Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Smieci - Norwegia

Czytali temat:
rafał przybylek Mariusz Frost Brajan Cebula Daniel Buczek bkkmm22@gmail.com wanzi23 Dominik Nosidlak (5516 niezalogowanych)
17 Postów

(Ella.G)
Wiking
Kupilam wraz z bratem dom. Ktory podzielilismy na 2 mieszkania. Zamowilismy smietniki jeden na smieci i jeden na papier. W lipcu przyslali nam 2 rachunki. Bylam w komunie jeden rachunek anulowali. Teraz BIR przyslalo mi pismo ze jednak musze zaplacic za 2 rachunki mimo to ze nie mamy smietnikow poniewaz sa 2 mieszkania . I co tu zrobic zapłacic i dac spokoj czy dalej pytac dlaczego ?
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...to

proste.w jednym mieszkaniu

3mac smieci,a w 2gim papier

kosze zlikwidowac i nie pytac dlaczego...powodzenia!

p/s:
zaplacic mnie - za dobra rade...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Ella.G)
Wiking
To zalezy ile bierzesz za te twoje super rady
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
sprzedajcie ten dom w jasną cholerę
po co wam kłopoty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...biore

symbolicznie,co laska

nie mniej niz 1% brutto rocznego dochodu (razem z ferie penger)

czyli i tak mniej,niz zwiazki zawodowe...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Ella.G)
Wiking
ok numer konta pin i haslo
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Katarzyna Pamula
(kathrina)
Nowicjusz
Kazde mieszkanie placi za swoje smieci, to ze macie wspolne kosze na smieci nic nie zmienia. Z nimi nie wygrasz. tym bardziej ze takie jest prawo. My mieszkamy w blizniaku. Mamy wspolne kosze na smieci z nasza sasiadka, a kazdy placi osobno.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
237 Postów
iwona .
(ivka111)
Stały Bywalec
Nie wiem jak w innych komunach ale w Kristiansand jest tak ze ma sie 3 smietniki : Zielony-papier brazowy odpadki szary wszsytko inne..
Oplaty komunalne za smieci to miedzy innymi 12 razy oproznianie kosza zielonego + 12 razy oproznianie kosza brazowego ( to minimum wliczone w cene kazdego mieszkania domu).. oplaty za szary naliczane sa od kazdego wyproznienia...
to ze macie wspolne kosze to nic nie zmienia, kosze sa przypisane do mieszkania w waszym przypadku do 2 roznych.. tak mnie sie zdaje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
ivka111 napisał:
Nie wiem jak w innych komunach ale w Kristiansand jest tak ze ma sie 3 smietniki : Zielony-papier brazowy odpadki szary wszsytko inne..
Oplaty komunalne za smieci to miedzy innymi 12 razy oproznianie kosza zielonego + 12 razy oproznianie kosza brazowego ( to minimum wliczone w cene kazdego mieszkania domu).. oplaty za szary naliczane sa od kazdego wyproznienia...
to ze macie wspolne kosze to nic nie zmienia, kosze sa przypisane do mieszkania w waszym przypadku do 2 roznych.. tak mnie sie zdaje

Naprawde naliczaja cie od kazdego "wyproznienia"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17 Postów

(Ella.G)
Wiking
Tak wlasnie myslalam tylko pewnosci mi brakowalo. Trzeba zapłacic
Dziekuje za odpowiedz.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj