Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Marek Kys (3649 niezalogowanych)
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
Luba napisał:
retier1 napisał:

Zdaje się że co niektórym wykształcenie bije w główkę i nie potrafią spokojnie czytać i myśleć,pogratulować tylko samouwielbienia.I czy pójdę obie stąd czy nie , to nikt nie będzie za mnie o tym decydował.Trochę więcej samokrytyki inteligencjo polska.

Wiem, ze fragment wyrwany z tego całego natłoku "złotych mysli", ale nie będę marnowała przestrzeni w tym szumie informacyjnym.

Co Retier ma oznaczac stwierdzenie "wykształcenie bije w główkę"? Bardzo bym prosiła doprecyzowac, bo nie rozumiem, dlaczego co niektóre osoby z tego szydzą.

P.S. Wstyd sie przyznac, ale robię podyplomówkę to chyba mało popularny temat tutaj, ale dowiedziałam sie tam rzeczy i ciekawej i smutnej. 70% naszych rodaków nie rozumie słowa "frekwencja" (w domyśle - wyborcza, po ostatnich wyborach)[/quote]

Wytkanie sobie wykształcenia lub jego braku jest dla mnie brakiem argumentów, próbą zmiany tematu. retier1 bardziej żyje tym forum niż własnym życiem i zapędził się sam w kozi róg ze swoimi wywodami, które nie bardzo można zrozumieć?

Wiem co to frekwencja ( i to bez sprawdzania na wiki) huraaa jestem w tych 30%, zaraz tylko czy jest się sz czego cieszyć?
(I nie kończyłem podyplomówki )

a to jak ludzie siebie widzą i pozostałą część społeczeństwa ukazuje ten wykres(bez podziału na to na jakim poziomie zakończył swoją edukację):
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Zuzu napisał:

Noo.. w grafie jest oczywisty blad.. Zamiast *Madrzy ludzie* powinno byc *Moje otoczenie* (*Klika* jak kto woli) PZDR
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(szarusny)
Wiking
Powrót do tematu!!
10000koron za załatwienie pracy!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
kurcze swoja droga jest jedna firma gdzie sama zaplacilabym zeby sie dostac do pracy
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
szarusny napisał:
Powrót do tematu!!

Zaproponowalam ci pomoc gratis. Pytalam o twoje kwalifikacje, o wasze kwalifikacje. Nie odpowiedziales, znaczy nie masz zadnych.
Mam jeszcze jedno pytanie - jak masz zamiar poslugiwac sie programem komputerowym na magazynie? Program jest po norwesku.

Jestes pyskatym, mlodym mezczyzna, ktory mysli, ze za 10 tysiecy ktos mu "zalatwi" prace, niestety, nawet za 50 tys. nikt sie tego nie podejmie, bo nikt nie bedzie wystawial referencji nieznajomemu chlopakowi.
Jak widac nie jestes w stanie tego zrozumiec. Pewnie nie czytales tez wczesniejszych postow dot. ceny odkupienia pracy do sprzatania, pisalam ci wtedy, ze taki plan miesieczny kosztuje 30 tys koron.
Zegnam i zycze mimo wszystko powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(szarusny)
Wiking
Hilton napisał:
szarusny napisał:
Powrót do tematu!!

Zaproponowalam ci pomoc gratis. Pytalam o twoje kwalifikacje, o wasze kwalifikacje. Nie odpowiedziales, znaczy nie masz zadnych.
Mam jeszcze jedno pytanie - jak masz zamiar poslugiwac sie programem komputerowym na magazynie? Program jest po norwesku.

Jestes pyskatym, mlodym mezczyzna, ktory mysli, ze za 10 tysiecy ktos mu "zalatwi" prace, niestety, nawet za 50 tys. nikt sie tego nie podejmie, bo nikt nie bedzie wystawial referencji nieznajomemu chlopakowi.
Jak widac nie jestes w stanie tego zrozumiec. Pewnie nie czytales tez wczesniejszych postow dot. ceny odkupienia pracy do sprzatania, pisalam ci wtedy, ze taki plan miesieczny kosztuje 30 tys koron.

Juz tak sie nie ekscytuj!Odzywa sie wiele osob służacych radą i pomocą.Te twoje informacje na temat sprzedazy planów za 30tyś to dla mnie paranoja - ludzie piszący ze mną zgadzają sie z tym.I prosze nie wyskakuj mi z językiem bo jest tysiące osób w NO co po norwesku prawie nic a od paru lat tam pracują. Jest wiele osob ktore dopiero co wyjechali i juz pracują i starają sie pomóc - Ci co siedzą tam nie wiadomo ile to tylko ciągną w dół zeby tylko dopiec bo oni to Bogowie ktorzy wszystko wiedzą-A kolejny Polacek chce zabrać im posadkeJestem pyskaty-owszem ale nie potrafie przechodzic obok ludzi ktorzy noszą wyżej du...pe niz glowe.
Dziekuje za "powodzenia" - pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
763 Posty
Joanna C
(giovi2)
Wyjadacz
szarusny napisał:
Hilton napisał:
szarusny napisał:
Powrót do tematu!!

Odzywa sie wiele osob służacych radą i pomocą.

Wobec powyższego ja mam do Ciebie krótkie pytanie: po co dalej oferujesz pieniądze za załatwienie pracy,skoro tyle osób służy Ci pomocą?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(szarusny)
Wiking
giovi2 napisał:
szarusny napisał:
Hilton napisał:
szarusny napisał:
Powrót do tematu!!

Odzywa sie wiele osob służacych radą i pomocą.

Wobec powyższego ja mam do Ciebie krótkie pytanie: po co dalej oferujesz pieniądze za załatwienie pracy,skoro tyle osób służy Ci pomocą?

Bo nadal nie mam pracy.Ludzie piszą swoje rady i dzielą sie doświadczeniem jak nabyli prace w NO.Wysyłają linki na ktore wystarczy wysłać CV przekazują info o wynajmie i zasadach obowiązujących w NO.No i co najwazniejsze motywują i piszą żeby nie zwracać uwagi na te głupie odpowiedzi ludzi o pesymistycznym nastawieniu - bo byli w podobnej sytuacji i spotykali sie z tym tak jak ja.A przy okazji mozna nawiązać nowe znajomosci.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Ciesze sie , ze sie z toba zgadzaja, widoczne pracuja za 80 koron na godzine. I jesli tak bardzo sluza ci pomoca, to dlaczego nadal chcesz zaplacic za znalezienie ci pracy?
Hahaha, ja sie nie ekscytuje, ja zyje i mysle realnie. Plan sprzatania opiewajacy np. na 25 tysiecy koron ( to znaczy ze sprzatajac u wszystkich klientow w miesiac zarabiasz 25 tysiecy) kosztuje 25 tys plus 5000 za "przysluge", mozna tez kupic plan na 15 tys. Ale kto takie plany robi i po co ? Hahaha.
A gdzie te tysiace osob, ktore nie mowia po norwesku i od lat tu pracuja? To pewnie ci, ktorzy sluza ci rada i pomoca . Sam pomysl jakim nieudacznikiem trzeba byc, aby w ciagu kilku lat nie nauczyc sie jezykla, trzeba mieszkac po 15 na domku, zywic sie zarciem z puszek, palic przemycone fajki i pic przemycona wodke. I skladac te koronki do skarpetki
Nie odbierz tego negatywnie, ale jestem jedna z osob, ktora mowi jak jest w NOrwegii realnie, ja nie mowe tego, co chcialbys uslyszec. Poza tym jestem od ciebie 11 lat starsza, wiecej od ciebie widzialm, i mam wiecej doswiadczenia, a juz w Norwegii to tym bardziej.
Nie zycze sobie pod moim adresem sformulowan , ze nosze wyzej dupe niz glowe. Bo glowe to ja mam na karku akurat, a dupe na swoim miejscu i nie mam potrzeby drzec, ze ktokolwiek zabierze mi posadke, bo ten "ktokolwiek" musialby byc duzo duzo lepszy ode mnie, a to jest trudne
Nie sadze zeby ktokolwiek bal sie ze zabierzesz posadke, bo niby jakim sposobem ?
Mam nadzieje, ze ci madrzy i pomocni, z ktorymi piszesz na privie szybko ci pomoga i doradza lepiej niz ja i nie bedziesz juz musial placic tych 10 tysiecy. Jesli jednak nadal twoja oferta jest aktualna, to kiepscy ci pomocnicy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
[b]

Bo nadal nie mam pracy.Ludzie piszą swoje rady i dzielą sie doświadczeniem jak nabyli prace w NO.Wysyłają linki na ktore wystarczy wysłać CV przekazują info o wynajmie i zasadach obowiązujących w NO.No i co najwazniejsze motywują i piszą żeby nie zwracać uwagi na te głupie odpowiedzi ludzi o pesymistycznym nastawieniu - bo byli w podobnej sytuacji i spotykali sie z tym tak jak ja.A przy okazji mozna nawiązać nowe znajomosci.[/quote]

A to akurat nie jest tajemnica, gdybys chcial to znalazlbys na forum linki, pytalam cie co umiesz, chcialm ci pomoc, ale ty nie nie nie, i pyskujesz
Tlumaczysz sie teraz glupio, bo brak ci argumentow, ale ty nie chciales informacji tylko chciales zaplacic za znalezienie gotowej pracy i napisales nawet jakiej. Nie pytales gdzie wysylac CV
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok