Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Witold Olewinski Michał Michał (2680 niezalogowanych)
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Przeciez juz wczesniej pisal, ze on wcale pracy nie szuka, tylko jaja sobie robi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
gagatek napisał:
bodys napisał:
Rozumiem,że chodzi Ci o pomoc w przenocowaniu w Oslo???Przecież pytałem ile płacisz za nocleg 40 km odeń.Ale Ty szukałeś LOGICZNEJ OKOLICY...

Od kiedy to 40 km jest logiczną odległością od jakiegokolwiek Centrum, nawet tu w Norwegi ?.

Kpisz sobie czy co i jak ?.

Nic to, żegnam na dzisiaj pospólstwo.
Wszak rano trza wstać, by szukać pracy w kochanej polszy, tu się chociaż normalnie dogadam z krwiopijcami żerującymi na moim garbie.

ty jesteś po prostu nierób co to by niby chciał pracować, ale mu wszyscy pod górkę robią, znam takich jak ty i jedno co ich łączy to to że chuja potrafią, i tylko gadają, najczęściej jak to jest źle bo coś tam...

sam wstawiałeś linki do anker hostel (2600 chyba za 11 nocy) oprócz tego anker apartament miał noclegi na 11 nocy za 2 tyś koron, w Centrum Oslo, a ty liczyłeś na co jak takie oferty to nie dla ciebie, poprstu nie chciałeś pracować.

Ja jeździłem kiedyś 80km w jedną stronę do pracy którą sam sobie znalazłem i nie musiałem rezygnować z zasiłku, praca była czasowa bez opcji na stałe, ale zyskałem dzięki niej troche kontaktów i super referencje dzięki którym, między innymi, dostałem stałą prace.

znam ludzi którzy z Drammen czy Jessheim co do oslo do pracy dojeżdżają codziennie, jak pracowałem w Oslo to byli na budowie ludzie z Tonsberg, Horten tyle że pacowali codziennie dłużej i tylko 4 dni w tyg.. Można??? tak mozna kacapie...
druga sprawa w oczach pracodawcy wiadomość że jesteś z daleka i widzi że znasz się na swojej pracy to informacja że ci zależy i możesz być wartościowy, ale nie ty wolałeś pitolić że nie masz gdzie mieszkać, ludzie z forum nie chcą przenocować to co miał o takim niedojdzie pomysleć?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Lindemans napisał:
Przeciez juz wczesniej pisal, ze on wcale pracy nie szuka, tylko jaja sobie robi

no w sumie racja, czekać tylko teraz na tekst że to był jego jakiś test psychologiczny

Gabriel napisał:

Natomiast Ja Osobiście gdybym tak naprawdę Szukał Pracy ...
---
TO JUŻ DAWNO BYM TAKĄ MIAŁ , bez niczyjej specjalnej pomocy .. !
---
Taka jest gorzka prawda dla was ślimoki...! .

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów
Kasia J
(katrasia)
Nowicjusz
dobrze a jakie dokumenty trzeba posiadać? umowę o pracę partnera? umowe najmu mieszkania? jak to wygląda w praktyce, bo na stronkach piszą różnie?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów
Kasia J
(katrasia)
Nowicjusz
czytam na forach, na udi nie widziałam nic np o umowie najmu mieszkania tylko,że osoba ściągająca rodzinę musi mu zapewnić mieszkanie-wiadomo. Niektórzy piszą ,że wystarczyły tylko 3 odcinki wypłaty i wiadomo akt małżeństwa i ta reszta to wiadomo. Niektórzy piszą ,że musieli mieć też umowę najmu mieszkania. W ogóle jest jakiś warunek co do dochodów?jakaś minimalna kwota jaką należy zarabiać by móc sprowadzić rodzinę do siebie? Pytam,bo jestem w tym zielona, a facet jak to facet,nigdy nie dowie się o to,co kobieta by chciała wiedzieć.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
40 Postów
Kasia J
(katrasia)
Nowicjusz
trafne stwierdzenie

Dziękuję za odpowiedź, niby nie rozwiało wszystkich wątpliwości,ale zawsze wiem coś więcej a są jakieś minimalne zarobki?czy nie ma czegoś takiego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok