Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

ÅS,Vestby,Ski - Norwegia

Czytali temat:
pracowity90 (976 niezalogowanych)
12 Posty
Anna Mikołajczyk
(anusia170)
Wiking
Witam serdecznie po raz pierwszy Mam takie pytanko, będę musiała się przeprowadzić z rodzinką i mam do wyboru 3 miejscowości(ÅS,Vestby,Ski) Proszę o poradę mieszkających tam,którą miejscowość wybrać.Zależy mi,żeby były przedszkola,szkoły. Proszę coś napisać na temat tych miejscowości w GOOGLE nie za wiele jest.Z góry dziękuje i pozdrawiam!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
anusia170 napisał:
Witam serdecznie po raz pierwszy Mam takie pytanko, będę musiała się przeprowadzić z rodzinką i mam do wyboru 3 miejscowości(ÅS,Vestby,Ski) Proszę o poradę mieszkających tam,którą miejscowość wybrać.Zależy mi,żeby były przedszkola,szkoły. Proszę coś napisać na temat tych miejscowości w GOOGLE nie za wiele jest.Z góry dziękuje i pozdrawiam!
Wszystkie trzy miasta to siedziby Gmin -/kommune/- .
Znaczy standard ekonomiczno- socjalny na podobnym poziomie ./sklepy .. szkoły ... rozrywka...lecznictwo podstawowe .../
Wszystko natomiast zależy co preferujecie i jak daleko od centrum w danych miejscowościach przyjdzie Wam mieszkać , oraz jak daleko będziecie mieli do pracy .
...Również sam Koszt najmu mieszkania - wielkość i jego standard ....
---
Trudne zagadnienie do omówienia , jak się nie zna Indywidualnych szczegółów .
---
Jeżeli macie możliwość , to nie zaszkodzi zaglądnąć osobiście do tych miejscowości i zobaczyć konkretne obiekty .-
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
gabriel napisał:
[b
Trudne zagadnienie do omówienia , jak się nie zna Indywidualnych szczegółów .
---

[/color]

INdywidualne szczegoly - to takie "spadanie w dol" i " cofanie do tylu"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Optimus napisał:INdywidualne szczegoly - to takie "spadanie w dol" i " cofanie do tylu"
Widzę , że coś słabo z Twoim prześmiewczo-wulgarnym intelektem ...
---
Czyżbyś był już myślami na cotygodniowym alkoholowym grillu ...!? .
---
tak zwanym ...
Drinkes-bares-kukuryku ... !
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
Indywidualnych szczegółów .
---

To takie " spadanie w dol " i " cofanie w tyl" - maslo maslane
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
Optimus napisał:INdywidualne szczegoly - to takie "spadanie w dol" i " cofanie do tylu"
Widzę , że coś słabo z Twoim prześmiewczo-wulgarnym intelektem ...
---
Czyżbyś był już myślami na cotygodniowym alkoholowym grillu ...!? .
---
tak zwanym ...
Drinkes-bares-kukuryku ... !

Moze wyjasnij - bo ja widze wciaz twoj blad - wyprowadz mnie z bledu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Optimus napisał:
..Moze wyjasnij - bo ja widze wciaz twoj blad - wyprowadz mnie z bledu. Dobrze ...masz rację ...MASŁO ...MAŚLANE... .
---
To taki słowotok i nadinterpretacja , dla podkreślenia szczególnego znaczenia w całości myślowej , ...ewentualnie , brak innego odpowiedniego słowa zastępującego poniższe .../jednymi słowy ...pustka ....
---
"...Trudne zagadnienie do omówienia , jak się nie zna Indywidualnych szczegółów ...."
---
E tam pomijając sam fakt .... że jeżeli coś jest Indywidualne ...to niekoniecznie musi być zarazem szczegółem ...w danym praktycznym rozważaniu .
---
Dalej nie dyskutuję ... nad tym konkretnym problemem , chociaż z drugiej strony , jest ciekawym przypadkiem , pod względem używalności znaczeń , w potocznych wypowiedziach ...
---
IDĘ na ...Śląskiego ...grilla ..
HEJ... hej...baj...baj....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
gabriel napisał:
Optimus napisał:
..Moze wyjasnij - bo ja widze wciaz twoj blad - wyprowadz mnie z bledu. Dobrze ...masz rację ...MASŁO ...MAŚLANE... .
---
To taki słowotok i nadinterpretacja , dla podkreślenia szczególnego znaczenia w całości myślowej , ...ewentualnie , brak innego odpowiedniego słowa zastępującego poniższe .../jednymi słowy ...pustka ....
---
"...Trudne zagadnienie do omówienia , jak się nie zna Indywidualnych szczegółów ...."
---
E tam pomijając sam fakt .... że jeżeli coś jest Indywidualne ...to niekoniecznie musi być zarazem szczegółem ...w danym praktycznym rozważaniu .
---
Dalej nie dyskutuję ... nad tym konkretnym problemem , chociaż z drugiej strony , jest ciekawym przypadkiem , pod względem używalności znaczeń , w potocznych wypowiedziach ...
---

Slowotok to nie maslo maslane choc naleza do tej samej grupy bledow logicznych:
Slowotok to werbalizm a maslo maslane to pleonazm. O reszcie chetnie podyskutuje bo nie masz racji.

Temat Anusi 170 rozwodniony jak nalezy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
144 Posty

(koalski)
Stały Bywalec
Optimus napisał:
gabriel napisał:
Optimus napisał:
---
---
---
---
---

Slowotok to nie maslo maslane choc naleza do tej samej grupy bledow logicznych:
Slowotok to werbalizm a maslo maslane to pleonazm. O reszcie chetnie podyskutuje bo nie masz racji.

Temat Anusi 170 rozwodniony jak nalezy

Idz na odosobnienie, Optimus, bo pierdolisz już pokracznie.
Nie bede tego rozwijał - jeśli złapiesz to twoje, jesli nie to pies cie jebał.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
koalski napisał:

Idz na odosobnienie, Optimus, bo pierdolisz już pokracznie.
Nie bede tego rozwijał - jeśli złapiesz to twoje, jesli nie to pies cie jebał.

Pomijajac te moje zalosne bluzgi w innych tematach - co masz do zarzucenia w tym konkretnym przypadku? Jezeli nie mam racji to prosze.

Tylko obiektywnie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok