Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Pytanie o przeczkole dla dziecka - Norwegia

Czytali temat:
(2281 niezalogowanych)
5 Postów
David Fornal
(dlugass88)
Wiking
Witam.

Jakiś czas temu przyjechała do mnie żona z dzieckiem na stałe do norwegii mieszkamy w moss gmina ostfold, chcieli byśmy zapisać naszego synka 2 latka do przeczkola tutaj ale nie wiemy jak duzo trzeba płacić i co jaki czas gdyby ktos mógł cos pokierowac w tym temacie byli bysmy bardzo wdzieczni Dawid i Agnieszka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Do przedszkola mozecie zapisac dziecko przez internet... wchodzisz na strone waszej Kommuny i tak wybierasz Søknad om barnehageplass... wypelniasz dane potrzebne i wysylasz...
Placi sie za kazdy miesiac... w sumie nie ma duzej roznicy miedzy przedszkolem z kommuny a prywatnym... Ja w prywatnym za dziecko place 2330 do tego dochodza jeszcze kostpenger 250nok.... Jezeli pracujesz sam i Twoj dochod nie przekracza normy rocznej, to mozesz tez postarac sie o dofinansowanie do przedszkola...(søskenrabatt),wtedy w zaleznosci od rozpatrzenia Twojego wniosku ustala ile kommuna tobie dofinannsuje... ja przed 2-3 laty placilam tylko 800koron...
Placisz niezaleznie od tego czy dziecko ma ferie, choruje itp... to jest stala oplata za miejsce....

Przesledz jakie przedszkola znajduja sie w poblizu Waszego domu i wtedy zdecyduj sie na wypelnienie wniosku...

Duzo w tym temacie znajdziesz na forum...

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
David Fornal
(dlugass88)
Wiking
Dzieki za pomoc. Pozdrawiamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
626 Postów
Karol Pitek
(karol3) Online
Wyjadacz
przedszkole -bo jest przed szkołą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
David Fornal
(dlugass88)
Wiking
tak wiem zdarza sie nawet najlepszym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...ciebie

chyba ominelo

nie wspominajac o czkole ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
dlugass88 napisał:
Dzieki za pomoc. Pozdrawiamy

Nie ma za co...

Panie brzydal a ty co tutaj szukasz hmm? jak pozaczepiac to myku myk z tego watku.. dodaj cos od siebie lepszego, bo docinki to kazdy "glupi" potrafi robic
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...powinno

byc - gupi !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj