Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zerwanie umowy wynajmu mieszkania - Norwegia

Czytali temat:
Pawel Z Łukasz Kos (746 niezalogowanych)
32 Posty
Andrzej Cybulski
(smoczek)
Nowicjusz
A więc wynajmuje mieszkanie i koniec umowy jest w marcu tego roku ale niedawno straciłem pracę i teraz nie mam za co płacić za mieszkanie. I moje pytanie jest takie czy ją moge zerwać umowę bez żadnych problemów z tego względu ze nie posiadam środków na zapłacenie mieszkania i muszę się wyprowadzić ale właściciel chce żebym mu płacił do końca trwania umowy a jak mu powiedziałem żeby zabrał kaucję w zamian za czynsz to się nie zgodził na to. Jest możliwość wpisania jakiegoś aneksu do umowy czy coś w tym stylu ze z powodu braku pieniędzy muszę zerwać umowę z końcem miesiąca? Proszę o szybko poray i z góry dziękuję
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Nie masz, to nie masz. Z pustego to i Salomon nie naleje.
A najlepszy kawal jest w tym, ze wyrzucic nieplacaca osobe z wynajmowanego mieszkania wcale nie jest tak latwo - chodzi oczywiscie o zasady prawne. Czesto gesto ludzie mieszkaja miesiacami bez zaplaty a wlasciciel nic nie moze zrobic.

Jezeli wyprowadzisz sie przed czasem lub nie bedziesz placic, to nie dostaniesz dobrych referencji - i to jest caly minus tej sytuacji.

A tu masz opisane co wlasciciel musi zrobic, zeby sie ciebie pozbyc:
www.juss.info/utkastelse-av-leietaker/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
smoczek napisał:
A więc wynajmuje mieszkanie i koniec umowy jest w marcu tego roku ale niedawno straciłem pracę i teraz nie mam za co płacić za mieszkanie. I moje pytanie jest takie czy ją moge zerwać umowę bez żadnych problemów z tego względu ze nie posiadam środków na zapłacenie mieszkania i muszę się wyprowadzić ale właściciel chce żebym mu płacił do końca trwania umowy a jak mu powiedziałem żeby zabrał kaucję w zamian za czynsz to się nie zgodził na to. Jest możliwość wpisania jakiegoś aneksu do umowy czy coś w tym stylu ze z powodu braku pieniędzy muszę zerwać umowę z końcem miesiąca? Proszę o szybko poray i z góry dziękuję
Przykra sprawa .
Ostatnio Sam zmieniałem Pokój na "tańszy" , właśnie z braku dostatecznej ilości godzin pracy ... !!! .
---
Nie wiem dlaczego Gość nie chce takiej ugody /zamiana depozytu na opłatę zaległości ? / .
---
Jednak skoro nie dało się dogadać "ustnie"
---
TO WEŹ NAPISZ OFICJALNE PISMO ... !
I tam zamieść wszystkie informacje rzeczowo ,
-Co
-Jak
-Dlaczego .
Zrób ksero i wręcz to właścicielowi za potwierdzeniem na ksero !
---
To takie zabezpieczenie , w razie kłopotów z innym wynajęciem jak się polepszy status materialny .
---
Właśnie takie zabezpieczenie przed tym co napisała >@Elise< .
---
Przecież nie chcesz zerwać umowy z nudów , tylko z powody trudności Ekonomicznych ! / brak pracy /
---
Dla Mnie to niezrozumiałe , że właściciel w takiej sytuacji "staje okoniem" .
---
W Moim Przypadku , gość bez problemu zrozumiał sytuację i na drugi dzień po opuszczeniu pokoju , Miałem już Na Koncie całą Kwotę Depozytu ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
32 Posty
Andrzej Cybulski
(smoczek)
Nowicjusz
Dzięki wielkie za pomoc właśnie o takiego typu aneks od umowy mi chrodziło.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
267 Postów
Dj SUDA *
(SUDA)
Stały Bywalec
smoczek napisał:
Dzięki wielkie za pomoc właśnie o takiego typu aneks od umowy mi chrodziło. Nic Ci to nie da bo go musi podpisać i pewnie nie podpisze Mi to śmierdzi tym ze właściciel chce zapłatę do końca wynajmu + zabierze Ci kaucje tłumacząc ze to lub sramto!!! Jakby był normalny to by się zgodził na kaucje i Cię puścił Pomyśl logicznie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
skoro to kaucja to pewnie wplacil do reki
i juz nie ma po niej sladu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj