Karol.Ky napisał:
Ghalia napisał:
Karol.Ky napisał:
Ghalia napisał:
Ty na grype chcesz dostac L4 ?
Chyba że od polskiego lekarza...
Zapewniam że tutaj lekarz zaleci ci czeste wietrzenie, paracet+ibux i wode z solą .. szkoda czasu i kasy na wizyte lekarza.
Witaj w Norge
dziwne, bo dwa tygodnie temu majac grype dostalem zwolnienie
moze ja w innej Norwegii jestem?
Raczej z innej...
Tutaj żaden lekarz nie wypisze L4 na grype czy przeziebienie, nie dostaniesz żadnych antybiotyków ani innych lekarstw o których nadmieniłam wcześniej (chyba że jestes na nie uczulony).
Wg. kodeksu w takich wypadkach sam zgłaszasz syka w zakładzie pracy, masz w sumie 12dni w roku na przeziembienia (bodajże 3dni - 4razy w roku), i te meldingi są platne w 80%.
dzieki za informacje, ale tak sie zlozylo,ze wiem o egenmeldingach
To najwidzoczniej mialem grype czyli inluensa, a nei przeziebienie czyli po ang. cold.
influensa
Ghalia napisał:
Karol.Ky napisał:
Ghalia napisał:
Ty na grype chcesz dostac L4 ?

Chyba że od polskiego lekarza...

Zapewniam że tutaj lekarz zaleci ci czeste wietrzenie, paracet+ibux i wode z solą .. szkoda czasu i kasy na wizyte lekarza.
Witaj w Norge

dziwne, bo dwa tygodnie temu majac grype dostalem zwolnienie

Raczej z innej...
Tutaj żaden lekarz nie wypisze L4 na grype czy przeziebienie, nie dostaniesz żadnych antybiotyków ani innych lekarstw o których nadmieniłam wcześniej (chyba że jestes na nie uczulony).
Wg. kodeksu w takich wypadkach sam zgłaszasz syka w zakładzie pracy, masz w sumie 12dni w roku na przeziembienia (bodajże 3dni - 4razy w roku), i te meldingi są platne w 80%.
dzieki za informacje, ale tak sie zlozylo,ze wiem o egenmeldingach

influensa