Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
55 Postów
fire .
(fire)
Nowicjusz
Jak chcesz to podaj mi na pw , czy tu na ogolnym, jaka miales karte podatkowa za 2010, oraz zdjecie tego ostaniego lonns od pracodawcy, sprawdzimy czy to jakos zgrywa sie z tym co masz na selvangivelse.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
fire napisał:
Jak chcesz to podaj mi na pw , czy tu na ogolnym,..
Witam
Również mam problem z tym zeznaniem , poza samym faktem iż dostałem Go dopiero wczoraj , poprzez dobrego znajomego .
Czy Pani skrzynka >PW< ma jeszcze jakąś wolną przestrzeń , by zmieściło się tam moje zapytanie?.
A może posiada Pani >skype< jest to dla mnie , bardziej przyswajalna konwersacja ...
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
fire .
(fire)
Nowicjusz
Witam gagatek.
Jezeli tylko cos bede umiala podpowiedziec dla ciebie w sprawie rozliczenia, to pisz na pw, napewno odpisze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
fire .
(fire)
Nowicjusz
Gagatek , sprawdzilam pw ale nic od ciebie nie mam, wyjzezdzam dzisiaj wieczorem na 3 tyg urlop, nie zawsze moge miec dostep do internetu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
fire napisał:
Gagatek ...
GAGATEK ...ŚMAGATEK...
Piszę skrótami dlatego może to być trochę dziwne niemniej mniemam ,że możliwe do rozszyfrowania...
Selvangi...2010
..................................................................Inntekt/Fradrag.......Rettet til.....Formue/Gjeld..
- 2.1............Lønn og tilsvarende.........................209139...................................................
- 2.1.1..............................ogólnie parę firm wszystko zgadza się...........................................
Sum grunnlag trygdeavgift(7,8%) 209136.
Sum grunnlag toppskatt 209136.
-3./4.1/4.5...Renter........ kapitaalinnt.mv.....................13..................................31792.......
-3.1.1/4.1.1.Renter/innskudd......Spare........................13.................................31792.......
-3.2............Fradrag i tilkn.....................................-72800.................................................
-3.2.1.........Minstefradrag egen inntekt..................-72800.................................................
...................................................................................................................................
-4.2............Lnnbo/løsøre..............................................................................14850.......
-4.2.5.........Bil o.l. listepris..............................................................................14850.......
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
ŚMAGATEK
C.D.
- FORELØPIG............ og avgifter2010.

- Formuesskatt ntil:......................................................Grunnlag..............Skatt/Avgift......
- Staten.....................................................................46642...............................0.......
- Kommune..................................................................46642..............................0.......
Inntektsskatt til :
- Staten, fellesskat......................................................136349........................11814......
- Kommune og fylke....................................................136349........................11814.....
- Staten , toppskattav personinntekt.............................209136...............................0.....
Trygdeavvgift :
- Lønn mv.(7,8%)......................................................209139.........................16313.....
-Forskuddstrekk (trukket av.....mv.)...................................................................26508...
-Foreløpig beregnet.......(uten renter)...............................................................16163...

Z moich wyliczeń :
-Opłata za kwaterę ... 6 miesięcy x 2500Nok. = 15000Nok.
-bramki za dojazd do pracy ogólnie 6 miesięcy x 1200Nok. =7200Nok. mam faktury z firmy bramkowej.
-kilometry za konkretne dojazdy do pracy ogółem na podstawie timmelist z podaniem nr budowy.... -12500-km.
-ogólnie -120dni- w delegacji bezpośredniej bez niedziel , świąt i pobytu w domu... czy należy się jakaś dieta /jako odpis?/ firmy nic nie płaciły...
-

Uff nareszcie zakończyłem .
Czy jet jeszcze coś co przeoczyłem w związku z pracą w delegacji na terenie Norwegi .
Nie mylić proszę delegacji zagranicznej . Nie mieszkam w Polsce Tylko w Norwegi i delegacja moja też dotyczyła pracy na terenie Norwegi .
Dziękuję za uwagę .
MIŁEGO DALSZEGO ŚWIĘTOWANIA WIELKANOCNEGO.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
fire .
(fire)
Nowicjusz
Gagatku nie potrzebnie az tyle przepisywales, to co mi napisales na pw konkretne kwoty, to juz mialam obraz, tego co masz w dochodach, podatkach itp, w twoim przypadku, to tak jak napisalm musisz zliczyc wszystkie dojazdy do pracy, ilosc dni, kilometry, jak to obliczysz, wowczas zobaczymy czy masz odpowiednia kwote aby dokonac odliczenia i tak jak na pw stoi, na selvangivelse w tym pukncie 3.2.8 bedziemy to wpisywac i odliczac, jezeli wyszlo ci ogolem mniej niz 9200 km dojazdow, to niestety , ale nie bedzie co odliczyc, bo 9200 km * 1,50 kr= =13 800 kr , a 13 700 to nasz wklad wlasny ,wiec 100 koron w tym przypadku tylko mozemy odliczyc od podstawy naszych dochdow, im wieksza ilosc km powyzej 9200 tym lepiej.
Policz dni i kilometry
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
506 Postów
xxxxxxx. xxxxxxx.
(gagatek)
Wyjadacz
fire napisał:
Gagatku nie potrzebnie az tyle przepisywales, to co mi napisales na pw......
Przepraszam w tym pośpiechu nie zauważyłem Pani postu ...
Mam jakiś problem z logowaniem , jak piszę coś dłużej jak PIĘĆ MINUT , to wybija Mi logowanie i cały pisany tekst przepada ...
Już zakończyłem ... powyższe dane i konkretne uwagi...
Co jeszcze nie ująłem ... w tym chaosie ... oj chyba się powtarzam...
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów
fire .
(fire)
Nowicjusz
Za dojazdy w 12 500 * 1,50 kr = 18 750 kr- 13 700kr =5 050
wpisujesz to pod pukntem 3.2.8 ilosc dni i kliometry( musisz obliczyc srednia km na dzien, tak sadze) pomnozyc przez 1,50 kr i wpisac............................. = kr 18 750
w druku juz stoi Egenandel(czyliy tak zwany wklad wlasny........ - 13 700
................................................................................. = 5 050

twoj dochod pomniejszy sie o te 5 050 kr , co w efekcie daje na koniec do doplaty podatku kwote 14 750 kr .
Nie jestem pewna czy cos wiecej mozesz odliczyc-moze inni znajacy temat podatkow podpwiedza, co z tymi bramkami? wg mnie nie mozesz ich odliczyc, mieszkanie?mysle, ze tez nie-ale jak juz pisalam na pw nie jestem pewna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak

Jakie ciekawe Informacje na tematy rozliczeniowe ...
Aż się chce Czytać.
I jakoś nikt sobie JAJ nie robi komentarzami , może dlatego ,że większość leży obolała z przejedzenia rzeczonymi Świątecznymi Jajami
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok