Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Praca w Norwegii - Norwegia

Czytali temat:
Bogdan Treder (3110 niezalogowanych)
13 Posty
Wiking
Witam

Jestem tu nowa i prawdopodobnie piszę nie w tym wątku, co powinnam... ale mam nadzieję, że mi to wybaczycie
Intensywnie poszukuję (wraz z moim chłopakiem) pracy w Norwegii. Nasze CV rozsyłamy praktycznie wszędzie: do agencji pracy (zarówno polskich, jak i norweskich), również odpowiedzieliśmy na parę ogłoszeń z nav.no... i, póki co, cisza... Czy może ktoś z Was wie jeszcze o jakichś sposobach na poszukiwanie pracy, ewentualnie o firmach, które aktualnie rekrutują pracowników? Byłabym wdzięczna za każdą pomoc. W obecnej chwili mieszkamy i pracujemy w Polsce, ale... szkoda gadać... Dlatego zdecydowani jesteśmy wyjechać do Norwegii na bardzo długo, a pewnie ostatecznie na stałe. Strasznie nam na tym zależy, ponieważ tutaj opaty, koszty zycia i kredyty są większe niż nasze pensje... Zresztą pewnie sami to wiecie. Gotowi jesteśmy do wyjazdu w terminie ok 1 miesiąca od otrzymania pracy w Norwegii (musimy uprzejmie rozstać się z obecnymi pracodawcami).
Pozwolę napisać sobie kilka słów o nas:

Podejmiemy się każdej pracy (w magazynie, na produkcji, w hotelach, barach, przy sprzątaniu itp.)

Nasze umiejętności i doświadczenie:

Chłopak (wykształcenie średnie - logistyka): uprawnienia do obsługi wózków widłowych poparte 2-letnim doświadczeniem, komunikatywna znajomość języka angielskiego, prawo jazdy kategorii B. Doświadczenie przy kompletacji detali, załadunku/rozładunku samochodów dostawczych, w ochronie oraz organizowaniu imprez.

Dziewczyna (wykształcenie wyższe - logistyka + stosunki międzynarodowe): bardzo dobra znajomość języka angielskiego, prawo jazdy kategorii B. Doświadczenie w pracy na magazynie przy kompletacji (Anglia) oraz jako osoba kierująca zespołem, w obsłudze klienta, zaopatrzeniu i księgowości.

Wiążemy swoją przyszłość z zamieszkaniem w Norwegii na stałe. Jesteśmy osobami zorganizowanymi, otwartymi na poszerzenie wiedzy i zdobywanie nowych doświadczeń. Lubimy wyzwania. Mamy nadzieję, iż cechy te pozwolą sprostać Państwa oczekiwaniom. Chętnie nauczymy się języka norweskiego.

Miejscowość, w jakiej mielibyśmy zamieszkać nie ma znaczenia, nie musimy też pracować razem (chociaż, przynajmniej na początku fajnie by było), ale zależy nam na pracy w tej samej miejscowości.

Jeśli ktokolwiek mógłby nam coś doradzić, ewentualnie polecić jakiegoś pracodawcę, bylibyśmy niezmiernie wdzięczni))

Z góry dziękuję i proszę o wyrozumiałość, jeśli napisałam wątek nie do tematu...

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
ciężko teraz z robota ale na wiosne poszukuja do zbioru ogorkow ale tylko kobiety
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
po pierwsze to inwestuj każdą wolna chwile w język. ta rada jest lepsza niż następne jakie dostaniesz razem wzięte
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Wiking
Języka uczymy się na własną rękę z internetu wiadomo, na miejscu idzie znacznie szybciej, ale chcielibyśmy chociaż jakieś podstawy znać zbiory oczywiście też wchodzą w grę, każda praca jest dobra na początek... ale dlaczego tylko kobiety? mężczyźni też chyba odróżniają ogórki od chwastów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
aggaa napisał:
Języka uczymy się na własną rękę z internetu wiadomo, na miejscu idzie znacznie szybciej, ale chcielibyśmy chociaż jakieś podstawy znać zbiory oczywiście też wchodzą w grę, każda praca jest dobra na początek... ale dlaczego tylko kobiety? mężczyźni też chyba odróżniają ogórki od chwastówi właśnie tu nie odróżniasz jeszcze ważnej sprawy...

...od chwastów sa barany
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Wiking
No tak... a kobiety od ogórków a tak na serio, to (jak wspomniałam) mogą być też zbiory, generalnie - cokolwiek, żeby się zahaczyć, a później, na miejscu, pewnie jest łatwiej (chociaż pewnie też nie za lekko...) ale, kto nie spróbuje, ten nic nie zyska. Wiadomo jednak, że koszty życia w Norwegii nie są tanie, więc nie możemy pozwolić sobie na wyjazd w ciemno, zwłaszcza mając zobowiązania w Polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Czysta ciekawość ale dlaczego nie wyspy?
Kasz doświadczenie, język czyli wszystko co potrzeba.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
aggaa napisał:
No tak... a kobiety od ogórków a tak na serio, to (jak wspomniałam) mogą być też zbiory, generalnie - cokolwiek, żeby się zahaczyć, a później, na miejscu, pewnie jest łatwiej (chociaż pewnie też nie za lekko...) ale, kto nie spróbuje, ten nic nie zyska. Wiadomo jednak, że koszty życia w Norwegii nie są tanie, więc nie możemy pozwolić sobie na wyjazd w ciemno, zwłaszcza mając zobowiązania w Polscejest robota jeszcze do czyszczenia gałek ale też niestety tylko dla kobiet
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Wiking
Masz na myśli UK? Pracowałam tam 8 miesięcy na magazynie przy kompletacji detali wróciłam do Polski, aby ukończyć studia (miałam wtedy rok dziekanki). W UK faktycznie nie jest tak kolorowo, standard życia w Norwegii wydaje się być zdecydowanie lepszy. W UK zarobisz średnio przy kompletacji ok 1000 funtów z nadgodzinami na 3 zmiany (przynajmniej jak tak miałam); nie jest to jakieś szaleństwo...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
13 Posty
Wiking
anders b.: co to jest czyszczenie gałek? na czym polega i jaka stawka?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok