Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

90% zakladow nie sprostalo wymogom sanitarnym - Norwegia

Czytali temat:
(1462 niezalogowanych)
1 Post

(vika)
Wiking
9 av 10 kjøkken fikk hygienesmekk

Mattilsynet: - Dette er alvorlig.

Mattilsynet har sjekket 960 av landets sykehus- og helseinstitusjonskjøkkenet
Ida Halvorsen Kemp, Aftenposten.no
Publisert: 24.nov.2009 11:32, Oppdatert: 24.nov.2009 11:32

Mattilsynet utførte i løpet av mai og juni i år uanmeldte tilsyn ved 960 av landets sykehus- og helseinstitusjonskjøkken.

Resultatene, som foreligger i dag, viser at nærmere 90 prosent av alle undersøkte kjøkken fikk en form for reaksjon fra myndighetene

<<9 z 10 kuchni otrzymało upomnienie>>
<< To jest poważne>>
<<Sprawdzono 960 kuchni w krajowych szpitalach o osrodkach zdrowia>>
<<Rezultaty, ktore przedłożono dzisiaj pokazuja, ze wszystkie skontrolowane kuchnie wymagają reakcji władz>>
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(krolestwo za konia)
Wiking
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
pare tygodni temu w polskim sklepie spolem(sklepy spolem to chyba nieliczne juz pomniki komuznizmu,ktore pozostaly w Polsce nienaruszone )stoje sobie w kolejce przy ladzie z wedlinami(oczywiscie pani obslugujaca porusza sie tak jak za starych dobrych czasow,czyli w tempie wielokrotnie zwolnionym gadajac w miedzyczasie z kolezanka,ktora odpoczywa oparta o lade,a kolejka z 10 osob),a z zaplecza wychodzi trzecia pani,ktora w rekach niesie ze 3 kg pomarszczonych ze starosci frankfurterek wyjetych prosciutko spod kranu,a woda sie z nich leje jak z cebra
i wali ta pani te kielbaski do lady z calej sily zupelnie majac za nic,ze klienci widza,ze wedlina wyszla dopiero co z kapieli
no ale lubie tam chodzic,zeby poczuc zapach tamtych czasow,popatrzec na obsluge poruszajaca sie jak na zwolnionym filmie,kupic sloik dzemu na ktorym jest centymetr kurzu,posluchac wrzasku kierowniczki i postac z 15 minut do jedynej czynnej kasy,podczas,gdy 3 stoi bez obslugi,a sprzedawczynie w tym czasie udaja,ze wykladaja make na polki pytlujac jak najete
jakos tak mnie to odmladza i inych chyba tez,bo kazdy klient karnie wszystko znosi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
truskawkowa napisał:
...(sklepy spolem to chyba nieliczne juz pomniki komuznizmu,ktore pozostaly w Polsce nienaruszone...
Wiesz co bardzo mnie oburza INDOLENCJA LUDZI KTÓRZY PISZĄ NIEPRAWDĘ...A WRĘCZ NIERAZ BZDURY...

SPOŁEM to nie przeżytek komunizmu ...komunizm... Społem zniszczył i upaństwowił ...i tak to już zostało...
JAK CHCESZ COŚ PISAĆ TO OD CZASU DO CZASU SIĘGNIJ CHOCIAŻBY DO WIKIPEDII ...!!!
Tak dla dobra tego co piszesz !!!!

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
bob norek
(bob74)
Początkujący
o,prosze prosze....odezwał sie nieindolentny
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
455 Postów
Wojtek B.
(DZIKI)
Wyjadacz
gabriel napisał:
Wiesz co bardzo mnie oburza INDOLENCJA LUDZI KTÓRZY PISZĄ NIEPRAWDĘ...A WRĘCZ NIERAZ BZDURY...

SPOŁEM to nie przeżytek komunizmu ...komunizm... Społem zniszczył i upaństwowił ...i tak to już zostało...
JAK CHCESZ COŚ PISAĆ TO OD CZASU DO CZASU SIĘGNIJ CHOCIAŻBY DO WIKIPEDII ...!!!
Tak dla dobra tego co piszesz !!!!

[/quote]
Gabi wikipedia jest społeczna (nie twierdzę, że kłamią). Komunizm stworzył PSS Społem (przetłumacz sobie skrót, dojdziesz do konsensusu).
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
555 Postów
inga s.
(limetka81)
Wyjadacz
truskawkowa ja mam takie same refleksje na temat społem jak ty......... gdy tam wchodzę to tak jakby czas się zatrzymał.... lubię te sklepy za klimat i jeszcze 1001 drobiazgów....
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
nie napisalam Gabriel,ze spolem to przezytek,tylko pomnik
i czytajac cala moja wypowiedz latwo sie zorientowac,ze chodzilo mi o to,ze prawie nic sie od tamtych czasow tam nie zmienilo,pomimo tego,ze wszystko sie zmienia
i ze ludzie akceptuja,chociaz juz nie musza ta pania ktora w jednej rece trzyma sciere do podlogi,a w drugiej kurczaka (w ktorym filmie to bylo?)
a historia sieci,to juz na inny temat...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok