Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marek Marek Adriana . Waldemar Mikołajczyk (1785 niezalogowanych)
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Karol.Ky napisał:
Ghalia napisał:
Karol.Ky napisał:
Ghalia napisał:
Ty na grype chcesz dostac L4 ?

Chyba że od polskiego lekarza...

Zapewniam że tutaj lekarz zaleci ci czeste wietrzenie, paracet+ibux i wode z solą .. szkoda czasu i kasy na wizyte lekarza.

Witaj w Norge

dziwne, bo dwa tygodnie temu majac grype dostalem zwolnienie moze ja w innej Norwegii jestem?

Raczej z innej...
Tutaj żaden lekarz nie wypisze L4 na grype czy przeziebienie, nie dostaniesz żadnych antybiotyków ani innych lekarstw o których nadmieniłam wcześniej (chyba że jestes na nie uczulony).

Wg. kodeksu w takich wypadkach sam zgłaszasz syka w zakładzie pracy, masz w sumie 12dni w roku na przeziembienia (bodajże 3dni - 4razy w roku), i te meldingi są platne w 80%.

dzieki za informacje, ale tak sie zlozylo,ze wiem o egenmeldingach To najwidzoczniej mialem grype czyli inluensa, a nei przeziebienie czyli po ang. cold.

influensa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
2013 napisał:
Karol.Ky napisał:
Ghalia napisał:
Karol.Ky napisał:
Ghalia napisał:
Ty na grype chcesz dostac L4 ?

Chyba że od polskiego lekarza...

Zapewniam że tutaj lekarz zaleci ci czeste wietrzenie, paracet+ibux i wode z solą .. szkoda czasu i kasy na wizyte lekarza.

Witaj w Norge

dziwne, bo dwa tygodnie temu majac grype dostalem zwolnienie moze ja w innej Norwegii jestem?

Raczej z innej...
Tutaj żaden lekarz nie wypisze L4 na grype czy przeziebienie, nie dostaniesz żadnych antybiotyków ani innych lekarstw o których nadmieniłam wcześniej (chyba że jestes na nie uczulony).

Wg. kodeksu w takich wypadkach sam zgłaszasz syka w zakładzie pracy, masz w sumie 12dni w roku na przeziembienia (bodajże 3dni - 4razy w roku), i te meldingi są platne w 80%.

dzieki za informacje, ale tak sie zlozylo,ze wiem o egenmeldingach To najwidzoczniej mialem grype czyli inluensa, a nei przeziebienie czyli po ang. cold.

influensa

literowka sie wkradla. Juz poprawawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Krotko i na temat:
-zwolnienie lekarz Ci wystawi (jesli rzeczywiscie zle sie czujesz), ale za te dni nie dostaniesz kasy. Za krotko pracujesz. Dopiero po 4 tygodniach pracy bedzie z czego naliczyc chorobowe.Nie wiem, czy masz jakies szczegolne zapisy w umowie, bo jesli nie, to egenmelding(wlasne zwolnienie) mozesz wziac po 8 tygodniach(ew. 2 miesiace). Przed uplywem tego czasu musisz dokumentowac nieobecnosc w pracy z powodu choroby zwolnieniem lekarskim.

- lekarz zleci na pewno crp i po kilku minutach bedzie wiadomo, czy masz grype, czy to zwykle przeziebienie. Komentarze typu : paracet, wiettrzenie, antybiotyk.....pierdu mierdu, to po pierwsze nikogo tu nie interesowaly, po drugie mozna je sobie w d.... wsadzic. Niektorzy jednak pekna, jesli nie dodadza idiotycznych komentarzy nie na temat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Lindemans napisał:
Krotko i na temat:
-zwolnienie lekarz Ci wystawi (jesli rzeczywiscie zle sie czujesz), ale za te dni nie dostaniesz kasy. Za krotko pracujesz. Dopiero po 4 tygodniach pracy bedzie z czego naliczyc chorobowe.Nie wiem, czy masz jakies szczegolne zapisy w umowie, bo jesli nie, to egenmelding(wlasne zwolnienie) mozesz wziac po 8 tygodniach(ew. 2 miesiace). Przed uplywem tego czasu musisz dokumentowac nieobecnosc w pracy z powodu choroby zwolnieniem lekarskim.

- lekarz zleci na pewno crp i po kilku minutach bedzie wiadomo, czy masz grype, czy to zwykle przeziebienie. Komentarze typu : paracet, wiettrzenie, antybiotyk.....pierdu mierdu, to po pierwsze nikogo tu nie interesowaly, po drugie mozna je sobie w d.... wsadzic. Niektorzy jednak pekna, jesli nie dodadza idiotycznych komentarzy nie na temat

aha, ale ja z Norwegii juz ponad rok pracuje...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Karolu, przeciez ja nie do Ciebie
autorka watka zapytala o platne zwolnienie, a tu pierdu mierdu, co lekarz pomoze, co moze, a czego nie moze....bla bla bla
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Nie doczytalem, oczy mis ei ze zmeczenia kleja...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok