Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1932 niezalogowanych)
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Tuptus1 napisał:
Wiecie co!,jestescie w innym kraju,tutaj jest inna kultura,tradycja i takie tam,,,,wiec przestancie wprowadzac swoje polskie przyzwyczajenia i takie tam,poczytajcie troche,popytajcie tez,a moze sami cos wywnioskujecie z tego.tuptus oświeć nas w jakim to kraju jesteśmy i jak to wyglada ztymi kluczami w tej norweskiej "kulturze i tradycjach"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
Przeczytaj co napisała Lindemans 2 posty wyżej i takie tam.

Ps. To było do @Tuptusia, tylko @Anders się wyrwał przede mnie i nie wiadomo do kogo napisałam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
flink napisał:

To przeciez oczywiste ze jesli jestes w domu i ktos chce wejsc to wypada aby zapukal chociazby,
Sorry ale ja Ciebie nie rozumiem, Jesli sasiad mieszka 30 metrow ode mnie to powinien wczesniej zadzwonic czy moze przyjsc zapytac jak leci??

To nie watek o sasiadach i obyczajach. Nie kazdy rowniez ma potrzebe wchodzenia w blizsze kontakty z wlascicielem lokalu.

Padlo pytanie, czy wlasciciel moze sie domagac kluczy - nie nie moze.
Moze raz na kilka miesiecy przyjsc(z wczesniej umowiona wizyta) zeby sprawdzic stan mieszkania. Moze, zgodnie z obowiazujacym prawem najmu, umowic i wykonac prace remintowe. Moze posiadac zapasowe klucze, pod warunkiem, ze ma nasza zgode i wchodzi tylko i wylacznie na wczesniej uzgodnionych warunkach.

Rozmowa tak sie potoczyla a nie inaczej z reszta jak w kazdym innym watku chyba....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
giovi2 napisał:
Przeczytaj co napisała Lindemans 2 posty wyżej i takie tam.

Ps. To było do @Tuptusia, tylko @Anders się wyrwał przede mnie i nie wiadomo do kogo napisałam.
przepraszam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
tutpus ma racje to taka tradycja i historia
jestescie tu tylko goscmi nalezy sie dostosowac i sznowac zachowanie tubylcow

tu nie ma miejsca na

Свобода - это то, что у меня внутри
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
219 Postów

(lena1)
Stały Bywalec
W domu który wynajmuję na odpowiednich warunkach, za uzgodnioną kasę, jestem u SIEBIE i żadne wymądrzanie się nic tu nie ma do rzeczy! Na szczęście większość wynajmujących mieszkania Norwegów myśli tak samo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
lena1 napisał:
W domu który wynajmuję na odpowiednich warunkach, za uzgodnioną kasę, jestem u SIEBIE i żadne wymądrzanie się nic tu nie ma do rzeczy! Na szczęście większość wynajmujących mieszkania Norwegów myśli tak samo.

ojjj spokojnie wyluzuj...........tzn tez lubisz chodzic nago po mieszkaniu??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
flink napisał:
lena1 napisał:

A co to ma k....a do rzeczy ? Hæ ?

Niedawno w innym watku napietnowales forumowiczow, ze sie zyciem innych interesuja. W tym watku, probujesz udowodnic, ze nie ma nic niestosownego we wlazeniu do czyjegos mieszkania jak do siebie, mimo, ze jest to ewidentnie wbrew prawu.
Moze przyjmij jakas stala linie w pogladach.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
flink napisał:
lena1 napisał:

Niedawno w innym watku napietnowales forumowiczow, ze sie zyciem innych interesuja. W tym watku, probujesz udowodnic, ze nie ma nic niestosownego we wlazeniu do czyjegos mieszkania jak do siebie, mimo, ze jest to ewidentnie wbrew prawu.

...??? hej Kobieto mylisz pojecia, helvete wypuszczasz mnie albo sie czepiasz

poczytaj oba watki jeszcze raz dokladnie, roznica jest zasadnicza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
flink napisał:
Lindemans napisał:
flink napisał:
lena1 napisał:

...??? hej Kobieto mylisz pojecia, helvete wypuszczasz mnie albo sie czepiasz

poczytaj oba watki jeszcze raz dokladnie, roznica jest zasadnicza

Tak oczywiscie, jak cos dotyczy Ciebie, to znowu nie zrozumiano "co poeta mial na mysli"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok