Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

odprawa na lotnisku, a nazwisko panieńskie w paszp - Norwegia

Czytali temat:
ANNA Niema (874 niezalogowanych)
14 Posty
zuzia florek
(zuza88)
Wiking
hejka
czy może mi ktos powiedzieć, jak jest przy odprawie na lotnisku,w Norwegii, a mianowicie mam paszport z panieńskim nazwiskiem, w innych dokumentach mam już nowe, czy mogę mieć jakieś niespodzianki z tego powodu, a może wystarczy okazać sam dowód osobisty?
z góry WIELKIE DZIĘKI ZA POMOC!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(limonka)
Początkujący
jeśli możesz leć na dowód, albo na paszport i dla świętego spokoju zabierz akt ślubu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
Jezeli nazwisko na bilecie i w paszporcie jest takie same, to nie ma zadnego problemu. Nazwisko w dokumencie potwierdzajacym twoja tozsamosc i nazwisko na bilecie musi byc takie samo.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
zuzia florek
(zuza88)
Wiking
DZIĘKKI WIELKIE DZIEWCZYNY!!!
więc chyba będę miała problem(częściowo z własnej winy, bo mogłam zadbac o to wcześniej), bilety są na męża, kurcze i jEst już za późno, żeby mi wysłali z PL akt małżeństwa(bo oczywiście nie mam przy sobie ),a już 3.02. lecimy do Paryża. Zobaczymy, dam im dowód osobisty, a jeśli będą wołali paszport to......... ups. Jestem optymistka, więc może jakoś się uda

POZDRAWIAM WAS SERDECZNIE I MIŁEGO WEEKENDU ŻYCZĘ!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
65 Postów

(limonka)
Początkujący
do Francji dowód wystarczy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
166 Postów
Katarzyna Gajdosz
(yenever711)
Stały Bywalec
ja lecialam w grudniu na dokumenty na stare nazwisko i w styczniu tez i wystarczy ze pokazesz im jeden dokument ten na ktorym masz nazwisko to, na ktore jest rezerwacja. maz Ci rezerwqowal bilety ale nawet wtedy chyba przeciex tez podaje nazwisko drugiego pasazera czyli Twoje...? - przynajmniej tak mi sie wydaje. i jesli podal Twoje nazwisko panienskie to przy odprrawie pokazujesz dokument z nazwskiem panienskim a jesli podal nowe nazwisko to pokazujesz dokument z nowym nazwiskiem. wg mnie nie musisz miec przeciez odydwóch dokumentow ze soba i nie prosza o drug dokument - ja lecialam 4 razy na stare nazwisko i zawsze pokazywalam tylko paszport bo on byl jeszcze na stare nazwisko - i zawsze bylo ok, nigdy nie prosza o dowod
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok