Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2282 niezalogowanych)
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
A coto je pszeczkole??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
magdalena_d84 napisał:
Makaryna napisał:
magdalena_d84 napisał:
Jezeli pracujesz sam i Twoj dochod nie przekracza normy rocznej, to mozesz tez postarac sie o dofinansowanie do przedszkola...(søskenrabatt),wtedy w zaleznosci od rozpatrzenia Twojego wniosku ustala ile kommuna tobie dofinannsuje...

O ile sie nie myle, to pytanie dotyczylo jednego dziecka .....

a jaki problem widzisz przy jednym dziecku? jezeli dochody sa niskie, tzn nie przekraczaja kwoty (nie chce walnac gafy, ale u mnie bylo cos ponad 600tys nok rocznie,musialabym zobaczyc...) to ma prawo otrzymac takie dofinansowanie... bez wzgledu na to czy to jedno dziecko...rodzenstwo chodzace do tego samego przedszkola, tez ma znizke....

jesli mowa o rodzenstwie to mam na mysli znizke w przedszkolu ze wzgl na to ze dzieci sa rodzenstwem... jest to obnizka procentowa..w zaleznosci od tego ile twoich dzieci chodzi do tego samego przedszkola...

No dobrze, widze kobieto, ze nie lapiesz
Søskenrabatt = znizka na rodzenstwo
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
4altee napisał:
A coto je pszeczkole??

To samo, co czeczkole
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
485 Postów

(4altee)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Makaryna napisał:
magdalena_d84 napisał:
Makaryna napisał:
magdalena_d84 napisał:
Jezeli pracujesz sam i Twoj dochod nie przekracza normy rocznej, to mozesz tez postarac sie o dofinansowanie do przedszkola...(søskenrabatt),wtedy w zaleznosci od rozpatrzenia Twojego wniosku ustala ile kommuna tobie dofinannsuje...

a jaki problem widzisz przy jednym dziecku? jezeli dochody sa niskie, tzn nie przekraczaja kwoty (nie chce walnac gafy, ale u mnie bylo cos ponad 600tys nok rocznie,musialabym zobaczyc...) to ma prawo otrzymac takie dofinansowanie... bez wzgledu na to czy to jedno dziecko...rodzenstwo chodzace do tego samego przedszkola, tez ma znizke....

jesli mowa o rodzenstwie to mam na mysli znizke w przedszkolu ze wzgl na to ze dzieci sa rodzenstwem... jest to obnizka procentowa..w zaleznosci od tego ile twoich dzieci chodzi do tego samego przedszkola...

O rodzenstwie wytlumaczylam w moim poscie na koncu.... a jezeli tak sie czepiasz o moje slowka to prosze: zeby moc dostac znizke z komuny to nalezy wypelnic wniosek, dostepny na stronie internetowej...badz poprosic w przedszkolu..udac sie do kommuny : Søknad om friplass/betalingsmoderasjon for barnehageåret 2013/14
gdzie roczne dochody nie przekroczyly kwoty 656 976 nok.

Masz cos do dodania jeszcze od siebie? To napisz, ale nie do mnie, tylko do osoby ktora zalozyla temat..bynajmniej ja w odroznieniu od osob wypowiadajacych sie tutaj.. odpowiedzialam najpierw do tematu ...

Zapodam link jak to wyglada u mnie w Kommunie... wystarczy otworzyc link : Søknand.... i przeczytac co dokladnie potrzebne do wypelnienia wniosku... www.stavanger.kommune.no/Tilbud-tjeneste...rasjon-og-friplass1/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
magdalena_d84 napisał:
Makaryna napisał:
magdalena_d84 napisał:
Makaryna napisał:
magdalena_d84 napisał:

O rodzenstwie wytlumaczylam w moim poscie na koncu.... a jezeli tak sie czepiasz o moje slowka to prosze: zeby moc dostac znizke z komuny to nalezy wypelnic wniosek, dostepny na stronie internetowej...badz poprosic w przedszkolu..udac sie do kommuny : Søknad om friplass/betalingsmoderasjon for barnehageåret 2013/14
gdzie roczne dochody nie przekroczyly kwoty 656 976 nok.

Masz cos do dodania jeszcze od siebie? To napisz, ale nie do mnie, tylko do osoby ktora zalozyla temat..bynajmniej ja w odroznieniu od osob wypowiadajacych sie tutaj.. odpowiedzialam najpierw do tematu ...

Zapodam link jak to wyglada u mnie w Kommunie... wystarczy otworzyc link : Søknand.... i przeczytac co dokladnie potrzebne do wypelnienia wniosku... www.stavanger.kommune.no/Tilbud-tjeneste...rasjon-og-friplass1/

No coz, w dalszym ciagu nic nie kojarzysz
Szkoda zachodu na dyskusje z osoba o IQ mniejszej niz u wrobla
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Sluchaj makaryna nie bede z Toba wiecej polemizowac bo widze, ze tylko jedno tobie w glowie... jak nie masz nic bardziej konkretnego do dodania od siebie to sie do cholery odp... ode mnie! Twoje wypowiedzi utwierdzaja mnie w przekonaniu twojego zacnie wysokiego IQ...

p.s. ja mam søskenrabatt-bo obie corki chodza do tego samego przedszkola..wiec nie czepiaj sie mnie o to slowko...

Wiem, ze osoba zakladajaca temat pytala o 1 dziecko... ale zakladam, ze sam pracuje to mu podsunelam pomysl starania sie o dofinansowanie do przedszkola dla dziecka... ale Ty i tak bedziesz brnac dalej, uciekajac dalej od tematu... pff kazdy tak potrafi....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
David Fornal
(dlugass88)
Wiking
cos jeszcze masz do powiedzenia cwaniaczku?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
David Fornal
(dlugass88)
Wiking
polaczki w norwegii wielkie cwaniaczki
czlowiek chce sie cos dowiedziec to cie wysmieja wielkie polaczkowanie hahahahaa żałosne !!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok