Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

KIEDY BECIKOWE - Norwegia

Czytali temat:
Rafał Gadomski Paweł S Katarzyna Rasławska krzysztof kowal snart_ mamma83 Paula Wielgosz Kasia K boj fra oszlo agnieszka Agnieszka Gonia St Josephvol.2 smith halotunowa pawelek16s (3340 niezalogowanych)
122 Posty
Magda P
(pepcia83)
Stały Bywalec
Witam wszystkie mamusie i nie tylko, wiem ze pewnie sie bede powtarzac ale stron jest mnostwo i ciezko znales konkretna odpowiedz ,wiec zapytam jeszcze raz i moze ktoras z mam mi odpowie
chodzi o to ,ile trzeba byc w norwegii w ciazy zeby starac sie o becikowe ,ja slyszalam ze minimum 6 miesiecy ciazy trzeba miec udokumentowane zeby dostac te pieniazki,prawda to??? ja w litopadzie bede rok a pozowlenie mam dopiero od maja a termin mam na poczatek styczenia, chodze tu do lekarza , nr d mam tymczasowy bo w polowie pazdziernika konczy mi sie pozwolenie i teraz jestem w okresie oczekiwania na nowe (juz zlozylam bo niewiem jak dlugo bede czekac) inni znow mowia ze tzreba miec nr d staly i wtedy liczyc 6 miesiecy ciazy ,niewiem sama juz , czy ktos mi powie jak to jest naprawde ile trzeba tu byc i co wtedy mozna sie starac
pozdrawiam i dziekuje za info
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
iga klaptocz
(edgar)
Wiking
hej, ja nie slyszałam o tym z e trzeba tu byc min 6 mies, zreszta zobacz ze na stronach takich jak : www.polishconnection.no/content/view/45/138/lang,pl/ tez nie ma o tym wzmianki!
Wiec glowa do gory, nie ma sie czym przejmowac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Nie trzeba przeglądac stron z wątkami ani stron polish connection, wystarczy zobaczyc na informator imigranta po lewej stronie na str. głównej "mojej norwegii"
oto link: www.mojanorwegia.pl/pomoc_socjalna_i_pod...dopcji_becikowe.html

Poczytaj sobie, najwazniejsze jest to ze musisz byc członkiem folketrygden w momencie narodzenia dziecka, nie wazne czy tydzien czy rok.
Pozdrawiam i zycze zdrowia dla dzidziusia i mamy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
122 Posty
Magda P
(pepcia83)
Stały Bywalec
no wlasnie czytalam te wszystkie informacje i w zadnej niema zadnej zmianki jaki okres trzeba byc w norwegii,zadnego slowa o jakis 6 miesiacach czy czyms takim,ale te informacje dostalam od dziewczyn ktore juz tu sa jakis czas i juz po rodzily dzieciaczki, wiec calkiem zgupialam , ale dziekuje za odp.jestem juz spokojna , mam lekarza i ubezpieczenie tzn jestem podpieta pod ubezpieczenie meza taki mi to wytlumaczyli bo on pracuje a my z dziecmi jestesmy na tzn laczeniu rodzin, wiec teraz bez nerwow czekac do 2 stycznia tzn do rozwiazania pozdrawiam i dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
701 Postów
Ada xxx
(zzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)
Wyjadacz
6 miesiecy dotyczy nabycia praw do platnego urlopu macierzynskiego(6 miesiecy pracy)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Iwona Bukowska
(mytygrysek)
Wiking
Hej, sprawa przedstawia sie tak - aby dostac tzw nasz macierzyński płatny trzeba miec przepracowane 6 z ostatnich 10 miesięcy i to na min 80% etatu przed udaniem sie na tenże urlop (tj. ok 38tyg ciąży). A jezeli nie masz ich wypracowanych dostaniesz jednorazowo tzw becikowe w wys ok 34 tyś koron. Musisz jednak złozyc odpowiedni formularz do najblizszego urzędu NAV. Jeżeli potzrebujesz takiego formularza odezwij sie na priv ew na gg a ja ci go prześlę. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Gonia St
(Maldolores)
Wiking
hej CZY MOZESZ MI PRZESLAC FORULARZ DO NAV O BECIKOWE WIDZIALAM ZE KIEDYS PISALAS O TYM NA FORUM
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok