Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Przyjazd z królikami - Norwegia

Czytali temat:
Ewa GM (1672 niezalogowanych)
2 Posty
Kamila Pe
(shagrin)
Wiking
Hej,

Wybierałam się do Norwegii z moimi królikami.
W trakcie załatwiania formalności okazało się, że (między innymi) wymagane jest zaświadczenie od weterynarza, że króliki nie były szczepione na dwie, z najbardziej groźnych króliczych chorób.
Moje króliki mają te szczepienia, więc teoretycznie nie mogę z nimi wjechać do NO.
Czy ktoś z Was podróżował z królikiem? Spotkaliście już się z tym problemem? Jak wyglądają kontrole na granicy? (mieliśmy przypłynąć promem do Stavanger)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
366 Postów
sebastian sebastian
(sebaseba)
Stały Bywalec
shagrin napisał:
Hej,

W trakcie załatwiania formalności okazało się, że (między innymi) wymagane jest zaświadczenie od weterynarza, że króliki nie były szczepione na dwie, z najbardziej groźnych króliczych chorób.
Moje króliki mają te szczepienia, więc teoretycznie nie mogę z nimi wjechać do NO.
Czy ktoś z Was podróżował z królikiem? Spotkaliście już się z tym problemem? Jak wyglądają kontrole na granicy? (mieliśmy przypłynąć promem do Stavanger)
zaraz Tobie Jasta udzieli obiektywnej odpowiedzi....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
Najlepszy i najbezpieczniejszy sposob,to przewiezc kroliki w - kapeluszu!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
636 Postów
Wyjadacz
sebaseba napisał:
shagrin napisał:
Hej,

zaraz Tobie Jasta udzieli obiektywnej odpowiedzi....

Badz cierpliwy, poczekaj jeszcze chwile. Janek sie koncentruje, zaraz Ci odpali .,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
472 Posty
lu j
(luj)
Wyjadacz
p/s:
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
jak do stavanger to tylko jasta wie ...taki oblatany że hoho ..USA , united kingdom a teraz zabiera się za norweskie prawo . kota ci załatwi ale kot nie dostanie status pendler
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
109 Postów

(monia37)
Początkujący
Kurde kto pisze tak głupie teksty trzeba przyznać że autorowi pomysłów nie brakuje. Wczoraj zgasło światło , dziś króliki chcą przyjechać do Stavangera.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok