Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zakończenie pracy w Norwegi !! - Norwegia

24 Posty

(Icek01)
Wiking
Witam wszystkich !!
Mam małe pytanie do wszystkich wtajemniczonych .
Jakie dokumenty powinienem otrzymać od pracodawcy po zakończeniu pracy w Norwegi??
Chodzi mi o to jakie dokumenty mogą mi być potrzebne kiedyś w kraju ( w Polsce ) dla polskich urzędów.( np jeśli kiedyś okaże się że mogę się starać o zaliczenie tych lat do emerytury .piszę może bo nie wiem czy trzy lata przepracowane w tym kraju legalnie z płaceniem podatków i ubezpieczenia będzie mnie do czegoś uprawniało.)
Z góry dziękuję za rzetelne informacje .
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(Icek01)
Wiking
Wiem że praca w norwegi nie jest wliczana do polskiej emerytury ,jedynie można się starać o "dodatek " w norwegi za przepracowane lata .
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Icek01 napisał:
Wiem że praca w norwegi nie jest wliczana do polskiej emerytury ,jedynie można się starać o "dodatek " w norwegi za przepracowane lata .
pozdrawiam

..od tygodnia pojawiaja sie tu ogloszenia o serwisie dla wracajacych: www.powroty.gov.pl
Niech zgadne.. trzeba wejsc na strone i poszukac informacji(?)..
To na prawde nie boli..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
24 Posty

(Icek01)
Wiking
Dziękuję za podanie adresu.
A swój sarkazm i złośliwości zachowaj dla siebie .
Dlaczego nie można uzyskać na tym forum żadnej informacji bez dodatku w postaci złośliwości i obrażania ?????!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
549 Postów
Grzegorz K
(Grzes203)
Wyjadacz
Ponieważ czasem pytający złośliwie zadają te same pytania co drugi dzień.
Chociażby wpisanie w wyszukiwarkę forumową potrzebnego tematu zajmuje mniej czasu niż zakładanie nowego wątku.
Mam nadzieję że przynajmniej część z tych co chcieli zadać pytanie a obawiają się tych "złośliwości i obrażania" szuka odpowiedzi na własną rękę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2387 Postów
Sethur Asher
(Sethur)
Maniak
Icek01 napisał:
Dziękuję za podanie adresu.
A swój sarkazm i złośliwości zachowaj dla siebie .
Dlaczego nie można uzyskać na tym forum żadnej informacji bez dodatku w postaci złośliwości i obrażania ?????!!

A prosze bardzo.. Sarkazm jak najbardziej.. ale zlosliwosc czy obrazanie(??).. tego akurat nie ma w mojej wypowiedzi.. po prostu nie toleruje niechcestwa.. Przy takim zaangazowaniu w poszukiwaniu informcji, w niedlugim czasie pojawia sie posty w stylu *Jak zasznurowac lewego buta w Norwegii?*.. Kolejna osoba pyta o polski sklep w Oslo.. temat przewalkowany w kazdym kierunku w ciagu ostatniego miesiaca, posty sa jeszcze cieple. Wybacz.. jak inaczej to nazwac?..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok