Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
1 Post

(Fiona66)
Wiking
SlawekP napisał:
Najlepiej chyba będzie się rozliczać przez jakieś porządne biuro, oni będą najlepiej chyba wiedzieli co i jak

jak chcesz wybulic z 1000 kr, to jasne
przepisy sa zbyt proste i sama forma rozliczenia, zeby nie mozna bylo tego ogarnac, jak sie chce oczywiscie troche czasu poswiecic tu nie ma tragicznie zagmatwanych PITow jak w Polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Slawek P
(SlawekP)
Nowicjusz
Do tej pory nie było problemu z rozliczeniem bo nie miałem odpisu, byłem na garnuszku pracodawcy. W tym roku wszystko opłacam sam i trzeba będzie to mądrze ogarnąć żeby trochę kaski sobie odbić Zobaczymy, jest jeszcze trochę czasu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
SlawekP napisał:
(...)byłem na garnuszku pracodawcy. W tym roku wszystko opłacam sam (...)

Jakim kurwa garnuszku??

No.. czas chyba najwyzszy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Ze zwrotem podatkowym jest podobnie jak z kobietą. Najpierw trzeba coś włożyć, aby potem było co wyjąć. Jeśli do urzędu skarbowego nie włożyło się ani jednego øre, bo było się na garnuszku państwa, to i potem w czerwcu, październiku norweski król nie zwróci złamanego szeląga nadpłaty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Slawek P
(SlawekP)
Nowicjusz
"Na garnuszku" to w przenośni Po prostu zapewniał mi zakwaterowanie, wyżywienie i przejazdy.
A ta K....a jest nie potrzebna
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
jarek dxxxx
(jarus376)
Nowicjusz
ja sie rozliczalem przez biuro w oslo pomimo tego ze skasowali mnie 900 nok to było warto
tyle ile mi wyliczyli tyle dostalem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Fiona66)
Wiking
jarus376 napisał:
ja sie rozliczalem przez biuro w oslo pomimo tego ze skasowali mnie 900 nok to było warto
tyle ile mi wyliczyli tyle dostalem

zeby wyliczyc ile bedzie zwrotu, kiedy ma sie wszystkie rachunki i dokumentacje ok, to nie potrzeba wielkiej filozofii niemniej jednak, jak ktos nie chce zrobic tego sam, to niech placi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
mnie zajęło dwa dni żeby sprawdzić wszystkie odliczenia ( tzn wiedziałem jakie mi się należą tylko nie wiedziałem gdzie ja wpisać w rubrykę i jak ) na stronie altinn i w info które przesyła skatt choć wtedy nie znałem norweskiego w ogóle . rozliczyłem się sam przez altinn i dostałem zwrot na jaki nawet nie liczyłem i nie potrzebuje więcej żadnego biura . rok wcześniej rozliczałem się przez znane biuro i nie dostałem nawet tego co mi wyliczyli .
w pl przez rok trudno byłoby to zarobić ....a tutaj to jest tylko zwrot nadpłaconego podatku
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(Hilton)
Wiking
Hellboy, czy sugerujesz, ze zaplaciles 60 000 koron podatku za duzo?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
314 Posty

(krzysztof1970krk)
Stały Bywalec
Andy Hilton
wygladacie na obeznanych w temacie
czy prawdą jest :ze jeśli zdeklaroje sie ze w Norwegi bede krocej niz 24 miechy to zwrocą cały podatek ???
gdzie szukać jakiś wiadomości o podatkach w jezyku polskim lub angielskim ??
bo jakoś norweski mi jest obcy
pozdro
miłego weekendu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok