Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Witold Olewinski Michał Michał (2682 niezalogowanych)
139 Postów
Byk Miks
(roccobarocco)
Stały Bywalec
gagatek napisał:

Jakiś nowo nawiedzony forumowy społecznik, chce na siłę zaistnieć.

na forum zarejestrowany jestem od ponad pół roku i nie wiem czy mam 10 wpisów. Szukam informacji tylko odnośnie zasiłków i łączenia rodzin. Po tym jak dzisiaj w końcu znalazłem odpowiedź na nurtujące mnie pytanie śmiem twierdzić, że gówno wiecie a wasza wiedza o Norwegii wynika tylko z iluś tam lat pracy w tym kraju i osłuchaniu się z pewnymi tematami. Coś tam wiecie i na tym bazujecie ale zero konkretów. Przynajmniej jeśli chodzi o problem podany w tym wątku: czy potrzeba 2 lata meldunku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
roccobarocco napisał:
Szukam informacji tylko odnośnie zasiłków
hmm
pewnie Polak
albo ciapaty
ale nie
ciapate to wszystko wiedzą o zasiłkach zanim do Królestwa przyjadą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
bodys napisał:No i może to i dobrze,bo nie dość,że sam nie pomogłeś dziołsze,to jeszcze w błąd wprowadzasz...
Może tak po Hipokratesowsku -primum non nocere...?

A Mnie ktoś pomógł na tym forum !?.
Musiałem wyjechać przymusowo na urlop do polszy !.
Taką otrzymałem pomoc w tym i od ciebie.
Ponadto Ja nie odpowiadałem dziewczynie tylko Karolowi.
Natomiast twoja odpowiedź pseudo riposta ma się nijak do tego co Ja odpisałem.

>@roccobarocco<
Weź i nie przeżywaj jak damskie majtki w kroku.
Wyłysiejesz doszczętnie jak się tak będziesz niezdrowo podniecał, takimi błahostkami.

Co do samego gówna o którym wspomniałeś, jak popiszesz na tym forum z najbliższe cztery lata to może wtedy ty też będziesz odpowiadał w ten sam gówniany sposób.

Na razie idź spać ponieważ rano musisz wstać budować Norwegię jako niezastąpiony wolny niewolnik.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gagatek napisał:

Na razie idź spać ponieważ rano musisz wstać budować Norwegię jako niezastąpiony wolny niewolnik.

eee tam
to chytry lisek
on woli z zasiłków żyć, niż dobrobyt w Królestwie stroić
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
bodys napisał:
Rozumiem,że chodzi Ci o pomoc w przenocowaniu w Oslo???Przecież pytałem ile płacisz za nocleg 40 km odeń.Ale Ty szukałeś LOGICZNEJ OKOLICY...

Od kiedy to 40 km jest logiczną odległością od jakiegokolwiek Centrum, nawet tu w Norwegi ?.

Kpisz sobie czy co i jak ?.

Nic to, żegnam na dzisiaj pospólstwo.
Wszak rano trza wstać, by szukać pracy w kochanej polszy, tu się chociaż normalnie dogadam z krwiopijcami żerującymi na moim garbie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów
Kasia J
(katrasia)
Nowicjusz
Dziękuję za pomoc tym co pomogli lub próbowali a kłócić się nie musicie,nie ma o co.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
roccobarocco napisał:
Coś tam wiecie i na tym bazujecie ale zero konkretów. Przynajmniej jeśli chodzi o problem podany w tym wątku: czy potrzeba 2 lata meldunku.

Taki oblatany i bystry, a tego nie zauwzyles ? 3 post w tym watku, jasno i na temat :

Jezeli maja wspolne dziecko, a nie sa malzenstwem, to okres 2 lat nie bedzie wymagany.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Lindemans napisał:
roccobarocco napisał:
Coś tam wiecie i na tym bazujecie ale zero konkretów. Przynajmniej jeśli chodzi o problem podany w tym wątku: czy potrzeba 2 lata meldunku.

Taki oblatany i bystry, a tego nie zauwzyles ? 3 post w tym watku, jasno i na temat :

Jezeli maja wspolne dziecko, a nie sa malzenstwem, to okres 2 lat nie bedzie wymagany.

Tak jak myslalem
Polak a nie ciapaty
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów
Kasia J
(katrasia)
Nowicjusz
polak zawsze znajdzie problem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
gagatek napisał:
Od kiedy to 40 km jest logiczną odległością od jakiegokolwiek Centrum, nawet tu w Norwegi ?.

Kpisz sobie czy co i jak ?

Wstydzil bys sie.

Jezeli chodzi o dojazd do pracy, to 40 km jest jak najbardziej logiczna odlegloscia w Norwegii.
Z Drammen jest akurat 40 km do Oslo - duzo ludzi z Drammen pracuje przeciez w Oslo.
Znam duzo ludzi, co dojezdza codziennie do pracy z Tønsberg do Oslo (cos okolo 110 km) lub do Kongsberg. Sama przez wiele lat dojezdzalam z Tønsberg do Drammen (cos okolo 70 km).

Jezeli bys mial male dzieci, ktore trzeba zawiesc i odebrac z przedszkola, to rozumiem te problemy z czasem na dojazd. Ale ty przeciez jestes sam, wiec jedyne co mi przychodzi na mysl, to to, ze tak naprawde, to ty tej pracy w ogole nie chciales.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok