Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

od 1 grudnia tylko paszport? - Norwegia

Czytali temat:
Elizabeth Wincott (1592 niezalogowanych)
6 Postów
Wiking
Doszły mnie słuchy że od 1 grudnia zmieniły się przepisy mówiące o tym że Polacy mogą przekraczać granice z Norwegią tylko na podstawie paszportu? Co z osobami które przed zmiana przepisów wjechały na dowodzie osobistym i chcą teraz wrócić do kraju?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
pewnie przymuszą do przyjęcia obywatelstwa norweskiego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Zapewne ich rozstrzelaja..

Doszly Cie sluchy, czy przeczytales w newsach.. hmmm niech zgadne..
Czytaj ze zrozumieniem.. albo kaz sluchom odejsc..
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1222 Posty
ladny pan
(panladnyzrodzina)
Maniak
tak,tak...a to dopiero poczatek!

- od 1go stycznia 2011: obowiazywac bedzie tylko karta rowerowa!
- od 1go lutego 2011: karta plywacka!
- od 1go kwietnia 2011: sytuacja ma czesciowo wrocic do stanu poprzedniego.bedzie ponownie obowiazywal paszport,ale tylko 'polsatu'

powodzenia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(ankaper)
Wiking
maro1 napisał:
Doszły mnie słuchy że od 1 grudnia zmieniły się przepisy mówiące o tym że Polacy mogą przekraczać granice z Norwegią tylko na podstawie paszportu? Co z osobami które przed zmiana przepisów wjechały na dowodzie osobistym i chcą teraz wrócić do kraju?

Chcialabym to zobaczyc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
katarzyna fiolek
(bobek1)
Nowicjusz
obawiam się że niestety ale niektórzy będą mieli problem z powrotem do kraju jeśli mają zamiar podróżowac w najbliższym czasie samolotem do Polski i z powrotem do Norge, bo jest tak że wymagany jest paszport podczas przelotu, nie wiem dokładnie w ilu liniach lotniczych to obowiązuje ale np. Norwegian zastrzegł sobie że bez paszportu nie wpuszczą na samolot, pozatym osoby które o tym nie wiedzą mogą ostatecznie podróżować do Polski na dowód ale z powrotem do Norwegii mogą mieć problemy np. w Polsce na lotnisku. Wiem bo sam byłem zdziwiony że nie można używać dowodu, dlatego zadzwoniłem na info do Norwegiana i uzyskałem odpowiedź że na dowód czy to polski czy norweski nie wpuszczają do samolotu!!!! dla znających język daję link niech sobie poczytają-swoją drogą widzę że MN nic na ten temat nie wie
www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10011883
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
bobek1 napisał:
obawiam się że niestety ale niektórzy będą mieli problem z powrotem do kraju jeśli mają zamiar podróżowac w najbliższym czasie samolotem do Polski i z powrotem do Norge, bo jest tak że wymagany jest paszport podczas przelotu, nie wiem dokładnie w ilu liniach lotniczych to obowiązuje ale np. Norwegian zastrzegł sobie że bez paszportu nie wpuszczą na samolot, pozatym osoby które o tym nie wiedzą mogą ostatecznie podróżować do Polski na dowód ale z powrotem do Norwegii mogą mieć problemy np. w Polsce na lotnisku. Wiem bo sam byłem zdziwiony że nie można używać dowodu, dlatego zadzwoniłem na info do Norwegiana i uzyskałem odpowiedź że na dowód czy to polski czy norweski nie wpuszczają do samolotu!!!! dla znających język daję link niech sobie poczytają-swoją drogą widzę że MN nic na ten temat nie wie
www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10011883

Tak.. a teraz przeczytaj jeszcze raz, o co zapytal maro1.. Tak wiesz.. ze zrozumieniem tresci..
Do czego my tu niby bobek1 pijemy(?)..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
kolega mówi że do Norwegii słuchy go nie chciały wpuścić. Co z przyjazdem drogą lądową czy morską? kurde nic nie piszą... color-line milczy , a co mi tam i tak latam SAS-em.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
katarzyna fiolek
(bobek1)
Nowicjusz
ty lepiej sethur zamilcz, wszyscy jestecie cwani i wogle , ale jak co do czego to nikt nic nie wie i kazdy pisze ze wszystko jest oki- bo nikt o tym nie napisal na MN co? i to jest straszne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
bobek1 napisał:
ty lepiej sethur zamilcz, wszyscy jestecie cwani i wogle , ale jak co do czego to nikt nic nie wie i kazdy pisze ze wszystko jest oki- bo nikt o tym nie napisal na MN co? i to jest straszne

Zamilcz.. hehe.. dobre Sam blysnales intelektem Szerloku..

Po co ktos mial o tym pisac na MN.. Nie jest to zadna nowosc, po prostu wiecej linii wprowadza ta forme kontroli tozsamosci jako wymog(!).. Co linia lotnicza to obyczaj, sam chyba czytasz warunki przewozu rezerwujac bilet.. moze jednak nie(?) Wsiadanie na poklad samolotu to nie to samo co przekraczanie granicy!.. i co maja do tego Polacy!?

Jak widac wszyscy czytalismy ten material.. kwestia zrozumienia tekstu czytanego, dla wielu nadal moze stanowic bariere.. jak widac.. pomijajac gluchy telefon i ubarwianie informacji.. jakiez to kuzwa typowe.. ale to juz inna bajka..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok