gagatek napisał:
bodys napisał:
Rozumiem,że chodzi Ci o pomoc w przenocowaniu w Oslo???Przecież pytałem ile płacisz za nocleg 40 km odeń.Ale Ty szukałeś LOGICZNEJ OKOLICY...
Od kiedy to 40 km jest logiczną odległością od jakiegokolwiek Centrum, nawet tu w Norwegi ?.
Kpisz sobie czy co i jak ?.
Nic to, żegnam na dzisiaj pospólstwo.
Wszak rano trza wstać, by szukać pracy w kochanej polszy, tu się chociaż normalnie dogadam z krwiopijcami żerującymi na moim garbie.
ty jesteś po prostu nierób co to by niby chciał pracować, ale mu wszyscy pod górkę robią, znam takich jak ty i jedno co ich łączy to to że chuja potrafią, i tylko gadają, najczęściej jak to jest źle bo coś tam...
sam wstawiałeś linki do anker hostel (2600 chyba za 11 nocy) oprócz tego anker apartament miał noclegi na 11 nocy za 2 tyś koron, w Centrum Oslo, a ty liczyłeś na co jak takie oferty to nie dla ciebie, poprstu nie chciałeś pracować.
Ja jeździłem kiedyś 80km w jedną stronę do pracy którą sam sobie znalazłem i nie musiałem rezygnować z zasiłku, praca była czasowa bez opcji na stałe, ale zyskałem dzięki niej troche kontaktów i super referencje dzięki którym, między innymi, dostałem stałą prace.
znam ludzi którzy z Drammen czy Jessheim co do oslo do pracy dojeżdżają codziennie, jak pracowałem w Oslo to byli na budowie ludzie z Tonsberg, Horten tyle że pacowali codziennie dłużej i tylko 4 dni w tyg.. Można??? tak mozna kacapie...
druga sprawa w oczach pracodawcy wiadomość że jesteś z daleka i widzi że znasz się na swojej pracy to informacja że ci zależy i możesz być wartościowy, ale nie ty wolałeś pitolić że nie masz gdzie mieszkać, ludzie z forum nie chcą przenocować to co miał o takim niedojdzie pomysleć?