX
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Grzes203)
Wiking
Sethur napisał:
frihed napisał:

Farciarz!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Grzes203 napisał:
Sethur napisał:
frihed napisał:

Farciarz!!

mi też ibux
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Hilton napisał:
Ale w Polsce wiekszosc ciezarnych to ciemna masa i myslą ze jak sie dadza pociąc to bedzie lepiej bo rodzenie przeciez boli. Cesarka to powazna operacja. I to nie pacjentka "decyduje sie" na cesarke..

ja ją miałam w pl z zalecenia od lekarza, szczerze-wolałabym urodzić dwu-krotnie bliźnięta naturą niż znowu być cięta
człowiek strasznie długo do siebie dochodzi po tym jedno było tyko dobre,że jak mnie cieli to śpiewałam im "o tannenbaum" i była dobra beka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
magdalena_d84 napisał:
Hilton napisał:
Ale w Polsce wiekszosc ciezarnych to ciemna masa i myslą ze jak sie dadza pociąc to bedzie lepiej bo rodzenie przeciez boli. Cesarka to powazna operacja. I to nie pacjentka "decyduje sie" na cesarke..

ja ją miałam w pl z zalecenia od lekarza, szczerze-wolałabym urodzić dwu-krotnie bliźnięta naturą niż znowu być cięta
człowiek strasznie długo do siebie dochodzi po tym jedno było tyko dobre,że jak mnie cieli to śpiewałam im "o tonnebaum" i była dobra beka

Czym Cie znieczulili, i gdzie moge to dostac?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
qrde nie wiem co to było ale było zajebi...te dużo nawdychałam się spirytusu do odkażenia skóry przed wkłuciem znieczulenia miejscowego nawet anestezjologowi powiedziałam,żeby lepiej mi to do gardła wlał a nie po plecach smarował

dostaniesz to w każdym szpitalu na sali operacyjnej
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
240 Postów
Ewa M.
(toja)
Stały Bywalec
co do cesarki to ja też uważam że to jest głupota zamiast naturalnego porodu moja siostra miała cesarkę z powodów zdrowotnych i po 2 latach jeszcze odczuwa bóle i niestety i każdy kolejny poród skończy się cesarką.a co do antybiotyków bo Polacy są za bardzo rozpuszczeni i niektórzy mądrzejsi od lekarzy,a tu jak ktoś napisał dają za mało leków.Biegunkę już prawie wyleczyłam bez pomocy tych morderców i raczej już nie pójdę tu z dzieckiem do lekarza bo wiem co mi powiedzą chyba że będzie wyjątkowa sytuacja
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok