fire napisał:
Za dojazdy w 12 500 * 1,50 kr = 18 750 kr- 13 700kr =5 050
wpisujesz to pod pukntem 3.2.8 ilosc dni i kliometry( musisz obliczyc srednia km na dzien, tak sadze) pomnozyc przez 1,50 kr i wpisac............................. = kr 18 750
w druku juz stoi Egenandel(czyliy tak zwany wklad wlasny........ - 13 700
................................................................................. = 5 050
twoj dochod pomniejszy sie o te 5 050 kr , co w efekcie daje na koniec do doplaty podatku kwote 14 750 kr .
Nie jestem pewna czy cos wiecej mozesz odliczyc-moze inni znajacy temat podatkow podpwiedza, co z tymi bramkami? wg mnie nie mozesz ich odliczyc, mieszkanie?mysle, ze tez nie-ale jak juz pisalam na pw nie jestem pewna.
To nie jest mieszkanie tylko kwatera na czas pracy w Delegacji ,tym samym w tym okresie płaciłem za za dwa lokale .
Moje Mieszkanie i dodatkowo za kwaterę w delegacji , żadna firma nic mi nie dopłacała.
No własnie .a co konkretnie jest opisane w punktach :
3.2.8.... hjem-arbeid.......(tur-retur)
3.2.8... ------------------------------------
3.2.9......besøk i hjemmet........besøk ....
i tak dalej w tym przedziale ... z translatora nie jestem nic w stanie zajażyć.
Dziękuję za pomoc ...
Za dojazdy w 12 500 * 1,50 kr = 18 750 kr- 13 700kr =5 050
wpisujesz to pod pukntem 3.2.8 ilosc dni i kliometry( musisz obliczyc srednia km na dzien, tak sadze) pomnozyc przez 1,50 kr i wpisac............................. = kr 18 750
w druku juz stoi Egenandel(czyliy tak zwany wklad wlasny........ - 13 700
................................................................................. = 5 050
twoj dochod pomniejszy sie o te 5 050 kr , co w efekcie daje na koniec do doplaty podatku kwote 14 750 kr .
Nie jestem pewna czy cos wiecej mozesz odliczyc-moze inni znajacy temat podatkow podpwiedza, co z tymi bramkami? wg mnie nie mozesz ich odliczyc, mieszkanie?mysle, ze tez nie-ale jak juz pisalam na pw nie jestem pewna.
To nie jest mieszkanie tylko kwatera na czas pracy w Delegacji ,tym samym w tym okresie płaciłem za za dwa lokale .
Moje Mieszkanie i dodatkowo za kwaterę w delegacji , żadna firma nic mi nie dopłacała.
No własnie .a co konkretnie jest opisane w punktach :
3.2.8.... hjem-arbeid.......(tur-retur)
3.2.8... ------------------------------------
3.2.9......besøk i hjemmet........besøk ....
i tak dalej w tym przedziale ... z translatora nie jestem nic w stanie zajażyć.
Dziękuję za pomoc ...