Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
greg0171 napisał:
Ok.dzięki,Jeszcze jedno pytanie,jesli znajdę auto które mnie interesuje np. 200 km od mojego miejsca zamieszkania,wszystko pasuje,kupuje go i moje pytanie to czy moge tym samochodem przyjechać do domu na ubezpieczeniu OC sprzedającego?
tak praktycznie to dopoki on lub Ty nie zglosi sprzedazy do do vegvessen to auto tyko pozyczyles od norka na przejechanie sie... ale tak po ludzku to mozesz od razu ise ubiezpieczyc w 2 minuty przez telefon czy nternet. giro przyjdzie poczta
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
greg0171 napisał:
Ok.dzięki,Jeszcze jedno pytanie,jesli znajdę auto które mnie interesuje np. 200 km od mojego miejsca zamieszkania,wszystko pasuje,kupuje go i moje pytanie to czy moge tym samochodem przyjechać do domu na ubezpieczeniu OC sprzedającego?
Nie Nie możesz .! Zresztą wątpię iż sprzedający , na taki układ by nawet poszedł .
---
On od razu dzwoni do swojego ubezpieczyciela iż właśnie sprzedał grata .
---
Ty masz również obowiązek , zadzwonić do własnego ubezpieczyciela , podać nr rejestracyjny nowego auta , oraz jaki pakiet wybierasz . Ubezpieczyciel potwierdza esemesem fakt zawarcia Nowej umowy i śmigasz do przodu jak zdezelowany BÓG ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Yatsek napisał:
Joseph napisał:
Yatsek napisał:
Joseph napisał:
jasta102 napisał:
Joseph napisał:
Podatek drogowy trzeba zapłacić do końca marca, ....
nie ogłupiaj i tak nic nie wiedzących
niech sobie płaci ten na którego auto było zarejestrowane na dzień 1 stycznia

nie napisałem kto ma płacić, co do tego muszą sie dogadać kupujący ze sprzedającym..

ja bym zrobił tak: jak sprzedający będzie sie upierał że to kupujący ma zapłacić to cena auta 3k w dół i sobie sam zapłacę....

na przyklad przy aucie za 5k nok to prawie 40% wartosci bedzie hmmm wiec to tez chyba zalezy od wartosci auta ) takie targowanie sie, mam na mysli... bo przy 100k to dyche zbijesz a moze dwie.... a jak na pakisa trafisz to spocisz sie i moze urwiesz 50nok a pozniej stwierdzisz i tak ze auto na czesciach z biltemy gonione i ze dales sie zlapac jak frajer....

Ja jak kupiłem auto od jugoli utargowałem 2k za "popsute" el.szyby i zapalniczkę, naprawa kosztowała mnie całe dwa spalone bezpieczniki i przez dwa lata jedyne wydatki to eksploatacja (paski, oleje, filtry amortyzatory) i paliwo.......

jugole nie sa bezowi )))

Są tacy co uważają że jugol jedynego co może ci uczciwie sprzedać to kose
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
Grzegorz Rzepka
(greg0171)
Wiking
czy w wekend tacy ubezpieczyciele dzialaja bo tylko taka mam mozliwosc?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
NA PRZYKLAD: PIERWSZE LEPSZE Z GUGLI:
www.if.no/web/no/privat/beregnpris/pages/default.aspx

wklepujesz dane, pozniej zamawiasz i juz.. przychodzi sms/mejl potwierdzajacy zawarcie umowy

albo:

lmgtfy.com/?q=bestill+raskt+bilforsikring
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
greg0171 napisał:
czy w wekend tacy ubezpieczyciele dzialaja bo tylko taka mam mozliwosc?
DZIAŁAJĄ ... WSZAK TO ICH BIZNES ...
--- Możesz również poprosić sprzedającego , by podał tobie ubezpieczyciela na to auto , które kupujesz , dzwonisz i tylko zmieniasz nazwisko oraz inne dane personalne .
---
Oczywiście domniemywam iż masz już , stały numer personalny , z czasówką mogą kręcić Nosem .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok