Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
5 Postów
marcin bedkowski
(marcinn75)
Wiking
W norwegi otrzymasz 2100 nok na dziecko take jest prawo I nic wiecej a plus ojciec bedzie musial brac dzieci conajmniej raz na wekend
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów
Monika Sitek
(MonikaSitek)
Wiking
Simmon napisał:
[quote]Tylko kasa, kasa i kasa!!! ....ile by tu ogolić! ile wyrwać ....ile chapnąc .
A moze o rodzinie i dobru dziecka pomyls....!!!![/quote
Czytaj ze zrozumieniem. Właśnie myśli o rodzinie i dobru dziecka....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
mrówka robotna
(zetka)
Wiking
Dokładnie ja jedynie myśle o jego dobru,nie chce aby czuł się gorszy bo czegoś nie ma....Rodzina w tej chwili jest tylko mój syn,a jeszcze mąż niech spada bo jest wstrętny.To on szopki odstawia i mi wylicza ile łaskawie moze mi dać.Co mnie obchodzi że on teraz musi wynająć nowe mieszkanie aby się ulokwać z kochanką.To była jego decyzja .Słyszałam że alimenty są naliczane od dochodu zeszłorocznego,biora pod uwagę zeznanie podatkowe.Porównują mój dochód i jego.Czy to jest prawda?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
zetka napisał:
Dokładnie ja jedynie myśle o jego dobru,nie chce aby czuł się gorszy bo czegoś nie ma....Rodzina w tej chwili jest tylko mój syn,a jeszcze mąż niech spada bo jest wstrętny.To on szopki odstawia i mi wylicza ile łaskawie moze mi dać.Co mnie obchodzi że on teraz musi wynająć nowe mieszkanie aby się ulokwać z kochanką.To była jego decyzja .Słyszałam że alimenty są naliczane od dochodu zeszłorocznego,biora pod uwagę zeznanie podatkowe.Porównują mój dochód i jego.Czy to jest prawda?
idz do adwokata a nie ronisz lzy na forum,twoj cyrk to i malpy twoje...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gargamello napisał:
zetka napisał:
idz do adwokata a nie ronisz lzy na forum,twoj cyrk to i malpy twoje...

jak możesz chamie takie teksty puszczać kobiecie w potrzebie
co to przyjemne
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
590 Postów
Szymek Bednarski
(Simmon)
Wyjadacz
zetka napisał:

Może ta jego pani to tylko sekretarka ?
.....skąd nam to wiedzieć kto jest zły. Może to z tobą nie szło wytrzymać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
zetka napisał:

No, niezupelnie tak. W Norwegii jest rownouprawnienie (to tak dla przypomnienienia, aby w czas zmienic sposob myslenia) i do dziecka maja prawo jak i obowiazki w stosunku do niego zarowno matka jak i ojciec. Oczywiscie alimenty sa obliczane na podstawie aktualnych dochodow obojga rodzicow. Jednak kto komu bedzie je placil i w jakiej wysokosci zalezy od czasu jakie kazde z was bedzie spedzal z dzieckiem. Zazwyczaj jest to spotkanie w NAV -ie kiedy rodzice razem z urzednikiem spotykaja sie i uzgadniaja ile czasu dziecko bedzie przebywac u kazdego z was i jak to sie ma do platnosci alimentacyjnych. Jezeli, np. dziecko wiekszosc czasu bedzie przebywac u ojca, to moze sie zdazyc, ze to ty musisz placic alimenty. Nie mozesz tez powstrzymywac dziecko od wizyt u ojca, bo tez moga cie ukarac.....
Jednym slowem napewno "fortuny" nie zagarniesz..... Jezeli ojciec dziecka bedzie mial duze wydatki ( kupi dom, samochod, jakas inna kobieta bedzie miala z nim dziecko, zachoruje, straci prace, lub 1000 innych powodow), to mozesz dostac cos ok. 1200 kr.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
mrówka robotna
(zetka)
Wiking
Dziękuje za podpowiedzi,byc może byłam zołzą jak ktos stwiedził,być moze chcialam za dobrze,to cięzko stwierdzić.Wiem tylko że wykorzystał moją naiwność i łatwowierność,a jak to nie pomogło to brał mnie na krzyki i narzekanie że jest zmęczony bo był w pracy.Boże jaka ja byłam głupia,no ale cóż teraz to teraz.W chwili obecnej to wzorowy tatuś odwiedza syna codziennie i coś tam z nim robi.lecz przy okazji próbuje podnieśc mi ciśnienie(oczywiście ja jestem winna,bo i tu wymienimy milion powodów )Tylko nie pamietam że położyłam go do łóżka z inna kobietą.On myślał że nie złapie go na tym.Sytuacja jest teraz dość ciężka bo on mi nie chce dać rzadnych pieniędzy.Ja nie zarabiam kokosów i jak zapłace czynsz to zostanie mi ok,6.000 masakra.nie ma na to rzadnych regulacji,syn mieszka ze mną i raczej tak zostanie bo będe sie starać o 100% opieki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
zetka napisał:
W chwili obecnej to wzorowy tatuś odwiedza syna codziennie i coś tam z nim robi.,syn mieszka ze mną i raczej tak zostanie bo będe sie starać o 100% opieki
uważaj
bo tu sami zawistni ludzie
i jeszcze sobie gotowi pomyśleć,
że trzymasz tego syna tylko dlatego, aby od ojca kasy jak najwięcej wydrzeć
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
mrówka robotna
(zetka)
Wiking
Dziekuje za to, że ty do nich nie należysz.Zdążyłam już to zauważyć,ze nie którzy czerpią z tego nie opisaną przyjemność.To jest przykre.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok