Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Miroslaw Kiersznik (1685 niezalogowanych)
290 Postów

(agnieszkaj81)
Stały Bywalec
Albo ja sie jeszcze dobrze nie obudzilam i slabo widze albo tam jest napisane,ze on ma 3 samochody do sprzedania?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
może mieć ich nawet 100 , jak ktoś jest tępy to w niczym nie przeszkadza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Kuba B
(kubi446)
Wiking
Sethur napisał:
Taaka ciekawostka z dzialu ogloszen..

www.mojanorwegia.pl/ogloszenia/gielda/sp...ta_hiace_2.4_td.html

ta może jeżdzić chyba w marzeniach

a ja się doczytałam że rodzina wróciła do PL więc on może jeżdzić na PL blacha , chyba żę ja się nie obudziłam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
no właśnie baranki, w tym cała rzecz żeby odesłać rodzinę do Polski w tedy automatycznie masz większe prawa w Norwegii ,,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Kuba B
(kubi446)
Wiking
powiatowy myśliciel napisał:
no właśnie baranki, w tym cała rzecz żeby odesłać rodzinę do Polski w tedy automatycznie masz większe prawa w Norwegii ,,

wiesz ja wiem że to żar , ale co poniektórzy mogą w to uwierzyć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
baranki napisał:
...wiesz ja wiem że to żar , ale co poniektórzy mogą w to uwierzyć
Nie do końca jest to ŻART ...
Niemniej trzeba być bardzo skrupulatnym i zbierać wszystkie wymagane prawem dokumenty oraz wozić ze sobą Ksero tychże w razie kontroli...
System ten działa , jeżeli pracuje się w systemie turnusowm... np.5/2... 6/2...itd. .
Wtedy można jeździć na polskich blachach bezproblemowo , jednak nie można mieć tu w Norge meldunku , a jedynie pobyt czasowy i za każdym razem zjeżdżać do kraju na te dni wolne...
Dużo osób w Budowlance , zatrudnionych w firmach podnajmujących pracowników ma status właśnie taki ... /pracownik delegacyjny/
Czy to ma sens , w przypadku cytowanego wyżej gościa z ogłoszenia to inna sprawa ...i Jego indywidualna kalkulacja ...
Jednak Osobiście nie zmienił bym rejestracji z powrotem na Naszą ,mając zamiar dalej tu pracować przez dłuższy okres czasu.. .
Chociażby z wygodnictwa... tu przeglądy są co Dwa lata , a u Nas co Rok , no i najważniejsze...
Ciągłe i uciążliwe kontrole...
Ostatnio , na granicy stał sznurek aut z obcymi rejestracjami... a Norge i Szveden jechały dalej bezproblemowo...
Wiem ,że nie jest to regułą , niemniej plusy są wymierne...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
i tak to jest żart , nie interesi mnie jak sobie ktoś tam pracuje i co tu robi --- wyraźnie gość napisał w ogłoszeniu że , rodzina jest w Polsce i już mu wolno jeździć na Pl blachach -- co jeszcze można ??? chyba wszystko bo chyba tak to należy rozumieć

Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Danusia321)
Wiking
Tu jest wszystko dokładnie wytłumaczone
www.toll.no/upload/brosjyrer_veiledere/0...reg_kjoretoy_POL.pdf
i to w języku polskim
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj