Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Andrzej Urbaniak Marcin M Michal Zietek Julekem messi55 (4077 niezalogowanych)
1635 Postów
Maniak
kryss napisał:
ktos cie w maliny wpuszcza z ta wycena,zrobienie lazienki to jest koszt 100 tys,i bez fajerwerkow,
1 h hydraulika ok 1000 nok,elektryk podobnie,a takiego kolchozu nie wystawisz "po polsku",wszelkie prace musza wykonywac ludzie z uprawnieniami, wez kartke i sam sobie policz.

2mln pln to nie jest tak duzo w tym kraju.

to jest jakis troll jebany...zielonego pojecia nie ma o tym co pisze, koszt jednej lazienki to nie 100 tys ale ok 200-250......i nawet "materialy z Polska" nie pomoga....sam hydraulik przytuli z 60 tys, elektryk min 15 tys, membraniarz itd.....wiec co on tu pierdoli o 4 mln za dom jak go kurwa 2,5 mln wyniesie koszt samych lazienek....

kosztorys to mu chyba Heniek Wąsacz i Maryjan Czapeczkazdaszkiem robili przy zalozeniu sily roboczej po 50 kr/h

chyba ze szuka frajerow do projektu co jebac beda za mozliwosc zamieszkania w APARTAMENTOWCU
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
277 Postów
M N
(MareckiMarecki)
Stały Bywalec
danielos320 napisał:
8 osób w pokoju , tego to ja nawet nie zrobię ... , postanowiłem 3 osoby w pokoju i reszta zostaje Dowiecie się wkrótce o budowie Albo Oslo albo Drammen , mam dwie działki do wyboru. Może i macie racje cena może za wysoka jak na łóżko , też zejdę z 4 tys do 3 tysięcy koron Jeżeli odzyskam pieniądze te które zainwestuje mogę zejść nawet do 2 lub 1,5 tys koron.

Bardzo dobra działka jest i tania i piękna okolica 50 km . na południe od Kristiansand .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
danielos320 napisał:
Śmiać mi się chcę z was haha Ludzie mieszkacie po 10 w pokoi a tu narzekacie , większość z was nawet pracy tam nie ma i nie będzie , albo kopać rowy , bez języka i niczego Zamknij jakiś moderator ten temat , napisało mi 3 osoby na pw , chętne do projektu Mi wystarczy A wy nadal kopcie rowy Nie obrażając większości którzy pracują i utrzymają rodziny Uczyć się norweskiego znajdziecie pracę

Pozdrawiam

przestan juz blazna z siebie robic, widac chlopie, ze nie masz wogole pojecia na temat rynku norweskiego i cen obowiazujacych w branzy...

Nie wiem kto ci zrobil taka wycene ale lepiej niech sie pierdolnie w leb, a te 3 osoby chetne do projektu to pewnie zdesperowani bezrobole - tzw. spece od wszystkiego co wszystko potrafia , no to zes sobie ekipe znalazl hehehehe powodzenia przy budowie

...trollu forumowy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
BiZi napisał:
kryss napisał:
ktos cie w maliny wpuszcza z ta wycena,zrobienie lazienki to jest koszt 100 tys,i bez fajerwerkow,
1 h hydraulika ok 1000 nok,elektryk podobnie,a takiego kolchozu nie wystawisz "po polsku",wszelkie prace musza wykonywac ludzie z uprawnieniami, wez kartke i sam sobie policz.

to jest jakis troll jebany...zielonego pojecia nie ma o tym co pisze, koszt jednej lazienki to nie 100 tys ale ok 200-250......i nawet "materialy z Polska" nie pomoga....sam hydraulik przytuli z 60 tys, elektryk min 15 tys, membraniarz itd.....wiec co on tu pierdoli o 4 mln za dom jak go kurwa 2,5 mln wyniesie koszt samych lazienek....

kosztorys to mu chyba Heniek Wąsacz i Maryjan Czapeczkazdaszkiem robili przy zalozeniu sily roboczej po 50 kr/h

chyba ze szuka frajerow do projektu co jebac beda za mozliwosc zamieszkania w APARTAMENTOWCU

a niech sobie robi madrala,braknie mu tych sklepow na splate faktur. sam transport z pl bedzie sporo kosztowal,szkoda gadac jak sie nie przewroci to sie nie nauczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1635 Postów
Maniak
kryss napisał:
BiZi napisał:
kryss napisał:

a niech sobie robi madrala,braknie mu tych sklepow na splate faktur. sam transport z pl bedzie sporo kosztowal,szkoda gadac jak sie nie przewroci to sie nie nauczy

juz paru takich bylo jak on..... szybko ich sprowadzono na ziemie.....i jedyne co im sie udalo to "konkurs" w Norwegii , ale co ja tam wiem, przeciez ja jestem piekarzem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Daniel Daniel
(danielos320)
Wiking
Ojj , hejterzy Szkoda mi was naprawdę , z nikim nie zamierzam tego robić z forum , 3 osoby mi przybliżyły koszty pokoi w norwegi na pw i im za to dziękuje , tyle w tym temacie Temat do zamknięcia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
danielos320 napisał:
Witam ,

Chciałbym się o coś zapytać was , zamierzam wybudować dom , spory około 500 m , ma być w nim 20 pokoi , w każdym łazienka i około 10 kuchni. Ale mam pytanie , chciałbym wynajmować pokój jeden na 4/3 osoby , jeden pokój ma mieć około 20 metrów razem z łazienką 5 metrową. Jak myślicie cena 3/4 tysięcy koron od osoby to jest dobra cena ? W cenie ma być internet , prąd , woda , ogrzewanie. Jak myślicie będą chętni?

Pozdrawiam

Piekny plan, tylko kompletnie nierealny juz w fazie wstepnej.
Z tego wynika, ze chcesz umiescic 80 osob na 500 m2. Nie ma szans w jakichkolwiek przepisach. Znajdz sobie jakie sa normy. Do tego dochodza dodatkowe wyjscia ewakuacyjne, ilosc osob na toalete, itp.
Teraz sobie wylicz ile bedziesz placil podatku za te wynajecia (pomijajac czy ktos ci na to pozwoli), do tego dochodzi jeszcze podatek od majatku, oplaty komunalne ( no przeciez uzywanie wody, wodociagu, pradu, drogi przez 80 osob, zwieksza oplaty)
Sam proces wybudowania takiego obiektu pomijam: musisz miec zgode od sasiadow, ze sie zgadzaja na taki kolchoz. Komuna bedzie oczywiscie wnikala we wszelkie normy, czy dzialka jest dostatecznie duza na taki dom, czy material jest bezpieczny, a skateetaten czy oplaciles wszelkie podatki za sprowadzony material.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Daniel Daniel
(danielos320)
Wiking
Da się obejść opłaty dochodowe i tak dalej co mówiłeś
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
danielos320 napisał:
Ojj , hejterzy Szkoda mi was naprawdę , z nikim nie zamierzam tego robić z forum , 3 osoby mi przybliżyły koszty pokoi w norwegi na pw i im za to dziękuje , tyle w tym temacie Temat do zamknięcia

a nam ciebie nie szkoda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
danielos320 napisał:
Da się obejść opłaty dochodowe i tak dalej co mówiłeś

Chcesz powiedziec, ze ukryjesz fakt mieszkania 80- ciu osob w jednym miejscu ?!
I zaden sasiad sie nie zainteresuje ?!.....
To ja mam pytanie: czy ty kiedys byles w Norwegii ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok